Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Ο λογαριασμός του χρέους… στο ΠΑΣΟΚ

Ήπιος Λόγος


31.08.2011ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στα χρόνια της εθνικής ευημερίας, τότε που η Ελλάδα πίστευε ότι μπορούσε να επενδύει σε ένα μέλλον… δανεικό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας ελλειμματικής διαχείρισης των πραγματικών μεγεθών μας, ως οικονομία αλλά και ως πολιτικό και κοινωνικό προσωπικό, η έννοια της «δημιουργικής λογιστικής» μπήκε για τα καλά στη ζωή μας.
Ήταν η εποχή των… περίπου έτσι προϋπολογισμών, και των διαφορετικών αναγνώσεων των δημοσιονομικών μεγεθών της οικονομίας, που προηγήθηκαν της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Επί Κώστα Σημίτη και… εκσυγχρονισμού.
Ήταν η εποχή που κάποιοι αισθάνονταν περήφανοι ότι μπορούσαν να κοροϊδεύουν τους πάντες, και να παραμένουν «ασύλληπτοι». Ατιμώρητοι. Χωρίς καμία επίπτωση. Η εποχή της «ψευδο-κουτοπονηριάς», μιας ενδογενούς παθογένειας της φυλής μας. Που πάντα νομίζει ότι «θα τη βγάλει καθαρή».
Η εκπνοή της άνοιξης του 2010, και η δραματική ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, ήρθε να επιβεβαιώσει το τέλος των παραισθήσεων. Με οδυνηρό ωστόσο τρόπο, για το σύνολο της κοινωνίας, ακόμη και εκείνους που διατηρούσαν την ψυχραιμία τους, όταν οι γύρω τους… χόρευαν. Με τα χρήματα και τις επιδοτήσεις των άλλων, κατά κύριο λόγο των Ευρωπαίων.
Με την φαρδιά-πλατιά υπογραφή του 3ου Παπανδρέου που έγινε Πρωθυπουργός, η Ελλάδα κατέστη δέσμια των δυνάμεων του Μνημονίου. Των λεγόμενων ελεγκτών της τρόικας, που έκτοτε έγιναν οικείες φυσιογνωμίες για την καθημερινότητά μας. Μια καθημερινότητα γκρίζα, στα όρια του μαύρου. Και σίγουρα μελαγχολική. Στα όρια της κατάθλιψης.
Η Ελλάδα που μοιάζει παρατημένη στην τύχη της, είναι η Ελλάδα την οποία μεγάλωσε, γαλούχησε και… κακόμαθε το ΠΑΣΟΚ. Μάλλον λοιπόν η Ιστορία είχε κέφια, όταν οδήγησε τις εξελίξεις στο μη παρέκει, επί διακυβέρνησης του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, χωρίς ποτέ να φέρει την πραγματική αλλαγή που ζητούσαν όσοι τον πίστεψαν.
Πέρασε ένας χρόνος από την εφαρμογή του Μνημονίου, ήρθε στη ζωή μας το Μεσοπρόθεσμο, η υλοποίηση των αποφάσεων της Συμφωνίας των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου καθυστερεί δραματικά, και η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να πιαστεί από κάπου. Να πιστέψει ότι «μπήκε πάτος στο βαρέλι», και ότι οι σημερινές, ακραίες και άδικες θυσίες θα ανοίξουν τον δρόμο για μια καλύτερη «επόμενη Ελλάδα».
Η έκθεση του νεοσύστατου γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ήρθε να επιτείνει την αίσθηση του αδιεξόδου. Το χρέος, όχι μόνο δεν μειώνεται ή έστω τιθασεύεται, αλλά απέκτησε πλέον ανεξέλεγκτη δυναμική. Με προφανή κατάληξη τον τοίχο, ή την άκρη του γκρεμού.
Η αύξηση του χρέους και η ύφεση, εξηγούν, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση, τη δραματική επιβάρυνση των πραγματικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Και προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για το αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε να υφιστάμεθα ακραίες περικοπές στο δικαίωμά μας να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον.
Με τη σημερινή Κυβέρνηση, φορολογήθηκαν… ακόμη και τα όνειρα. Και όμως, η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Κάποιος λοιπόν δεν θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες για την πολιτική ανεπάρκεια του ΠΑΣΟΚ;
http://www.statesmen.gr/37422/ipios-logos/%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA_31-08-2011.html

Επικήδειος πτώχευσης World Street Journal στην Ελλάδα


Εκτύπωση E-mail
31-08-2011 21:40:33

4Share
Η υποχώρηση του μονοετούς ελληνικού ομολόγου στο 60% κάτι που σημαίνει ότι διαπραγματεύεται στο 40% της ονομαστικής του αξίας όχι μόνο καταδεικνύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά χρεοκοπίας και αυτή θα έρθει σύντομα αλλά επίσης ότι οι επενδυτές θα υποστούν μεγάλη ζημιά η οποία θα υπερβαίνει ακόμη και αυτή της τάξης του 50% που εκτιμούταν μέχρι σήμερα. Αυτό υποστηρίζει σε σημερινό της άρθρο η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal». 
Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται πως η Ευρώπη αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να έρθει «πρόσωπο με πρόσωπο» με τη σημασία της ελληνικής χρεοκοπίας. Αυτό ίσως ήταν και το έμμεσο μήνυμα της Christine Lagarde προς τι ευρωπαϊκές τράπεζες ότι δηλαδή χρειάζονται επειγόντως την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Πρέπει να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος θα ήταν μία «υποχρεωτική ανακεφαλαιοποίηση» μέσω ιδιωτικών καναλιών, αν είναι δυνατόν, διαφορετικά μέσω κάποιας μορφής δημόσιας χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από την άλλη η φιλανδική εμμονή στην εγγυοδότηση των νέων δανείων για τη διάσωση της Ελλάδας, κινδυνεύει να δημιουργήσει σοβαρό ρήγμα στο σχέδιο μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείυο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με αποτέλεσμα τη αναπόφευκτη χρεοκοπία της χώρας.
Και κάτι τέτοιο θα επηρεάσει σοβαρά τις ήδη προβληματικές ευρωπαϊκές τράπεζες. Αν και το ποσό που οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι εκτεθειμένες απέναντι στις ελληνικές δανειοδοτικές υποχρεώσεις ίσως να μην φαντάζει τόσο τρομοκρατικό (σύμφωνα με την UBS εκτός των ελληνικών τραπεζών αυτό ανέρχεται στα 46 δις. € με τις γαλλικές τράπεζες να έχουν 9,4 δις. € εκθετική διάθεση και τις γερμανικές να φτάνει τα 7,9 €) αλλά όπως επισημαίνεται στο άρθρο τη WSJ τέτοιες κρίσεις σπάνια διατηρούν υψηλά επίπεδα στεγανότητας.
«Το πρόβλημα με αυτές τις καταστάσεις είναι ότι δύσκολα εκτιμάται ποιο θα είναι το δεύτερο και το τρίτο κύμα των παρενεργειών» εξηγεί ο Stephen Lewis οικονομικός αναλυτής  για το Monument Securities.
Σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν συνολικά εκθετική διάθεση απέναντι στην ελληνική οικονομία 94 δισ. € με τα γαλλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χρεώνονται 40 δισ. € και τα αντίστοιχα γερμανικά 24 δισ. €. Δεδομένου ότι στα μέσα Αυγούστου τα 32 μέλη της ένωσης τραπεζών τη ευρωζώνης (Stoxx euro-zone ) είχαν συνολική κεφαλαιοποίηση 240 δισ. € η ελληνική περίπτωση έχει τη δυνατότητα να προξενήσει μια ικανή ζημιά στους ισολογισμούς τους.
Πολύ δε περισσότερο και σύμφωνα με το διεθνές λογιστικό γραφείο, οι ευρωπαϊκοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί οι οποίοι αποφεύγουν την κάθετη εκτίμηση απέναντι στα κεφάλαια διάθεσης στην ελληνική οικονομία, όταν έρθει η ώρα της χρεοκοπίας και θα αναγκαστούν να αναγνωρίσουν την πραγματική τους έκθεση τότε τα αποτελέσματα θα είναι πολύ οδυνηρά επισημαίνει ο αρθρογράφος τη WSJ. Αλλά δεν είναι μόνο οι τράπεζες, που θα ζημιωθούν. Δεν πρέπει να λησμονούνται και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί οι οποίοι θα μεταφέρουν την κρίση κεφαλαίου στις εγχώριες τράπεζες.
Αν και η νέα ηγεσία του ΔΝΤ μέσω της Lagarde ζήτησε ανακεφαλαιοποίηση μέσω του ιδιωτικού τομέα κατά κύριο λόγο και μέσω κρατικών χρηματοροών αν καταστεί ανάγκη, δυστυχώς ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος τον προηγούμενο χρόνο μπορεί να είχε σημειώσει προόδους στην συσσώρευση «ετοιμοπαράδοτων» πακέτων κεφαλαίων δημιουργώντας μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας στουθς επενδυτές εντούτοις φέτος φαίνεται πως ο ιδιωτικό τομέας είναι λιγότερο ενθουσιώδης στο να επενδύσει στις τράπεζες. Και αν οι επενδυτές είναι διστακτικοί στο να κατευθύνουν τα πακέτα αυτά στις τράπεζες σήμερα, το ίδιο διστακτικές είναι και οι κυβερνήσεις.
Το παράδειγμα της Ιρλανδίας άλλωστε είναι πολύ πρόσφατο.
Οι ευρωπαίοι πολιτικοί, συνεχίζει το άρθρο της WSJ βρίσκονται στη δυσάρεστη κατάσταση στο να έχουν να επιλέξουν να διασώσουν τις τράπεζές τους ή μια περιφερειακή οικονομία σαν την ελληνική. Αν και το προτέρημα της ελληνικής διάσωσης είναι πως μέχρι τώρα περιείχε περισσότερο υποσχέσεις και εγγυήσεις παρά χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών αναμφίβολα αναμένεται να έχει αντίκτυπο στους ισολογισμούς τους.
Και το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας καταλήγει πως είναι αμφίβολο εάν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καταλήξουν σε μια κοινή απόφαση για το πως θα πρέπει να αντιδράσουν στα εγχώρια  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζές τους. Άλλες θα αποφασίσουν να τις χρηματοδοτήσουν μέσω του ιδιωτικού τομέα, άλλες μέσω του κρατικού ενώ άλλες απλά θα περιμένουν από την ΕΚΤ να έρθει με μια μαγική λύση. Το μόνο όμως σίγουρο είναι ότι η πίεση θα αυξηθεί μέσα στην ευρωζώνη. Οι τριβές θα αυξηθούν επίσης για το αν πρέπει να δανειοτοδοτηθεί εκ νέου η Ελλάδα μέσω υποθήκευσης είναι απλά μια πρόγευση πόσο οι τριβές αυτές μπορεί να δημιουργήσουν σπινθήρες σε ένα εύφλεκτο σκηνικό ιδιαίτερα όταν το ερώτημα κλίνει προς τη διάσωση των τραπεζών, ειδικά όταν κάποιες χώρες αισθανθούν ότι αδικούνται σε σχέση με άλλες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το Site του Δήμου Βύρωνα υποστηρίζουν πως “χάκαραν” Σκοπιανοί χάκερς. Τους περίμενε όμως μία οδυνηρή έκπληξη… GHS!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 31, 2011

(Παρατηρήστε ΚΑΙ το καψόνι στην είδηση… πάνω από την σημαία των Σκοπίων, απεικονίζεται ο γάιδαρος σκοπιανός Hacker… ακόμα έχουν την φωτό!!)
Άρχισαν τα πανηγύρια οι …διαστημικοί Hackers των Σκοπίων (δείτε το σαν σύντομο ανέκδοτο) και άρχισαν να δημοσιεύουν σε ιστοσελίδες τους το κατόρθωμα τους ότι “χάκαραν” το site του Δήμου Βύρωνα…
ΤΟ έβγαλαν μάλιστα και “Breaking News”!! http://macedoniaonline.eu/content/view/19005/1/
Και εδώ: http://daily.mk/Kurir/makedonski-hakeri-upadnaa-na-sajtot-na-grchkoto-mnr/885359
Γράφουν μάλιστα τα κορόιδα για να δώσουν έμφαση: Surprisingly, Athens has still not removed the images that were inserted into the website. http://www.dimosbyrona.gov.gr
Δυστυχώς γι’ αυτούς, όσα ναζιστικά απόβλητα έσπευσαν να επισκεφθούν το site του Δήμου Βύρωνα, τους περίμενε μία οδυνηρή έκπληξη… Τουλάχιστον είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την …αλήθεια στο Μακεδονικό! (at least now you saw who you really are!!)


Macedonia is one and is Greek


Image and video hosting by TinyPic

Επίσημος διαδικτυακός τόπος Δήμου Βύρωνα


http://olympia.gr/2011/08/31/greek-hacking-scene/#more-88101

Έκανα … συναινετική αντιπολίτευση” λέει τώρα ο ΓΑΠ !!!


Share

Πως να χαρακτηρίσει άραγε κανείς έναν πρωθυπουργό που όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε βγει στα κάγκελα προκειμένου να γίνει κυβέρνηση και τώρα που χάνει τα πάντα το παίζει συναινετικός διαστρεβλώνοντας ακόμα κι αυτά που όλοι έχουμε ει με τα μάτια μας; Δείτε τι είπε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο μιλώντας για την συναίνεση:
Είναι μια φιλοσοφία, μια αντίληψη για την οποία μιλούσαμε και πριν από τις εκλογές του 2009. Εμείς είχαμε κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες στο χώρο της παιδείας, ακόμα και ως Αντιπολίτευση, για να βοηθήσουμε σε συναινέσεις. Ήμασταν και οι μόνοι νομίζω, που μείναμε ως κόμμα τότε και στις διάφορες Επιτροπές που υπήρχαν, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν προχωρούσε με την ευρύτητα της σκέψης που απαιτείτο. Σε κάθε περίπτωση, εμείς έχουμε δείξει, και ως Αντιπολίτευση, αλλά και αυτή η Κυβέρνηση, τη βούληση και αποφασιστικότητά μας. Να δούμε, όμως, αν υπάρχει και από την άλλη πλευρά. …”

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, είπε μεταξύ άλλων:   

«Μόνο ως χιούμορ θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τις αναφορές του κ. Παπανδρέου για συναινετική στάση του ιδίου και του κόμματός του πριν τις εκλογές του 2009. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…!  Τη συμμετοχή του σε αποκλεισμούς λιμανιών όπως αυτή του Πειραιά;  Την περίοδο της συζήτησης του Ασφαλιστικού, όταν αποχωρούσε από τη Βουλή για να ενωθεί με τους διαδηλωτές και να αποκλείσουν το υπουργείο Εργασίας; Ή τους στενούς του συνεργάτες, όπως τον κ. Παπακωνσταντίνου, που εισέβαλαν και έκαναν καταλήψεις σε Δημόσιους Οργανισμούς όπως η ΔΕΗ;
Όσο για τη συναινετική στάση του ιδίου στα θέματα της Παιδείας, ποιος ξεχνάει ότι ακόμα και αυτά τα οποία πίστευε, όπως το άρθρο 16 στην αλλαγή του Συντάγματος για την ιδιωτική εκπαίδευση, δεν τόλμησε να τα υποστηρίξει λόγω των αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματός του.  
Ακόμα, τις αναφορές του περί ανυπόστατης σεναριολογίας, για πρόωρες εκλογές και συγκυβερνήσεις, θα πρέπει να τις απευθύνει στους υπουργούς του, οι οποίοι συστηματικά δίνουν τροφή για τέτοια σενάρια.   
Και κάτι ακόμα: Στο… “ανέκδοτο” περί συναινετικής στάσης του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2009, δεν ξέρουμε τι γνώμη έχει ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος μόλις προ ημερών μίλησε για τον δημαγωγικό πολιτικό λόγο του κόμματός του την περίοδο εκείνη».
antinews

Αντιμέτωπος με την απόλυτη καταστροφή ο Γ. Παπανδρέου


Share

Πριν προλάβει η κυβέρνηση να χαρεί τη νέα μεγάλη της ‘’επιτυχία’’, πριν προλάβουν να σβήσουν τα χαμόγελα για τη ‘’μεγαλύτερη τράπεζα της νοτιοανατολικής Ευρώπης’’, η πραγματικότητα ήρθε για μια ακόμα φορά αμείλικτη, να απειλεί τον κ. Πρωθυπουργό με σενάρια συγκυβέρνησης ή παραίτησης:
1.       Η προσμονή της ανόδου του χρηματιστηρίου,  που υποτίθεται ότι θα πυροδοτούσε η φούσκα της συγχώνευσης, δεν κράτησε ούτε δύο μερόνυχτα και  πλέον το Βατερλώ του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ αναμένεται, παρέα  με τον  ανάλογο πάταγο.
2.       Πληθαίνουν οι φήμες ότι τo περιβόητο roll over με το οποίο η κυβέρνηση θα πετύχαινε τη βελούδινη αναδιάρθρωση, έχει ναυαγήσει.  Οι αιτίες πολλές.  Επισήμως αναφέρεται ότι είναι τελικώς ανέφικτο να συγκεντρωθούν τα 136δις που απαιτούσε η απόφαση της συνόδου.  Εκτός όμως από την επίσημη δικαιολογία που επιστρατεύεται, ισχύουν ακόμα δύο αποτρεπτικοί παράγοντες:  Η γκάφα του υπουργού οικονομικών με τις Φινλανδικές εγγυήσεις και η εμμονή της S&P να εγγράψει το roll over ως χρεοκοπία.
Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Πρωθυπουργός έχει ξεμείνει εντελώς από υποσχέσεις και ευχολόγια και είναι αντιμέτωπος με το φάσμα μιας απόλυτης καταστροφής:
  • Το ντόμινο των τραπεζών φαίνεται πως είναι ante portas
  • Τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει
  • Τα πανεπιστήμια βράζουν ήδη, όπως βράζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και πλέον η μόνη σοβαρή ισχύς της θλιβερής κυβέρνησης είναι οι χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, παραταγμένοι απέναντι σε ένα εξαγριωμένο πλήθος.
Τώρα που μας τέλειωσαν και οι πρόθυμοι ‘’Βενιζέλοι’’, που ήταν μια κάποια λύσις, τώρα που ο κ. Σαμαράς αρνείται να συναινέσει στο έγκλημα, ένας μοιραίος Πρωθυπουργός ψάχνει απεγνωσμένα κάποιον, για να του παραδώσει την εξουσία και το χάος που ο ίδιος δημιούργησε.
antinews

Προσέλαβαν εταιρεία να εξετάσει την έξοδο από το Ευρώ ;;; !!!


Share
Με απ’ ευθείας ανάθεση και χωρίς πολλές λεπτομέρειες, η Ελλάδα απασχολεί κορυφαία αμερικανική δικηγορική εταιρεία, η οποία εδώ και ένα χρόνο εξετάζει τον τρόπο ολοκληρωτικής αναδιάρθρωσης του χρέους και τη δυνατότητα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, αποκαλύπτει σήμερα η “Ελευθεροτυπία
Στις 27 Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάθεση του ρόλου χρηματοοικονομικών συμβούλων για το εν εξελίξει πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων στις τράπεζες ΒΝΡ Paribas, Deutsche Bank και HSBC.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται η συνεργασία της κυβέρνησης με τη νεοϋορκέζικη δικηγορική εταιρεία Cleary Gottlieb (πλήρες όνομα «Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP») «ως διεθνούς νομικού συμβούλου (…) σε σχέση με την εφαρμογή του PSI». Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Ε», όμως, η πρόσληψη της εν λόγω εταιρείας κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι.
Ποια είναι η Cleary Gottlieb
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες δικηγορικές εταιρείες της Νέας Υόρκης, με εξειδίκευση σε τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υποθέσεις. Η εταιρεία εδραιώθηκε μέσω της ανάμειξής της στις αναδιαρθρώσεις χρέους της Ουρουγουάης, της Αργεντινής και, πιο πρόσφατα, της Ισλανδίας.
Επικεφαλής της ομάδας που θα δουλέψει στην Ελλάδα και «αστέρας» της εταιρείας σε ζητήματα αναδιάρθρωσης χρέους είναι ο δικηγόρος Λι Μπούχαϊτ, ο οποίος εκπροσώπησε τις κυβερνήσεις της Ισλανδίας και της Αργεντινής κατά τις διαπραγματεύσεις τους με τους πιστωτές τους.
Ο κ. Μπούχαϊτ είχε αρχίσει να ασχολείται με το ελληνικό θέμα πολύ πριν η εταιρεία του προσληφθεί από τη χώρα μας. Συγκεκριμένα εξέδωσε, σε συνεργασία με τον καθηγητή Δικαίου του Πανεπιστημίου Ντιουκ των ΗΠΑ, Μίτου Γκουλάτι, δύο μελέτες. Η πρώτη, τον Απρίλιο του 2010, είχε τίτλο «Πώς να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος», ενώ η δεύτερη, του Απριλίου 2011, «Ελληνικό χρέος: Τα τελικά σενάρια».
Και οι δύο μελέτες, οι οποίες είναι ελεύθερα διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, εξετάζουν εις βάθος το νομικό καθεστώς των ελληνικών ομολόγων και τις εναλλακτικές που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η ολική αναδιάρθρωση του χρέους.
Η συνάντηση της Ρώμης
Αυτό που δεν έχει γίνει ώς τώρα γνωστό, όμως, είναι το γεγονός ότι η Cleary Gottlieb οργάνωσε συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών στη Ρώμη στις 3 Φεβρουαρίου, με συμμετοχή του κ. Μπούχαϊτ και υψηλόβαθμων στελεχών από άλλες διεθνείς δικηγορικές εταιρείες, με αντικείμενο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη.
Συγκεκριμένα, εισήγηση που παρουσιάστηκε και συζητήθηκε εκεί, την οποία έχει στη διάθεσή της η «Ε», εξετάζει την εθελοντική έξοδο ή έξωση χώρας από την ευρωζώνη και πώς αυτή μπορεί να γίνει σύννομα, παρά την έλλειψη σχετικής πρόβλεψης στις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας.
Η συγκεκριμένη εισήγηση παρουσιάστηκε από τον δικηγόρο Τσαρλς Πρόκτορ, της λονδρέζικης εταιρείας Μπερντ & Μπερντ, με τίτλο «Φεύγοντας από την ευρωζώνη» και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μετά την παρουσίασή της ανάμεσα στον κ. Πρόκτορ, τον κ. Μπούχαϊτ και τους λοιπούς συνέδρους της Cleary Gottlieb.
Στην παρουσίαση αναγνωρίζεται η νομική δυσκολία εξόδου από την ευρωζώνη, λόγω των διατάξεων των συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, παρουσιάζεται όμως ένα «παράθυρο» για εθελοντική και μόνο αποχώρηση. Συγκεκριμένα, το άρθρο 50 της συνθήκης του Μάαστριχτ, το οποίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη που έγινε στη Λισαβόνα, επιτρέπει σε χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση «ανάλογα με τις συνταγματικές διατάξεις του κράτους-μέλους».
Σύμφωνα με την ανάλυση που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Cleary Gottlieb, εάν μία χώρα επιθυμεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη πρέπει πρώτα να κάνει χρήση του συγκεκριμένου άρθρου και να αποχωρήσει από την Ε.Ε. «Συνεπώς, υπάρχει μηχανισμός εξόδου που περιλαμβάνει την Ε.Ε. και την ευρωζώνη», επισημαίνεται στην εισήγηση, ενώ «δεν υφίσταται διαδικασία υπό την οποία κράτος-μέλος να μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη αλλά να παραμείνει στην Ε.Ε.».
Τέλος, στην εισήγηση σημειώνεται ότι ενδεχομένως υπό άλλο άρθρο της συνθήκης του Μάαστριχτ το απερχόμενο κράτος να μπορεί άμεσα να κάνει αίτηση για να ξαναμπεί στην Ε.Ε. έχοντας αποχωρήσει από την ευρωζώνη.
Σε κανένα σημείο της εισήγησης δεν γίνεται αναφορά στην Ελλάδα συγκεκριμένα, ενδεχομένως για προσχηματικούς λόγους, καθότι το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ούτως ή άλλως η Ελλάδα.
Παρά τη μυστικότητα της συνάντησης, η ιταλική οικονομική εφημερίδα «Linkiesta» με άρθρο της στις 10 Φεβρουαρίου έγραφε ότι «η Ελλάδα μπορεί να σπάσει το ταμπού και να βγει από την ευρωζώνη. Μεγάλες δικηγορικές εταιρείες απεργάζονται σχέδια ώστε αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο, χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Σε άρθρο των «Financial Times» την 1η Αυγούστου, η εφημερίδα σχολίαζε την πρόσληψη της Cleary Gottlieb από την Ελλάδα και ειδικά τον ρόλο του κ. Μπούχαϊτ. Η πρόσληψη ερμηνευόταν ως επιθετική κίνηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, δεδομένου του ιστορικού του κ. Μπούχαϊτ ως σκληρού διαπραγματευτή σε παλαιότερες αναδιαρθρώσεις αλλά κυρίως λόγω των απόψεών του για το ενδεχόμενο ελληνικής αναδιάρθρωσης εκτός συμφωνιών με την Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, αφού παρουσίαζε τη θέση του κ. Μπούχαϊτ για ολική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που διοικείται από ελληνικό δίκαιο με τρόπο ιδιαίτερα επώδυνο για τους ξένους πιστωτές, ο δημοσιογράφος της έγκριτης οικονομικής εφημερίδας σημείωνε καυστικά: «Σας ακούγονται όλα αυτά σαν μονομερής και αντι-ευρωπαϊκή δράση; Ισως, όμως φαίνεται ότι οι λέξεις “πολυμερής”, “ευρωπαϊκή” και “δράση” δεν συνδυάζονται με επιτυχία αυτές τις μέρες».
Τα ερωτήματα
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Cleary Gottlieb μάς επιβεβαιώθηκε η πρόσληψή της από την ελληνική κυβέρνηση για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, στο πλαίσιο των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου. Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να μας εξηγήσει πώς έγινε η συνεργασία (με απ’ ευθείας ανάθεση, κατόπιν πρωτοβουλίας ποίου;) ούτε αν ο ρόλος της περιορίζεται στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Επίσης, παρ’ ότι μας επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση του συνεδρίου της Ρώμης, η Cleary Gottlieb δεν ήταν σε θέση να μας δώσει λεπτομέρειες για τον λόγο και την αφορμή της διοργάνωσής του.
Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν: Πώς επιλέχθηκε η Cleary Gottlieb; Θα παίξει ευρύτερο ρόλο νομικού συμβούλου της Ελλάδας; Ποια η άποψη της κυβέρνησης για το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για το πώς μπορεί να γίνει ολική αναδιάρθρωση του χρέους και το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη; Είναι και αυτά σενάρια που εξετάζονται;
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=305561
antinews

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Άφωνοι έμειναν στην Πολωνία από τα ακροβατικά F-16 της Π.Α. (βίντεο)


Εκτύπωση E-mail
30-08-2011 17:56:45

11Share
Άφωνους άφησε ο πιλότος του ελληνικού F-16 της Ελληνικής Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζεύς" τους παρευρισκόμενους θεατές σε αεροπορική επίδειξη στην Γερμανία. Μάλιστα όπως μεταδίδεται Γερμανός αξιωματικός της Αεροπορίας σχολίασε την επίδειξή του λέγοντας "Αυτά τα κάνουν μόνο οι Ρώσοι με μαχητικά κατευθυνόμενης ώσης"!
Από 27 έως 28 Αυγούστου 2011 η Ελληνικής Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζεύς" συμμετείχε στην διεθνή αεροπορική έκθεση Sierpnia Radom 2011 στην Πολωνία.
Το ελληνικό F-16 εκτέλεσε δύο αεροπορικές επιδείξεις και καθ'όλη την διάρκεια της επίδειξης ακούγονταν επιφωνήματα θαυμασμού για τις επιδόσεις του πιλότου που αρκετές φορές έφερε το μαχητικό στα όριά του.
Η αποστολή αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή της Ομάδας σε αεροπορική επίδειξη στο εξωτερικό και η πρώτη μεμονωμένου αεροσκάφους αεροπορικών επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας στην πολύχρονη ιστορία της.
Θαυμάστε την επίδειξη όλων των αεροσκαφών:
 


defencenet

Ελληνική αποβατική άσκηση-"μήνυμα" με παγκόσμια πρωτιά! (βίντεο)

Εκτύπωση E-mail
30-08-2011 13:58:43

55Share
«Και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να κάνουν αποβάσεις»! Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στην «άλλη πλευρά του λόφου» άσκηση των ειδικών δυνάμεων του Στρατού, ως απάντηση στις αποβατικές ασκήσεις και τον ψυχολογικό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει οι τουρκικές δυνάμεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Mάλιστα το ιδιαίτερα σημαντικό ήταν ότι στην άσκηση, όπως αποκαλύπτει το video που δημοσιεύει το defencenet.gr, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα νεοαποκτηθέντα jet-ski των καταδρομέων και μάλιστα για πρώτη φορά παγκοσμίως ερρίφθησαν από ελικόπτερο CH-47DGR Chinοok!
Στην άσκηση συμμετείχαν υποβρύχιοι καταστροφείς της Ζ’ΜΑΚ, οι οποίοι κατά το σενάριο προηγήθηκαν της κύριας αποβατικής κίνησης και «καθάρισαν» την ακτή από εμπόδια και κωλύματα (νάρκες, παγίδες, συρματοπλέγματα) εν συνεχεία προχώρησαν σε αναγνώριση της περιοχής απόβασης και έδωσαν το σήμα στην κύρια αποβατική δύναμη να προχωρήσει σε ενέργεια.
Ως πλωτά μέσα χρησιμοποιήθηκαν δύο φουσκωτά και δύο jet ski, από αυτά που πρώτο το defencenet.gr, είχε αποκαλύψει ότι προμηθεύτηκαν οι ειδικές δυνάμεις του Στρατού.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα jet-ski κυλάνε έξω από την ράμπα του ελικοπτέρου και πέφτουν στην θάλασσα με τις μηχανές αναμμένες και έτοιμα για δράση! Όπως φαίνεται και στο βίντεο, έχει προσαρμοστεί ειδική μίνι ράμπα με ρόλλερ, επάνω στην κύρια ράμπα, με την οποία κυλάνε εκτός του ελικοπτέρου τα jet-ski.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ειδικών δυνάμεων που εφαρμόζεται τέτοια τεχνική, ενώ και η τοποθέτηση της δεύτερης μίνι ράμπας, είναι ελληνική πατέντα.
Η μίνι ράμπα εκτείνεται και στην συνέχεια μαζεύεται από το προσωπικό του ελικοπτέρου. Συνολικά πέφτουν δέκα καταδρομείς, έξι στην θάλασσα και άλλοι τέσσερις με τα jet-ski που βάσει του σεναρίου προορίζονται για να μεταφέρουν τους δύο πρώτους αθόρυβα (έχουν ειδικό σιγαστήρα τα jet-ski) και γρήγορα στην εχθρική ακτή.
Στο βίντεο διακρίνονται στο βάθος και δύο φουσκωτά που περιμένουν να οδηγήσουν την ομάδα κοντά στην ακτή, όπου θα καταδυθούν για να εκτελέσουν την αποστολή τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι προδότες μοιράζουν το Αιγαίο:Μυστική επιτροπή Ελλήνων-Αμερικανών-Τούρκων συζητά για το Αιγαίο


Share
«Όσο ο ήλιος δεν αλλάζει την πορεία του, ούτε εμείς θα κάνουμε συμφωνίες με τον Ξέρξη, αλλά πιστοί στους Θεούς και τους Ήρωες, των οποίων έκαψε τους ναούς και τα αγάλματα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία μας».

 Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Μια σκοτεινή κλίκα που δεν σκέπτεται ελληνικά, δεν νοιώθει ελληνικά και που εν πολλοίς και μεταξύ τους δεν μιλούν καν ελληνικά, έχει υφαρπάξει την εξουσία. Την υφάρπαξε με μια κολλοσιαία πολιτική απάτη, πουλώντας φούμαρα στο φοβισμένο από την κρίση πόπολο, ότι υπάρχουν λεφτά, ότι θα δίνανε κι αυξήσεις κι ότι είχαν και κάτι δισεκατομμύρια καβάτζα για κοινωνικές δαπάνες.
Η ιδεοληπτική παρέα, δουλευταράδες σαν ακρίδες στα πράσινα στάχυα, πρώτα φρόντισε να σπάσει τον τσαμπουκά του Λαού. Αλλεπάλληλα κύματα εκβιασμών, ψευδολογίας και κατατρομοκράτησης, έσπειραν σε όλο το κοινωνικό σώμα την κατάθλιψη κι έδιωξαν κατά κύματα τις καταθέσεις στο εξωτερικό ενώ πάγωσαν κάθε οικονομική δραστηριότητα. Κάθε μπούρδα που αμόλαγαν, έστελνε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στην Κύπρο και την Εσπερία. Παράλληλα ελεεινολογούσαν την χώρα στις ρούγες τις υφηλίου, βρίζανε την Πατρίδα και το Λαό από κάθε διεθνές βήμα. Φανταστείτε τι λέγανε κατ΄ιδίαν στους Φράγκους, τους Αλανούς και τους κοντοχωριανούς του αδερφού Νικολάκη, τους αμεταμφίεστους Αμερικάνους, με την αμερικάνικη καρδιά.
Τα γεγονότα και το απύλωτο στόμα του λάγνου Ντομινίκ, αποκάλυψαν ότι η παρεούλα που κατσικώθηκε με παπατζίδικο τρόπο στην εξουσία, είχε προαποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ, ενώ δημοσίως σφυρίζανε κλέφτικα μας δουλεύανε ψιλό γαζί. Αυτό, λένε οι κακεντρεχείς, έδωσε την δυνατότητα σε κάποιους, που λόγω «κληρονομικού χαρίσματος» γνώριζαν την αλήθεια, να παίξουν γερό μπαρμπούτι, με σημαδεμένα «κόκκαλα» και να βγάλουν δισεκατομμύρια, όσο εσείς, μνημονιακοί μου δουλοπάροικοι, βγάζατε ίκτερο από την αγωνία για τη χώρα και το ψωμί σας. Τ+10, CDS και το λουρί της μάνας.
Ψήφισαν και νόμο κράχτη για όλα τα γρήγορα βετέξ του Πακιστάν, τους Σομαλούς νταβαντζήδες και τους Νιγηριανούς ναρκέμπορους. Αυτοί, μαζί με επαίτες, ορδές από δύστυχες πουτάνες, όπου παλεύει το AIDS με την ηπατίτιδα, κι Αφγανούς κατσαπλιάδες, ήρθαν σε ακόμη μεγαλύτερα κύματα να μοιραστούν τον σοσιαλιστικό μας παράδεισο, την πράσινη ανάπτυξη και το γλαρό βλέμμα του Ραγκούση. Τζημπέργκερ σοσιαλισμός και πολυπολιτισμός. Προηγουμένως όμως, από τον Νοέμβριο του 2009, μόλις ένα μήνα μετά το κόλπο γκρόσο υφαρπαγής της εξουσίας, εφαρμόζοντας τις έγγραφες τρίχες, που έστελνε ο Συνήγορος του Αποτέτοιου στα Υπουργεία, έπαυσε η ανάσχεση των λαθρομεταναστών στον Έβρο, με αποτέλεσμα να φρακάρει η χώρα από παράνομους, κυρίως μουσουλμάνους. Δυο εκατομμύρια αναφομοίωτα σαρίκια, ασύμβατα με την χώρα, τον Λαό, την Ιστορία μας, τον τρόπο ζωής μας.
Παράλληλα, οι «έκπληκτοι» σοσιαλιστές μας, άμα τη αναλήψει, οδηγούν με γοργά βήματα τους εργαζόμενους στην εποχή πριν από το Σικάγο. Το οκτάωρο, το αξιοπρεπές μεροκάματο, είναι ήδη στην αληθινή αγορά μια μακρινή ανάμνηση. Ο Ιωάννης Μεταξάς, ο θεμελιωτής του ΙΚΑ, του οκταώρου κι ο τοποτηρητής της πιο αυστηρής περιόδου εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, φαντάζει υπόδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας, σκανδιναβικής κοπής, συγκρινόμενος με τους ιδεοληπτικούς ανθρωποφάγους της κυβερνώσας κλίκας.
Αποκάλυψη: Μυστική επιτροπή συζητά για το Αιγαίο

Θα σας πω όμως μια πληροφορία. Με την ενθάρρυνση και συνεισφορά μέρους της αμερικανικής γραφειοκρατίας, κάτι απατεώνες Δημοκρατικούς σαν αυτούς που βομβαρδίζανε μοναστήρια, γυναικόπαιδα και ψυχασθενείς στην Σερβία, έχει συγκροτηθεί εδώ και κανένα οκτάμηνο μια άτυπη επιτροπή, κοινή με τους ισλαμοφασίστες γείτονες μας. Δυο αμερικανάκια, δυο μεμέτια κι, εκ μέρους της ιδεοληπτικής κλίκας λέγεται ότι συμμετέχει διπλωμάτης μας, τον οποίο στην Κύπρο, όπου υπηρέτησε, τον  αποκαλούν ειρωνικά «Ολλανδό», ένεκα των αφασιακών, μακράν του Ελληνικού Τρόπου, απόψεων του. Αντικείμενο της η συγκεκριμενοποίηση και κατάρτιση οριστικής ελληνοτουρκικής συμφωνίας, επί ήδη συμφωνημένου πλαισίου αρχών, για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και όχι μόνο, όπου εμείς θα δώσουμε, οι Τούρκοι θα πάρουν κι εμείς θα ξαναδώσουμε. Η συμφωνία δεν θα είναι απλώς λεόντειος. Στον Κορυδαλλό, στον Περαία και στα πέριξ, το λέμε νταβαντζιλίκι. Στον Ποινικό Κώδικα το λένε αλλιώς κι έχεις δικό σου πεύκο στο Γουδί, if you know what I mean, κι ας πάει το 2100 ο εγγονός σου στον Άρειο Πάγο να κάνει αναψηλάφηση. Εξ αυτού άλλωστε η ιδεοληπτική παρέα κάνει ως τώρα γαργάρα την ΑΟΖ. Δεν την διακηρύσσει, δεν την οριοθετεί, παρ’ ότι οι Ισραηλινοί μας την έχουν ήδη αναγνωρίσει (!), ο μακαρίτης Τάσσος είχε φροντίσει να εμπλέξει μεγάλες αμερικανικές εταιρείες στην έρευνα κι εξόρυξη στην δικιά του ΑΟΖ, ενώ ήδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Τελ Αβίβ επιτηρούν την περιοχή, στέλνοντας το μήνυμα στην Άγκυρα ότι θα φάει φωτιά και σίδερο αν κάνει λεονταρισμούς.
 Ο δρόμος του Λυκίδη

Στους συντρόφους και σε σας αδέρφια, θα θυμίσω λοιπόν τον Λυκίδη.
Μετά τη νίλα στη Σαλαμίνα ο Ξέρξης γύρισε στην Ασία κι άφησε πίσω του πολύ στρατό με αρχηγό τον Μαρδόνιο. Αυτός ήταν λίγο τζάμπα μάγκας κι υπερόπτης, σαν τον Ερντογάν ένα πράμα, που μας απειλεί, θέλει ν’ ανοίξει άλλο Βόσπορο αλλά οι Κούρδοι κήρυξαν αυτονομία και στις 30/7 έκαναν εκλογές για αυτόνομη Βουλή κάτω απ΄τη μύτη του, ενώ υπάρχουν μέρη όπου ο Στρατός απλά δεν πάει ποτέ. Αυτά βέβαια οι βαριοί αναλυτές και τα κομματικά μπλέϊζερ δεν σας τα λένε.
Ο Μαρδόνιος λοιπόν ξανακατέλαβε την ρημαγμένη από τον Ξέρξη Αθήνα κι έστειλε ως απεσταλμένο στη Σαλαμίνα τον Μουρυχίδη τον Ελλησπόντιο. Οι Αθηναίοι λόγω του πολέμου είχαν μεταφέρει εκεί τις φαμίλιες τους, τον στρατό και ναυλοχούσε εκεί και όλος ο στόλος τους, οι νικητές της ναυμαχίας. Ο Μουρυχίδης παρουσιάστηκε στην Βουλή των Πεντακοσίων και επανέλαβε ενώπιον της τις ίδιες προτάσεις υποταγής, που είχε μεταφέρει ο Αλέξανδρος ο Μακεδών εκ μέρους του Ξέρξη, που πήρε τότε την απάντηση «όσο ο ήλιος δεν αλλάζει την πορεία του, ούτε εμείς θα κάνουμε συμφωνίες με τον Ξέρξη, αλλά πιστοί στους Θεούς και τους Ήρωες, των οποίων έκαψε τους ναούς και τα αγάλματα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία μας». Εθνικιστές, ε; Παλιοσαμαρικοί ο Αριστείδης, ο Θεμιστοκλής κι ο Δήμος των ελεύθερων Αθηναίων. Ο Μαρδόνιος πίστευε ότι με την πόλη τους στα χέρια του, ίσως τελικά να έσκυβαν το κεφάλι. Ένας μόνο από τους βουλευτές, ο Λυκίδης, σηκώθηκε και είπε πως σε αυτόν φαίνεται καλό να δεχθούν τις προτάσεις των Περσών και να τις παρουσιάσουν στο λαό. Οι υπόλοιποι βουλευτές αλλά και οι πολίτες που βρίσκονταν έξω από την Βουλή και το πληροφορήθηκαν, κυριεύθηκαν από αγανάκτηση, περικύκλωσαν τον Λυκίδη και τον σκότωσαν δια λιθοβολισμού. Επί τόπου. Ο Μουρυχίδης έντρομος έφυγε κακήν κακώς αλλά αβλαβής, για να πει την έμπρακτη απάντηση των Αθηναίων στο Μαρδόνιο, που λίγο αργότερα θα συναντούσε τον θάνατο στις Πλαταιές, μπροστά στην Φάλαγγα των Ομοίων της αγέρωχης Σπάρτης. Το φοβερό νέο, ό,τι βρέθηκε βουλευτής που πρότεινε υποταγή στους βαρβάρους, διέτρεξε όλη την Σαλαμίνα. Τότε οι γυναίκες, παρακινώντας με οργή η μία την άλλη, έτρεξαν στο σπίτι του Λυκίδη και σκότωσαν με λιθοβολισμό την γυναίκα και τα παιδιά του, σβήνοντας την σπορά του από τα μητρώα των ελευθέρων πολιτών.
Άλλες εποχές θα πείτε, αδέρφια. Σωστά. Τώρα θα βρεθούν τζιτζιφιόγκοι κι εκ πεποιθήσεως δουλόφρονες που όλα θα τα συζητήσουν. Όμως στις πόλεις και τα χωριά μας, οι απλοί άνθρωποι, αυτοί, οι πολλοί, που είναι ο Λαός και ο Στρατός, μερικά πράγματα δεν τα συζητάμε. Κι όσο από πέτρες, ποτέ δεν λείψανε από την τραχιά γη των Ελλήνων…
antinews

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

"Δωροδοκία" Τουρκίας στη "νέα" Λιβύη για βάση περικύκλωσης της Ελλάδας!
Εκτύπωση E-mail


67Share
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ZAMAN, η Τουρκία έδωσε 100 εκατ. δολάρια μετρητά σε τέσσερις δόσεις  στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, υπό τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, παραβιάζοντας όμως κατ'αυτό τον τρόπο τις αποφάσεις του ΟΗΕ που αναφέρονται σε αποχή χρηματοδότησης των δύο εμπόλεμων μερών, αλλά το σημαντικό είναι το γιατί τα έδωσε: Εκτός από συμβόλαια πετρελαίων και αγορών αμυντικού υλικού η Άγκυρα έχει ζητήσει "λιμενικές διεκολύνσεις" πραατικά την δημιουργία βάσης ή έστω αγκυροβολίου στα λιβυά χωρικά ήδατα.
Επιτυγχάνοντας κατ'αυτό τον τρόπο την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας, αφού ήδη έχει ναυτική βάση στην Αλβανία. Και μην ξεχνάμε το θέμα της ελληνολιβυκής ΑΟΖ.
Ας δούμε το θέμα αναλυτικά:
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι Αρχικά, η Άγκυρα έδωσε 10 εκατομμύρια δολάρια στο αρχηγείο των επαναστατών στη Βεγγάζη, για να ακολουθήσουν σε "βαλίτσες" τρεις δόσεις των 30 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία δόθηκαν σε αντιπροσωπείες των επαναστατών που επισκέφθηκαν την Τουρκία, στις 8, στις 10 και στις 21 Αυγούστου!
Τα 100 εκατομμύρια δολάρια αποτελούν μέρος του «πακέτου» βοηθείας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία υποσχέθηκαν οι Τούρκοι στους αντικαθεστωτικούς στις αρχές Ιουλίου, κατά την πρώτη επίσκεψη Νταβούτογλου στη Βεγγάζη. Αρχικά οι Τούρκοι σκόπευαν να δώσουν άλλα 100 εκατομμύρια ως δώρο στην ηγεσία των ανταρτών.
Κινήσεις που δείχνουν ότι η Τουρκία παίρνει θέση στην κούρσα επιρροής των δυνάμεων της περιοχής που έχει ήδη ξεκινήσει στη στη Λιβύη.
Ο Α.Νταβούτογλου στις διαδοχικές συζητήσεις που είχε στην Βεγγάζη προσπάθησε να πάρει - και πιθανόν τα κατάφερε - όχι μόνο συμβόλαια για πετρέλαια, αλλά και πωλήσεις όπλων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στο νέο καθεστώς.
Πρέπει να υπολογίζουν ότι θα πάρουν πολλά οι Τούρκοι από τό νέο καθεστώς για να δίνουν σε "βαλίτσες" τόσα χρήματα. Και βέβαια υπάρχει πάντα η ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Λιβύης, η οποία πάντως ρύθμίστηκε μονομερώς από την ελληνική πλευρά με την αρχή της "μέσης γραμμής".
Γιατί υπάρχει και κάτι άλλο, άμεσο: Η Μοίρα του τουρκικού στόλου που περιπολεί αυτή την στιγμή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης. Η Άγκυρα θέλει να δώσει μόνιμο χαρακτήρα σε αυτή την παρουσία και να ολοκληρώσει την περικύκλωση της Ελλάδας έχοντας μόνιμη αμυντική που ξεκινά από την αλβανία και φτάει μέχρι την ανατολική Μεσόγειο!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΟριστικό: 12-15 μήνες η θητεία - Σαφές μήνυμα προς "κάθε ενδιαφερόμενο"...

Εκτύπωση E-mail
28-08-2011 03:22:53

47Share
Kατ'ελάχιστον τρεις μήνες, με μέγιστο τους έξι μήνες θα είναι το χρονικό διάστημα που θα αυξηθεί η στρατιωτική θητεία και αυτό είναι οριστική απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον Πάνο Μπεγλίτη να δείχνει εντυπωσιακή υπευθυνότητα και πάνω απ'όλα αποφασιστικότητα στο κρίσιμο αυτό θέμα.
Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν οσονούπω και ούτε και οι επερχόμενες εκλογές (αν τελικά γίνουν) θα εμποδίσουν να αποκατασταθεί το ιστορικό λάθος των Γ.Παπαντωνίου και Ε.Μεϊμαράκη που προχώρησαν σε αφαίρεση σημαντικού αποθέματος ασφάλειας από την χώρα, μειώνοντας την θητεία από τους 15 στους 12 και μετά στους 9 μήνες στον Στρατό Ξηράς, χωρίς καμία προετοιμασία.
Η Ν.Δ. συμφωνεί απόλυτα και στηρίζει τον υπουργό και αν γίνουν εκλογές και κερδίσει η νυν αξιωματική αντιπολίτευση και πάλι θα αυξήσει την θητεία. Το θέμα είναι καθαρά εθνικής ασφάλειας.
Εκτός αυτού είναι και το ψυχολογικό μέρος: Η αύξηση της θητείας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εξωτερικό προς πάσα κατεύθυνση: Μπορεί να χρεοκοπήσαμε οικονομικά, αλλά γεωστρατηγικά ούτε παραδιδόμαστε, ούτε θα μας πάρουν κάτι χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσουν. Αυτό είναι και το σημαντικότερο εκτιμούμε: Το μήνυμα ισχυρής βούλησης να υπερασπιστούμε κεκτημένα αυτές τις δύσκολες στιγμές. 
Οι 12 μήνες θητεία μόλις και αρκούν για να καλύψουν τις ... υπηρεσίες (!) στα στρατόπεδα οι στρατεύσιμοι, αλλά από εκπαίδευση ούτε λόγος. Άρα πάμε σε θητεία 14 ή 15 μηνών για να υπάρχει μία επίφαση εκπαίδευσης, μάλλον από την σειρά του Νοεμβρίου
Βέβαια, κάπου στην κυβέρνηση, στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν και την μείωση της ανεργίας που θα προέλθει από την αύξηση της θητείας, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο. Η απόδοση των κλάσεων έχει πέσει σε δραματικά επίπεδα, αλλά πάνω απ'όλα οι στρατεύσιμοι δεν παίρνουν "ούτε ανάσα" από τις υπηρεσίες.
Λεφτά για ΕΠΟΠ δεν υπάρχουν (άλλο αν οι ΕΠΟΠ δεν κάνουν υπηρεσίες υποτίθεται) και γενικά η αύξηση της θητείας είναι η μοναδική που μπορεί να δώσει λύση στο ακανθώδες πρόβλημα.
Και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το ότι ο Π.Μπεγλίτης δείχνει το θάρρος που δεν είχαν άλλοι "πρωτοκλασσάτοι" υπουργοί Άμυνας και γνωρίζει τι λέει και τι θέλει. Μάλιστα μιλώντας στη "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο υπουργός  απαντώντας στην ερώτηση "Γιατί θα προχωρήσει στην αύξηση της θητείας ενώ όλες οι χώρες του κόσμου τη μειώνουν ή τη καταργούν" απαντά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα:
“Προφανώς οι χώρες της Ευρώπης στις οποίες αναφέρεστε δεν αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η ιστορία και η γεωγραφία πρέπει να συνεχίσουν να μας διδάσκουν. Η εθνική ασφάλεια της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί η διαχείρισή της σε “φιλελευθεριάζουσες” αντιλήψεις”.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι έρχονται δύσκολες ημέρες που κρύβουν άμεσους κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας. Μην ξεχνάμε ότι παραμονές του Β'Π.Π. όλα τα εμπλεκόμενα κράτη είτε αύξησαν την θητεία είτε την θέσπισαν, όπου δεν υπήρχε, όπως η Βρετανία. Δυστυχώς η χώρα έχει αιμορραγήσει δραματικά από τον Δεκέμβριο του 2008 και η περιοχή έχει τραβήξει "καρχαρίες" και "πιράνχας"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

;

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:Mετά και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις υποκλοπές από την αμερικανική πρεσβεία, επιστρέφει δικαιωμένος και πιο σκληρός από ποτέ!...
Αποφασισμένος να μιλήσει είναι πλέον ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο ίδιος επικοινώνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής με τους διαχειριστές του μεγαλύτερου δεξιού blog του διαδικτύου, το μοναδικό μέσο που τον υπερασπίστηκε ανοιχτά όλα αυτά τα χρόνια.

Η αποκάλυψη της "Καθημερινής της Κυριακής" η οποία επισημοποιεί αυτό που όλοι οι Έλληνες υποψιάζονταν-ότι δηλαδή η Αμερικανική Πρεσβεία σε συνεργασία με Έλληνες αχυρανθρώπους βρισκόταν πίσω από τις υποκλοπές-δίνει άλλη διάσταση στην "εξαφάνιση" του πρώην πρωθυπουργού και κάνει ακόμη πιο πειστικά τα σενάρια της απόπειρας δολοφονίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καραμανλής επαναλαμβάνει διαρκώς

"-Με πούλησαν τα κωλόπαιδα που τους ανέθεσα τα υπουργεία-κλειδιά..."

Μ αυτή τη φράση φωτογραφίζει πρώην μεγαλουπουργούς της κυβέρνησής του οι οποίοι πολύ νωρίς τα βρήκαν με τους νταβατζήδες, με αποτέλεσμα ν ακυρώσουν κάθε του προσπάθεια. Ένας μάλιστα απ αυτούς ήταν το βαθύ λαρύγγι των πιο βρώμικων προσωπικών επιθέσεων σε βάρος του.

Όπως όλα δείχνουν ο Καραμανλής είναι αποφασισμένος να επιστρέψει δυναμικά στην πολιτική δράση και όλο περισότεροι νεοδημοκράτες κοιτάζουν με αγωνία προς τη μεριά της Ραφήνας-άσχετα αν βρίσκεται για διακοπές στη Ρόδο ο μπαγάσας...
κουρδιστό πορτοκάλι

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

O Έβρος καίγεται, αλλά ο πρωθυπουργός κάνει μπάνιο στην … Καλαμάτα


Share

Στις Ελιές της Καρδαμύλης στην Μεσσηνία διανυκτέρευσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα το πρωί αναχώρησε για άγνωστη κατεύθυνση στην ίδια περιοχή για να κάνει το μπάνιο του μακρυά από τα αδιάκριτα βλέματα.
Συνοδεύεται από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο. Οπότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι ο καλαματιανός αέρας μπορεί να τους κατεβάσει και καμιά καλή ιδέα για την Οικονομία ή την σωτηρία της χώρας που συνεχίζει να καίγεται.
Σε εξέλιξη παραμένουν στο μεταξύ τρία μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Έβρο και μέχρι στιγμής έχει κάψει περισσότερα από 70.000 στέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών.
Επίσης ο κ. Προβόπουλος είναι “ανεξάρτητος” επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας
antinews

Σαμαράς: Η κεντροδεξιά είναι κίνημα για την σωτηρία της Ελλάδας


Share

Την εικόνα μιας σύγχρονης κεντροδεξιάς, απαλλαγμένης από τα φέουδα του παρελθόντος, συγκροτημένης πάνω σε αξίες, ιδέες και πλατιά  λαϊκή βάση που θα επιδιώξει την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, περιγράφει ο Αντώνης Σαμαράς  σε σημερινή συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή” .

Η Κεντροδεξιά σήμερα βρίσκει το ιδεολογικό και το κοινωνικό της πρόσωπο, ακριβώς επειδή έπαψε να είναι πολυκατοικία όπου συστεγάζονται μόνιμοι «ιδιοκτήτες» και προσωρινοί «ενοικιαστές»,  τονίζει  μεταξύ άλλων και συνεχίζει:

- Τολμήσαμε να πούμε όχι σε μια εσφαλμένη οικονομική πολιτική. Και τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν.
- Αντισταθήκαμε στις πιέσεις να προσυπογράψουμε το λάθος. Και αυτό ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μας.
- Ανοίξαμε διάλογο με την κοινωνία για ριζοσπαστικές τομές στο Σύνταγμα και τους θεσμούς. Κι αυτό ανέδειξε την αξιοπιστία μας.
- Όλα αυτά δημιούργησαν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μας και την κοινωνία. Και η Κεντροδεξιά παράταξη ανασυγκροτείται πάνω σε αυτήν την καινούργια βάση. Χωρίς λαϊκισμούς. Χωρίς καιροσκοπισμούς. Χωρίς καραγκιοζιλίκια. Και χωρίς να προσχωρούμε στις απόψεις του αντιπάλου, για να κερδίσουμε τα «εύσημά» του.
- Αυτή την Κεντροδεξιά παράταξη χτίζουμε. Την Κεντροδεξιά της αξιοπιστίας.
- Η Κεντροδεξιά στην οποία πιστεύουμε εμείς δεν είναι ούτε «πολυκατοικία» ούτε «μονοκατοικία», ούτε… «καλύβα του Καραγκιόζη».
- Είναι ένα κίνημα, μια σταυροφορία για τη σωτηρία της Ελλάδας.

- Χωράνε όλοι, εκτός από τον καιροσκοπισμό, το λαϊκισμό και τους «τιμαριούχους» του παλαιοκομματισμού…
- Η Κεντροδεξιά ανασυγκροτείται και κερδίζει συνεχώς έδαφος, επειδή ακριβώς έπαψε να είναι «πολυκατοικία»…
Συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος δεν πρόκειται ποτέ να δώσω…”
Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι η στάση του κόμματος στο θέμα του νομοσχεδίου της Παιδείας είναι μέρος της σχέσης αξιοπιστίας που δημιουργεί με την ελληνική κοινωνία και ότι συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος δεν πρόκειται ποτέ να δώσει
ΕρώτησηΑληθεύει ότι ψηφίζοντας το  νομοσχέδιο για την παιδεία, εγκαινιάσατε μια στροφή από την αδιαλλαξία στη συναίνεση; Θα γίνει το ίδιο με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξιτζή;
 Α. Σαμαράς: Ψηφίσαμε το Νομοσχέδιο για την Παιδεία κυρίως γιατί πετύχαμε να καταργηθεί το άσυλο παρανομίας στα Πανεπιστήμια. Ένα σημαντικό βήμα για να βγει η ελληνική κοινωνία από τις αγκυλώσεις και τις εμμονές της Μεταπολίτευσης. Ήταν ζήτημα που το έθετα εδώ και χρόνια, που το έθετε η Νέα Δημοκρατία συνεχώς από το 2009 και που ως προχθές δεν ήθελε καν να το συζητήσει το ΠΑΣΟΚ. Άλλο αν τώρα πανηγυρίζει που ψηφίστηκε κάτι που πριν λίγους μήνες θεωρούσε… «ακροδεξιά άποψη»! Τώρα το δέχθηκε. Το υιοθέτησε, όχι πολύ πρόθυμα, βέβαια. Και το ψηφίσαμε…Αν υπάρξει η ίδια διάθεση από μέρους το ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί κρίσιμες αλλαγές και σε άλλα ζητήματα, θα ψηφίσουμε. Αλλιώς, θα καταψηφίσουμε. Η κοινωνία δεν ζητάει «πάση θυσία συναίνεση» σε όλα, ούτε «πάση θυσία ρήξη» για όλα! Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη.

Με την ίδια συνέπεια που καταψηφίζω νομοσχέδια της κυβέρνησης όταν η κυβέρνηση επιμένει στο λάθος, με την ίδια ακριβώς υπερψηφίζω νομοσχέδια, όταν η κυβέρνηση υιοθετεί το σωστό.
Το είπα εξ αρχής. Και τώρα όλοι κατάλαβαν ότι το εννοώ στο ακέραιο…
Η συνέπεια είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής της σχέσης αξιοπιστίας που δημιουργώ με την ελληνική κοινωνία.
Και τώρα πια φαίνεται αυτό που σας έλεγα πριν. Δεν μασάω τα λόγια μου. Εννοώ αυτά που λέω.
Επομένως, καθαρές κουβέντες: συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος δεν πρόκειται ποτέ να δώσω…”
Αυτοδυναμία για “καθαρές λύσεις”
Στην ίδια συνέντευξη, ο Αντώνης Σαμαράς:
- Τονίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο των εξελίξεων, πρόκειται για «μη κυβέρνηση», και ζητά εκλογές, επειδή κινδυνεύουν να παρασύρουν τη χώρα μαζί τους. Δεν πρόκειται όμως ποτέ να εκβιάσει εκλογές, όπως έκανε ο κ. Παπανδρέου το 2009 εν όψει, τότε, της Προεδρικής εκλογής. Οι εκλογές πάντως θα γίνουν επειδή το ΠΑΣΟΚ έχει παγιδευτεί σε ακυβερνησία.
- Όποτε κι αν γίνουν εκλογές – ακόμα κι αν γίνονταν αύριο – ο λαός θα δώσει καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις
- Αφήνει να εννοηθεί ότι και η Τρόικα δεν θα είχε αντίρρηση για εκλογές, επειδή  “ωριμάζει και στην Τρόϊκα η αλλαγή πολιτικής, επειδή η σημερινή πολιτική έχει αποτύχει…”
- Η ομιλία του στην ΔΕΘ θα επικεντρωθεί στο πως η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη από την κρίση. Δεν θα ασχοληθεί με την “εικόνα της Απελπισίας”, αλλά με το μήνυμα ελπίδας και το όραμα που δίνει ο ίδιος.
- Δηλώνει ότι μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, ώστε να αλλάξει η οικονομική πολιτική και να μπορέσει να υπάρξει Επανεκκίνηση της Οικονομίας, για να μπορέσει να μειωθεί το έλλειμμα. Όσο αποτυγχάνει η τωρινή οικονομική πολιτική, τόσο πιθανότερη γίνεται η επαναδιαπραγμάτευσή της. Κι όσο ισχυρότερη είναι η εντολή του ελληνικού λαού για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, τόσο πιθανότερο είναι η νέα κυβέρνηση να επιτύχει την επαναδιαπραγμάτευσή της…
- Για να πάρει μπροστά η Οικονομία και να αρχίσει να μειώνεται αισθητά το έλλειμμα, θα απαιτηθεί ένας χρόνος περίπου από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί το πλήρες πρόγραμμά της ΝΔ.  Σε δύο χρόνια και κάτι θα έχουν βγει πρωτογενή πλεονάσματα. Στον τέταρτο χρόνο θα έχει ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός. Αλλά από τη στιγμή που θα φανεί ότι η Οικονομία είναι σε ανοδική τροχιά, τα πράγματα θα έχουν γίνει, από νωρίτερα, πολύ καλύτερα για την Ελλάδα. Γιατί οι διεθνείς αγορές βλέπουν κυρίως την τάση μιας Οικονομίας. Κι όταν βλέπουν ότι υπάρχει σαφής βελτίωση για πάνω από δύο χρόνια, τότε αλλάζουν ριζικά στάση απέναντί της…
antinews

Η αναίμακτη κατάληψη της Ευρώπης από τους Μουσουλμάνους


Share


Οι ισλαμιστές εξτρεμιστές αναπτύσσουν με ταχείς ρυθμούς τη δημιουργία «απαγορευμένων», για μη Μουσουλμάνους, περιοχών στις ευρωπαϊκές πόλεις.
Πολλές από αυτές τις «no-go» ζώνες λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, υπαγόμενες στον ισλαμικό νόμο της Σαρίας. Οι επίσημες κρατικές αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο τους, και σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν ακόμη και να παράσχουν τα βασικά δημόσια αγαθά, όπως είναι η αστυνόμευση, η πυρόσβεση, και η διακομιδή ασθενών.
Οι απαγορευμένες αυτές περιοχές αποτελούν προϊόν δεκαετιών φιλελεύθερης πολυπολιτισμικής πολιτικής, η οποία έχει ενθαρρύνει τους Μουσουλμάνους στο να δημιουργήσουν δικές τους παράλληλες κοινωνίες, και να παραμείνουν απομονωμένοι, παρά να ενσωματωθούν στις κοινωνίες των χωρών που τους φιλοξενούν.
Για παράδειγμα, στη Βρετανία υπάρχει μια ομάδα με την ονομασία Μουσουλμάνοι Εναντίον των Σταυροφοριών, που ξεκίνησε εκστρατεία με σκοπό τη μετατροπή δώδεκα βρετανικών πόλεων σε ανεξάρτητα μουσουλμανικά κράτη. Η ομάδα μάλιστα αποκαλεί το Λονδίνο ως Λονδονιστάν! Τα «εμιράτα» αυτά, θα λειτουργούν, λένε,  ως ανεξάρτητοι μουσουλμανικοί θύλακες, υπό τον νόμο της Σαρίας, και εκτός της αρμοδιότητας των βρετανικών αρχών.

Στα σχέδια της ομάδας είναι να «ισλαμοποιηθούν» πλήρως οι εξής βρετανικές πόλεις και περιοχές: Birmingham, Bradford, Derby, Dewsbury, Leeds, Leicester, Liverpool, Luton, Manchester, Sheffield, και Waltham Forest στο Β.Α. Λονδίνο, και τα Towerr Hamlets στο ανατολικό Λονδίνο.
Στη συνοικία Tower Hamlets (γνωστή ως Ισλαμική Δημοκρατία Tower Hamlets), οι εξτρεμιστές Μουσουλμάνοι κληρικοί (γνωστοί ως Ταλιμπάν), εκδίδουν πολύ συχνά απειλές θανάτωσης εναντίον γυναικών που αρνούνται να φορέσουν το ισλαμικό πέπλο. Οι δρόμοι της συνοικίας είναι γεμάτοι από αφίσες που προειδοποιούν ότι αυτή ελέγχεται από τον ισλαμικό νόμο. Οι όποιες διαφημίσεις ή πινακίδες θεωρούνται ότι προσβάλλουν το μουσουλμανικό αίσθημα, πέφτουν θύματα βανδαλισμού, ή απλά σβήνονται με μπογιά.
Στη περιοχή Bury Park του Luton, οι Μουσουλμάνοι κατηγορούνται για «εθνοκάθαρση» εξαιτίας της συνεχούς παρενόχλησης των μη Μουσουλμάνων, πολλοί εκ των οποίων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη περιοχή.
Στο West Midlands, δυο Χριστιανοί ιερείς έχουν κατηγορηθεί για «εγκλήματα μίσους» επειδή μοίρασαν ευαγγελικά φυλλάδια  σε μια μουσουλμανική γειτονιά του Birmingham.
Στο Leytonstone του ανατολικού Λονδίνου, ο Μουσουλμάνος εξτρεμιστής Abu Izzadeen παρενόχλησε πρόσφατα τον πρώην υπουργό Εσωτερικών John Reid, ρωτώντας τον πως «τόλμησε να εισέλθει σε μουσουλμανική περιοχή».
Στη Γαλλία, ολόκληρες περιοχές πόλεων θεωρούνται ήδη ως μη προσβάσιμες από την αστυνομία. Σύμφωνα μες τελευταίες εκτιμήσεις, υπάρχουν 75 τέτοιες ευαίσθητες αστικές ζώνες»( Zones Urbaines Sensibles, ZUS), όπως τις αποκαλούν. Σε αυτές τις ζώνες ζουν περίπου 5 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, χωρίς στην ουσία να υπάγονται σε κανέναν γαλλικό κρατικό έλεγχο.
Παράλληλα, οι Μουσουλμάνοι πήραν τον έλεγχο και άλλων περιοχών της χώρας. Στο Παρίσι, αλλά και σε πόλεις όπως η Λυών, η Μασσαλία, και η Τουλούζη, χιλιάδες Μουσουλμάνοι αποκλείουν δρόμους και πεζοδρόμια, παγώνοντας στην ουσία τη φυσιολογική εμπορική και οικονομική ζωή, και αναγκάζοντας τους μη Μουσουλμάνους να παραμένουν κυριολεκτικά φυλακισμένοι μέσα στους ιδιωτικούς χώρους τους. Μάλιστα, κάποια τεμένη έχουν αρχίσει να μεταδίδουν μέσω μεγαφώνων συνθήματα τύπου «Αλαχού Ακμπάρ»!
Όλα αυτά θεωρούνται ως κατάληψη και κατοχή «χωρίς τανκς», και έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των γηγενών πληθυσμών. Παρά τα πολλά όμως παράπονα από πλευράς πολιτών, οι αρχές αρνούνται να επέμβουν φοβούμενες γενικευμένες αντιδράσεις, και τυχόν ταραχές.

Στις Βρυξέλλες, που είναι κατά 20% μουσουλμανικές, υπάρχουν αρκετές γειτονιές που θεωρούνται «no-go zones» για τους αστυνομικούς, οι οποίοι συχνά δέχονται λιθοβολισμούς από τους νεαρούς Μουσουλμάνους. Στη περιοχή Kuregem της πόλης, που θυμίζει ζώνη πολέμου, οι περιπολίες της αστυνομίας γίνονται πάντα με δυο περιπολικά οχήματα. Στη περιοχή Molenbeek, έχει απαγορευτεί στους αστυνομικούς να πίνουν καφέ ή να τρώνε δημοσίως, στη διάρκεια του Ραμαζάν.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Γερμανία, με τον αρχηγό της αστυνομίας Bernhard Witthaut να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι και στη χώρα του έχουν πλέον επιβληθεί απαγορευμένες ζώνες. Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιοχές που η αστυνομία δεν μπορεί πια να προστατέψει, ο Witthaut απάντησε: «Οι πολιτικοί προϊστάμενοι θα το αρνηθούν, όμως όλοι γνωρίζουμε που μπορούμε να πάμε με αυτοκίνητο, και που θα χρειαστεί να πάμε, αν πάμε, με τεθωρακισμένα. Ο λόγος είναι ότι οι αστυνομικοί φοβόμαστε για την ασφάλειά μας. Υπάρχουν πράγματι τέτοιες περιοχές. Και το χειρότερο είναι ότι σε αυτές τις περιοχές δεν διώκεται το έγκλημα. Λειτουργούν αυτόνομα. Μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις λαμβάνουν γνώση οι αρχές. Η εξουσία του κράτους απουσιάζει εντελώς».
Στην Ιταλία, οι Μουσουλμάνοι έχουν καταλάβει τη Piazza Venezia της Ρώμης, και κάνουν δημόσιες προσευχές. Στη Bologna, οι Μουσουλμάνοι εκτοξεύουν συνεχείς απειλές ότι θα ανατινάξουν τον καθεδρικό Ναό του Α. Πετρόνιου, επειδή περιέχει μια φρεσκογραφία 600 ετών, που εμπνευσμένη από τη Κόλαση Του Δάντη, απεικονίζει τον Μωάμεθ να βασανίζεται στη κόλαση.
Στην Ολλανδία, ένα δικαστήριο διέταξε το δημόσιο να δημοσιεύσει μια πολιτικά μη ορθή λίστα 40 περιοχών no-go zones στη χώρα. Οι μεγαλύτερες προβληματικές μουσουλμανικές περιοχές βρίσκονται στο Άμστερνταμ, στο Ρότερνταμ, και στην Ουτρέχτη. Η περιοχή Kolenkit του Άμστερνταμ θεωρείται η πλέον επικίνδυνη και προβληματική σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη Σουηδία, που έχει ίσως τους πλέον φιλελεύθερους μεταναστευτικούς νόμους της Ευρώπης, μεγάλα κομμάτια της νότιας πόλης του Μάλμο, που είναι κατά 25% μουσουλμανική, θεωρούνται απαγορευμένες περιοχές για τους μη Μουσουλμάνους. Οι διασώστες της πυροσβεστικής, όπως και τα ασθενοφόρα, αρνούνται να εισέλθουν σε αυτά τα «ανεξάρτητα εδάφη» χωρίς αστυνομική προστασία. Στη συνοικία Rosengaard, η ανεργία μεταξύ των ανδρών είναι στο 80%. Σε μια περίπτωση που οι πυροσβέστες αποπειράθηκαν να σβήσουν φωτιά που ξέσπασε σε τζαμί, δέχτηκαν σφοδρή επίθεση με πέτρες.
Στη πόλη του Gothenburg, οι νεαροί Μουσουλμάνοι καθημερινά πετάνε βόμβες μολότοφ στα περιπολικά της αστυνομίας. Ήδη έχουν καεί 15 περιπολικά, ενώ οι αστυνομικοί υφίστανται συνεχή παρενόχληση από ακτίνες λέιζερ, με αποτέλεσμα κάποιοι απ αυτούς να χάσουν προσωρινά την όρασή τους.
Σύμφωνα με τον ιμάμη Adly Abu Hajar, «η Σουηδία αποτελεί το καλύτερο ισλαμικό κράτος»!
Του Soeren Kern
Hudson New York
http://www.hudson-ny.org/2367/european-muslim-no-go-zones
Απόδοση:S.A.
antinews

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

19+27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επαναστάτησαν και "στήνουν" κάλπες!


Εκτύπωση E-mail
26-08-2011 11:52:39

13Share
Επανάσταση σημαντικού τμήματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος και ολική αποδόμηση της συνοχής της συμπολίτευσης καταγράφεται από χθες, καθώς 19+27 βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, είτε αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν κυβερνήτικές προτάσεις (παραπομπή Siemans), είτε προχώρησαν σε "προειδοποιητική" ερώτηση για τις προσλήψης εκτός ΑΣΕΠ στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).
Αν συνδυαστούν τα παραπάνω με την παραίτηση Χ.Παμπούκη (όλα συνέβησαν την ίδια ώρα περίπου) ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχει μια δυναμική που "σπρώχνει" την χώρα σε εκλογές;
Χθες στη Βουλή οι μόνοι που ψήφιζαν υπέρ της παραπομπής των Γ.Αλογοσκούφη και Χ.Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση της Siemens ήταν οι 149 βουλευτές (5 βουλευτές απουσίαζαν από την διαδικασία) του ΠΑΣΟΚ (είχαν αποχωρήσει ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, το ΚΚΕ «Λευκό» και ΣΥΡΙΖΑ «Άκυρο»). Το αποτέλεσμα ήταν στην περίπτωση του κ. Αλογοσκούφη 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν την πρόταση του κόμματός τους, ενώ στην περίπτωση του κ. Μαρκογιαννάκη διαφώνησαν 21 «πράσινοι» βουλευτές! Τέτοια σφαλιάρα σε Επιτροπή της Βουλής σε κυβερνητικό κόμμα δεν έχει πέσει από το 1974.
Περίπου την ίδια ώρα 27 κυβερνητικοί βουλευτές σε κοινή ερώτηση τους προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν ρουσφετολογικές προσλήψεις (τουλάχιστον αυτές που θα γίνουν εκτός ελέγχου τους ...):
"Γιατί να γίνουν προσλήψεις μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ποιος είναι ο ρόλος τους. Με ποιο τρόπο θα ελέγχεται το παρελθόν και η δράση τους. Πώς θα αποτραπεί η πελατειακή λογική στις προσλήψεις. Και πώς θα διασφαλισθεί ότι οι ΜΚΟ που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια το τελευταίο διάστημα δεν ιδρύθηκαν ακριβώς για να μετάσχουν στη διαδικασία των προσλήψεων" ρωτάνε και προειδοποιούν ότι θα πολεμήσουν κάθε ανάλογη τακτική της κυβέρνησης.
Για την ιστορία να πούμε όρι πρόκειται για τους:Τόνια Αντωνίου, Δημήτρης Λιντζέρης, Αθανάσιος Αλευράς, Μιχάλης Τζελέπης, Γιάννης Βλαντής, Βασίλης Γερανίδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Χρήστος Κατσούρας, Εύα Καϊλη, Παναγιώτης Ρήγας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Βούρος, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Αθανασία Μερεντίτη, Μιλένα Αποστολάκη, Βασίλης Γιουματζίδης, Σπύρος Μαργέλης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Θανάσης Σιδηρόπουλος, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Καρύδης, Μιχάλης Κατρίνης, Κώστας Καρτάλης, Αθανάσης Γικόνογλου και Βάσω Παπανδρέου.
Είναι η "σκληρή" αντιπαπανδρεϊκή ομάδα με έντονη παρουσία "βενιζελικών" βουλευτών, η οποία de facto θα τεθεί εκτός διαδικασίας των όποιων προσλήψεων.
Όταν μέσα στον Αύγουστο συμβαίνουν αυτά, όταν "θα βράζει το σίδερο" από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πόσες πιθανότητες έχει να επιβιώσει η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Μην ξεχνάμε και τους οργισμένους με τον Γ.Παπανδρέου "καθαρούς" παπανδρεϊκούς βουλευτές, οι οποίοι δεν πήραν κάποιο υπουργικό θώκο στον ανασχηματισμό του Ιουνίου και είδαν τους περισσότερους πολέμιους του Γ.Παπανδρέου να υπουργοποιούνται. "Βράζουν" σε μεγαλύτερο βαθμό από τους προηγούμενους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

O Γιώργος δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει


Share

Μπορεί κανείς να διατυπώσει πολλές και ουσιαστικές ενστάσεις για το νόμο πλέον της κας Διαμαντοπούλου, που πέρασε από τη Βουλή χάρις στους χειρισμούς του Προέδρου της Ν.Δ..
Όμως, κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν είναι το μείζον.
Το πολιτικό συμπέρασμα από τη προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή  είναι  ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει μόνος του και τα γνωστά εξαπτέρυγα δεν του αρκούν, ή δεν θέλει να στηρίζεται μόνο σ΄αυτά.  Είναι σφόδρα πιθανό, χωρίς τη στήριξη της Ν.Δ. να μην περνούσε το νομοσχέδιο της κας Διαμαντοπούλου.
Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου  δεν έχει πλέον την δυνατότητα να «περνάει» από τη Βουλή τα νομοσχέδιά του είτε επειδή δεν εμπιστεύεται, είτε  επειδή φοβάται την κοινοβουλευτική του ομάδα, ή είτε τέλος επειδή θέλει να καταστήσει και την αντιπολίτευση συμμέτοχο των αποφάσεών του.
Παράλληλα σοβαρές εσωτερικές αναταράξεις δημιουργούν εικόνα διάλυσης για την κυβέρνηση. Από την παραίτηση Παμπούκη, στενότατου συνεργάτη επί σειρά ετών του Πρωθυπουργού, μέχρι την αντιπαράθεση του Παπανδρέου με τον Βενιζέλο, τις ανακολουθίες του τελευταίου, τις συνεχείς ανταρσίες στην κοινοβουλευτική ομάδα και την αδυναμία παραγωγής κάποιου έργου, η εικόνα της κυβέρνησης είναι εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης. Και αν όλα αυτά συμβαίνουν τον Αύγουστο, φανταστείτε τι θα συμβεί από την ερχόμενη εβδομάδα, όταν ο λαός επιστρέψει από τα μπάνια του και βρει να τον περιμένουν τα ραβασάκια της εφορίας και του …μπακάλη.
Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να παριστάνει τον πρωθυπουργό στηριζόμενος σε μια κίβδηλη πλειοψηφία.
Μετά τα προχθεσινά στην Βουλή, φαίνεται ότι δεν διαθέτει ούτε αυτή την πλειοψηφία.
Ήδη ο κ. Βενιζέλος άνοιξε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων του μνημονίου επειδή, όπως είπε, λόγω της ύφεσης, δεν βγαίνουν οι αριθμοί.
Τους τα έλεγε ο Σαμαράς, αλλά ως συνήθως, στην κυβέρνηση δεν ακούνε, παρά μόνον  όταν τα πράγματα φτάσουν στο αμήν.
Είναι βέβαιο ότι θα ζητήσουν εκ νέου συναίνεση και στήριξη από τον Αντώνη Σαμαρά γιατί πλέον δεν μπορούν μόνοι τους.
Αλλά το «ναι» του Σαμαρά στην Παιδεία, ενισχύει ακόμα περισσότερο το «όχι» του στη πολιτική του μνημονίου (αυτά που ειπώθηκαν κι εκείνα που θα ακολουθήσουν) που είναι η «μητέρα όλων των μαχών».
Κώστας Ροδινός
antinews

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Η επαναδιαπραγμάτευση του …Βενιζέλου με τον ΓΑΠ


Share

Ανοικτές και δημόσιες είναι πλέον οι συγκρούσεις Βενιζέλου – Παπανδρέου
Σε προηγούμενη ανάρτηση γράφαμε ότι “ο Παπανδρέου δεν πάει στην Θεσσαλονίκη χωρίς ονόματα φοροφυγάδων” και ότι στην χθεσινή σύσκεψη παρά τις αντιρρήσεις του Βενιζέλου ότι πρόκειται περί προσωπικών δεδομένων έδωσε εντολή να του βρουν μερικά  μπας και γλιτώσει το πολύ κράξιμο στην Θεσσαλονίκη.
Σήμερα το πρωί, λοιπόν, βγήκε ο αναπληρωτής του Βενιζέλου ,ο Παντελής Οικονόμου, και δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «είμαι κατά της διαπόμπευσης φοροφυγάδων»
Έχουμε λοιπόν:
- Τον Πρωθυπουργό να δίνει εντολή να δοθούν τα ονόματα των φοροφυγάδων στη δημοσιότητα, τον υπουργός Οικονομίας να λέει ένα μισό ΝΑΙ και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας να λέει ένα καθαρό ΟΧΙ
- Την κυβέρνηση να επιβάλει ΦΠΑ 23% στην εστίαση και τον αναπληρωτή υπουργό Παντελή Οικονόμου  να δηλώνει «θα το επανεξετάσουμε»
- Τον Βενιζέλο να δηλώνει ότι θα προχωρήσει στις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ και τον αναπληρωτή του να δηλώνει «θα το επανεξετάσουμε».
- Τον Βενιζέλο να δηλώνει χθες ότι θα επαναδιαπραγματευτεί με την Τρόϊκα το Μεσοπρόθεσμο και σήμερα να το παίρνει πίσω, αλλά να αφήνει , ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί για φέτος.
Είτε όμως ο Βενιζέλος μιλάει για “επαναδιαπραγμάτευση” (που λέει και ο … Σαμαράς) είτε για “επανεξέταση”, ο καθένας αντιλαμβάνεται πλέον ότι ρίχνει την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στην …προηγούμενη κυβέρνηση του ΓΑΠ και στον προκάτοχό του Παπακωνσταντίνου.
Και όταν ο Βενιζέλος δηλώνει πως  «στόχος είναι στα μέσα του 2014 να μπορεί η χώρα αξιόπιστα να πει ότι έχει βγει από αυτήν την εστία της κρίσης» στην πραγματικότητα λέει στον Παπανδρέου ότι θα χάσει τις εκλογές, επειδή κανένα κυβερνητικό κόμμα δεν κερδίζει εκλογές όταν έχει οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική κρίση.
Με άλλα λόγια ο Βενιζέλος δείχνει στον Γιώργο την … πόρτα της εξόδου, μπας και προλάβει να σώσει τίποτα
Πριν από λίγο ο Ραγκούσης πήρε το πράσινο φως από τον Παπανδρέου να προχωρήσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ΤΑΞΙ όπως το είχε σχεδιάσει και που ως γνωστό προκάλεσε χαμό στην κοινωνία και ασφυξία στον Τουρισμό…
Μάλιστα πληροφορούμαστε πως ο Παπανδρέου πράγματι σκέπτεται εάν θα μιλήσει στη ΔΕΘ…
Αντικοινοβουλευτικός
antinews