Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Παράξενα σιωπηλά μηνύματα της τρόικας στην κυβέρνησηΞαφνική κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Παπανδρέου
Οι σύμμαχοι δείχνουν “κίτρινη κάρτα στην κυβέρνηση βλέποντας ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους; Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της είδησης – βόμβα για την αναβολή του ταξιδιού των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα που ήταν να γίνει τη Δευτέρα. Εμφανώς ενοχλημένοι οι δανειστές μας από τα πίσω μπρος της κυβέρνησης σε όσα της έχουν ζητηθεί, ανέβαλαν την επίσκεψή τους καθώς βλέπουν ότι το οικονομικό επιτελείο δεν μπορεί να τους δώσει τις απαντήσεις που θέλουν.
Αφενός τα στοιχεία για το έλλειμμα, που θα είναι πάνω από 10%, δεν εστάλησαν στην Κομισιόν (αν και πληροφορίες λένε ότι μπορεί να υπάρξουν ανακοινώσεις ακόμη και απόψε).
Αφετέρου υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι ούτε το μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την οικονομία δεν είναι έτοιμο, και στο οποίο θα περιλαμβάνονταν οι τρόποι αξιοποίησης των ακινήτων, ιδιωτικοποιήσεις, νέα μέτρα κ.λπ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός να συγκαλέσει υπουργικό προκειμένου να πάρει το πράσινο φως για το νομοσχέδιο.
Από την άλλη, στην τρόικα είναι εκνευρισμένοι διότι δεν έχουν προχωρήσει οι μετατάξεις, τα ελλείμματα διογκώνονται, το κράτος δεν μειώνεται, οι αποκρατικοποιήσεις έχουν βαλτώσει.
Το σίγουρο είναι ότι οι τροικάνοι θα έλθουν, έστω και καθυστερημένα, παίζοντας το μαρτύριο της σταγόνας με την Ελλάδα και βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την οικονομία. Διότι δεν αποκλείεται να μας ρίξουν καμιά κόκκινη κάρτα με τη δόση του δανείου και να πτωχεύσουμε μια ώρα αρχίτερα. Μπροστά σε όλα αυτά η κυβέρνηση εμφανίζεται πελαγωμένη, αδύναμη και με σαφή έλλειψη προσανατολισμού. Καμιά σχέση δηλαδή με μια στιβαρή και σοβαρή κυβέρνηση που θα έπρεπε να είναι σε τόσο κρίσιμες στιγμές.
Το κλίμα βάρυνε από την υποβάθμιση των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών από την S&P αλλά και από τις απειλές της Moody’s για νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Και για να δει κανείς πόσο χάλια πάει η κατάσταση τα στοιχεία του ΙΟΒΕ είναι απογοητευτικά: Ανεργία άνω των 15%, πληθωρισμό περίπου 3% και ύφεση στο -3,2% για το 2010.
Ακόμη πιο χάλια είναι τα στοιχεία για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Σε σύνολο 265 οι ζημιές ανέρχονται σε 3,1 δισ. ευρώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ 31.3.2011 (για την βία της ΕΛ.ΑΣ. στο Λαύριο)Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 31, 2011
Ο σύγχρονος δικτάτορας με την πολιτική περιβολή επιτέλους σήμερα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και τι εννοούσε με τη φράση «πάση θυσία»!
Στις 3.45 το πρωί (31/3/2011) 25 άνδρες (;) των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν στο ΜΠΛΟΚΟ του Λαυρίου, όπου βρίσκονταν μέσα στα πρόχειρα παραπήγματα περίπου 8 άτομα, κάτοικοι του Λαυρίου.
Αυτό που διαδραματίστηκε είναι αδύνατον να περιγραφεί αφού είναι ασύλληπτο ακόμα και για αστυνομική ταινία! Ανά 2 άτομα οι άνδρες των ΜΑΤ έμπαιναν στο πρόχειρο κατάλυμα, ξυλοκοπούσαν άγρια τους παρευρισκόμενους και αποχωρούσαν. Επί αρκετή ώρα τα ζεύγη των αστυνομικών διαδέχονταν το ένα το άλλο ξυλοκοπώντας και κραυγάζοντας «μέχρι το πρωί θα έχετε πεθάνει όλοι!»
Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών σε σοβαρότατη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματισμένοι.
Ανηλεώς ξυλοκοπήθηκε ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, που είναι κατάμαυρος σε όλο το σώμα! Παρά τη δήλωση της ιδιότητάς του έγινε αντικείμενο άγριας κακοποίησης, ενώ έγιναν και σημαντικές φθορές στο αυτοκίνητό του.
Η βία με ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Ραγκούση εγκαταστάθηκε στη Λαυρεωτική! Το ερώτημα όμως είναι για ποιο λόγο παραμένουν στον τόπο μας οι βιαστές της αξιοπρέπειας, της τιμής και της ζωής μας! Ποιους εξυπηρετούν; Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την επιμονή; Τι φυλάνε οι δυνάμεις των ΜΑΤ 111 ημέρες στην Κερατέα αφού τα μηχανήματα είναι καμένα και οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγορεύουν κάθε εργασία στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου;
Τα κτήματα μας τα προσέχουμε και μόνοι μας! Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες και όχι να μετατρέπεται σε αγροφύλακα! Εξάλλου η κυβέρνηση κατήργησε τους αγροφύλακες!
Για μια ακόμα φορά ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας προστατεύσει από την Αστυνομία! Να απομακρύνει από τον τόπο μας τους δήθεν προστάτες μας, εκτός κι αν ισχύει η φράση «ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος!»
Ζητάμε επίσης να γίνει δεκτή η πρότασή μας για διαχείριση των απορριμμάτων της Λαυρεωτικής από εμάς τους ίδιους, σε τόπο που ήδη έχουμε υποδείξει και με σύγχρονη και επιστημονικά διασφαλισμένη μέθοδο.
Προτείνουμε λύση όταν κανείς άλλος δεν τολμά! Ας τολμήσει η Κυβέρνηση! Το κέρδος για όλους θα είναι σημαντικό!
Κύριε Υπουργέ,
Η λύση είναι στο χέρι σας και είναι πολύ απλή, αρκεί ο ρεβανσισμός και ο αυταρχισμός να βγουν από τη σκέψη σας! Εξάλλου σε ανθρώπους απευθύνεστε…όχι σε σκουπίδια!

ΣΟΚ! Μόνταραν στο Mega DVD των Καμμένου -Βενιζέλου, όπως το Μαξίμου το DVD του Ζαχόπουλου!http://olympia.gr/2011/03/31/mega/#more-58626


Εντέλει το Mega φαίνεται ότι πασχίζει να ξεπεράσει τις καταγγελίες του διαδικτύου περί φιλοκυβερνητικής στάσης. Αυτό που είπε σήμερα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης είναι δύσκολο να το χωνέψει και ο χειρότερος πολέμιος του καναλιού.

 Όλα ξεκίνησαν χθες μετά το σφυροκόπημα Καμμένου εις βάρος του Βαγγέλη Βενιζέλου με τις απίστευτες καταγγελίες. Αναρτήσαμε λοιπόν τα πρακτικά της συζήτησης χωρίς περικοπές που έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Διαβάστε τα εδώ: Σφυροκόπημα Καμμένου σε Βενιζέλο: Είσαι υφιστάμενος του Πάγκαλου!

Ενώ λοιπόν οι καταγγελίες Καμμένου θα έφταναν για 10 πρωτοσέλιδα, ξαφνικά οι τηλεθεατές και πολλοί αναγνώστες μας ειδοποίησαν ότι η ΝΕΤ αλλά και το newsbeast έπαιξαν ένα βιντεάκι δύο λεπτών, που μάλιστα περιείχε μόλις 10” από την ομιλία Καμμένου! (και βέβαια, άφθονο Βενιζέλο).

Ψάξαμε να βρούμε ολόκληρο το βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα ή αλλού, όμως δεν υπήρχε πουθενά αναρτημένο. Έτσι επικοινωνήσαμε με τον βουλευτή για να του ζητήσουμε να μας στείλει ολόκληρο το υλικό. Εκεί αρχίζει το θέατρο του παραλόγου!

Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να πάρει το DVD της συνεδρίασης. Εκεί ενημερώθηκε ότι το υλικό είχε δοθεί σε συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου και ότι ο υπολογιστής “είχε πρόβλημα”, άρα θα ήταν αδύνατον να του το δώσουν επί τόπου. Όπως ήταν επόμενο, ο βουλευτής σκέφτηκε πως οι άνθρωποι του Βενιζέλου πήραν το βίντεο, το έκοψαν στα μέτρα τους και το μοίρασαν. Τα περί βλάβης προφανώς ήταν κατενάτσιο για να φύγει το θέμα από την επικαιρότητα ως είχε.

Έξω φρενών ο βουλευτής, ανέφερε το θέμα παρουσία δημοσιογράφων, στηλιτεύοντας αυτές τις προπαγανδιστικές πρακτικές (όπως πίστευε) του Βενιζέλου που μόνταρε βίντεο για να τα δώσει όπως τον εξυπηρετούσαν επικοινωνιακά.

Εκεί λοιπόν, σε μία απίστευτη κρίση ειλικρίνειας, σηκώνεται ο συμπαθής δημοσιογράφος του Mega, Δημήτρης Τάκης και λέει το απίστευτο: “Όχι, δεν το μόνταρε ο κύριος Βενιζέλος. Το έστειλε σε εμάς το MEGA και το μοντάραμε. Εμείς το δώσαμε στη ΝΕΤ και το Newsbeast σε αυτή την μορφή!!!

Κάποιος είπε κάποτε ότι : "...στην Ελλάδα, το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα είναι ο αριστερός..." ,
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο Μέγας Αριστερός (με την 735 BMW) και υπερασπιστής(;) των απανταχού φτωχών Λάκης Λαζόπουλος με τον Alpha έχουν ως εξής:
Ζητάει για τη νέα σεζόν........ 5.100.000 για 30 εκπομπές.
Δηλαδή 170.000...ευρώ ανά εκπομπή.
Με δεδομένο ότι ο καθαρός χρόνος (εκτός διαφημίσεων) είναι περίπου 2 ώρες, αυτό σημαίνει ότι το "ταλέντο" Λάκη του Αριστερούλη εκτιμάται από τον ίδιο σε 1.416 ευρώ ανά λεπτό!
Χωρίς να υπολογίζεται το added value και τα "παράπλευρα έσοδα" όπως π.χ. η τζάμπα διαφήμιση του θεάτρου του ή οι πωλήσεις δικαιωμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Λάκης ο Αριστερούλης πούλησε τα δικαιώματα προηγουμένων εκπομπών σε εκδοτικό οίκο για ...μόλις 7.000.000 ευρώ (Επτά Εκατομμύρια Ευρώ!!!)

Υ.Γ.: Κι εσύ Έλληνα (μακάκα όπως σε λέει ο Λάκης ο Αριστερούλης) κάθεσαι και βλέπεις τον "φίλο" του λαού και την προπαγάνδα του..και το χειρότερο όλων... τον πιστεύεις.!Y.Γ. 2ον: Νόμος των Μ.Μ.Ε. Όταν κάποιος ή κάτι προβάλλεται εντόνως τότε κάτι "βρωμάει". Ο Λάκης και οι συν αυτώ (Τριανταφυλλόπουλος, Παπαδάκης, κλπ.) λειτουργούν ως ανακουφιστικές βαλβίδες της αγανάκτησης του λαού. "Να ρε, κάποιος τους τα λέει χύμα" σκέφτεται από τον καναπέ του ο σύγχρονος νεοέλληνας και αδρανεί ακόμη περισσότερο. Όλοι αυτοί είναι γρανάζια του συστήματος!!! Απόδειξη, ότι τόσα χρόνια που αυτοί τάχα "ωρύονται" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!!!

Πραγματική αντίσταση είναι να μην υποκύπτουμε στα μηνύματα των Μ.Μ.Ε. Να μην αγοράζουμε π.χ. διαφημιζόμενα προϊόντα διότι ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε το κόστος των διαφημίσεων. Να μην συμμορφωνόμαστε με καμμία προσταγή: εμβολιασμοί, δάνεια, συλλογή αποδείξεων, πιστοποιημένα προϊόντα "για το καλό μας" κλπ. ΟΛΑ αυτά είναι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ προκειμένου οι εξουσιαστές να απεργάζονται την περαιτέρω υποδούλωσή μας.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Τρόμος των Αμερικανών από το ... ΕΣΥ - Έφυγε τρέχοντας η USAF!ΕκτύπωσηE-mail
30-03-2011 19:02:39
Mπορεί οι Αμερικανοί να διαθέτουν την μεγαλύτερη και πιο ισχυρή πολεμική μηχανή που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, αλλά τις τελευταίες ημέρες γνώρισαν κάτι που πραγματικά τους τρόμαξε: Τον κόσμο του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Τον οποίο όταν το αντίκρυσαν ετράπησαν σε "άτακτο φυγή" και αυτός ο τρόμος τους φαίνεται ότι αναθεωρεί και τα σχέδιά τους για ανάπτυξη επιπλέον αεροπορικών δυνάμεων στην Πελοπόννησο.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές του defencenet.gr, κλιμάκιο της USAF, επισκέφθηκε προ ημερών τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας εν όψει την ανάπτυξης στις βάσεις αυτές μαχητικών κρούσης F-15E από το Λάκεντ της Βρετανίας και ηλεκτρονικού πολέμου-καταστολής αεράμυνας F-16CJ από το Σπαντάλεμ της Γερμανίας.
Κατ΄αρχήν υπάρχει ένας προβληματισμός για την ανάπτυξη των F-15, αφού είναι αρκετά μεγαλύτερα από τα F-16, οπότε δεν χωράνε στα νυν σέλτερ του Αράξου, ενώ υπάρχει θέμα ακόμα και για τα σέλτερ της Ανδραβίδας (1,3 μ. πιο φαρδύ το F-15 από τα ελληνικά F-4 που επιχειρούν από την Ανδραβίδα).
Αλλά οι Αμερικανοί προκειμένου να αναπτύξουν δυνάμεις την περιφέρεια εμπόλεμης ζώνης για επιχειρήσεις φροντίζουν τα πάντα, ελέγχοντας κάθε λεπτομέρεια και κυρίως τις υγειονομικές υποδομές της περιοχής όπου πρόκειται να αναπτυχθούν οι δυνάμεις τους, από την στιγμή που πρόκειται για συμμαχική χώρα.
Έτσι το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Εκεί … «τα είδαν όλα»!  Δηλαδή είδαν την καθημερινότητα του νοσοκομείου, τα ράντζα απλωμένα στους διαδρόμους, τον πανικό που επικρατούσε, την έλλειψη προσωπικού (σε μια χώρα που δαπανά 25 δις.. ετησίως, το 10% του προϋπολογισμού της στο χώρο της Υγείας, όπως αποκάλυψε μιλώντας προχθές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο συμπαθέστατος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος).
Το σοκ για τους Αμερικανούς ήταν τέτοιο που οι ίδιοι μιλάνε για «αξεπέραστο πρόβλημα» εκτος και αν «Διατεθεί ειδική μονάδα του νοσοκομείου που να είναι έτοιμη να περιθάλψει το προσωπικό της USAF αν χρειαστεί». Και δεν αναφέρονται μόνο στην περίθαλψη των πιλότων που τυχόν θα κτυπηθούν, αλλά στο πάσης φύσεως αμερικανικό προσωπικό που θα εγκατασταθεί στην Πελοπόννησο για όλη την διάρκεια των επιχειρήσεων.
Το αποτέλεσμα ήταν οι Αμερικανοί να διαγράψουν τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας από τις υποψήφιες αεροπορικές μονάδες για την μεταστάθμευση των αεροσκαφών τους, ενώ εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να επιθεωρήσουν την αεροπορική βάση της Καλαμάτας και φυσικά το νοσοκομείο της πόλης.   
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τι είναι αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ; Ανταρσία, ή μπάχαλο;Share
Πείτε μου εσείς, αφού διαβάσετε όσα ακολουθούν, τι είναι αυτό που συμβαίνει στο κυβερνητικό κόμμα; ανταρσία, ή μπάχαλο;
Καθημερινά πλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταθέτουν ερωτήσεις εναντίον της κυβέρνησης (και κυρίως του Γ. Παπακωνσταντίνου) στολίζοντας παράλληλα διάφορους υπουργούς για την «αποτελεσματικότητα» του έργου τους…
Σήμερα οχτώ (και πάλι) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατηγορώντας ουσιαστικά την Κυβέρνηση ότι ενισχύει τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις ότι τα χρήματα που τους δίνει θα διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία, πράγμα που σημαίνει ότι με την ανοχή της πολιτείας οι τραπεζίτες κερδοσκοπούν…
Με επικεφαλής τη Νάντια Γιαννακοπούλου οι «εννιά» σημειώνουν: «Διαχρονικά οι Κυβερνήσεις στη χώρα μας, ανοίγουν κάθε φορά αφειδώς τις κάνουλες του δημόσιου χρήματος, ζεστού ή με τη μορφή κρατικών επιχορηγήσεων, για την ενίσχυση των τραπεζών, πάντοτε με τον επικαλυπτικό  μανδύα της ενίσχυσης της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας. χωρίς όμως να ζητούν από τις τράπεζες και τους μεγαλομετόχους τους, τη δική τους πρώτα συμβολή για τη διάσωση και την ενίσχυση των δικών τους επιχειρήσεων και χωρίς να υποχρεώνουν τις τράπεζες σε εκροή ρευστότητας ή να τους ζητούν εγγυήσεις ότι τουλάχιστον τα χρήματα που παίρνουν από το Δημόσιο θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία και τη ρευστότητα της αγοράς» .
Οι βουλευτές καλούν τον Υπουργό Οικονομίας να τους ενημερώσει «εάν η πολιτεία, μέσα σε μόλις 2 χρόνια χρηματοδοτεί τις τράπεζες, ιδίως τις ιδιωτικές, με ζεστό χρήμα και εγγυήσεις ύψους 100 δις ευρώ, τι νόημα ύπαρξης έχουν οι ιδιωτικές τράπεζες, εκτός από το να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν οι τραπεζίτες;»
Την ερώτηση υπογράφουν, εκτός από την κ. Γιαννακοπούλου, και οι: Π. Κουρουμπλής, Γ. Αρβανιτίδης, Λ. Γρηγοράκος, Λ. Μίχας, Χ. Κεφαλίδου, Ι. Μιχελογιαννάκης και ο Αγγ. Τόλκας.
Και ο Μίμης στον χορό…
Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης κατέθεσε ερώτηση προς τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο στην οποία επισημαίνει ότι με τις πρακτικές που ακολουθούν ουσιαστικά απαξιώνουν και οδηγούν σε μαρασμό «τα ΕΑΣ που διαθέτουν σημαντική τεχνογνωσία αιχμής, που σε συνδυασμό με τον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και το εξειδικευμένο προσωπικό τους, έχουν ως αποτέλεσμα να καθιερωθούν ως η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα». Όπως μάλιστα αναφέρει, τα ΕΑΣ είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε οπλικά συστήματα και πυρομαχικά, συνεργάζονται με διεθνείς εταιρίες του τομέα τους σε προγράμματα συμπαραγωγής με σημαντική επιτυχία…
Παντελής Οικονόμου: “ο λογαριασμός δεν βγαίνει”
Ακολούθησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου ο οποίος υιοθέτησε όλα υποστηρίζει …ο Αντώνης Σαμαράς για το μνημόνιο, συμφωνώντας μαζί του ότι το «μνημόνιο δεν βγαίνει»…
Απευθυνόμενος προς την Υφυπουργό Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου της είπε: «Με αυτά που αποσπάσαμε το αποτέλεσμα θα είναι στον προϋπολογισμό του 2012, τα τοκοχρεολύσια αντί για 40 δις, που είναι φέτος θα γίνουν 32,5 δις. Όμως και πάλι δεν βγαίνει ο λογαριασμός».
Αναπτύσσοντας τα επιχειρήματά του προς την κυβέρνηση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου η οποία προσήλθε στη  Βουλή για να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Οικονόμου συνέχισε:
«Δεν βγαίνει τίποτα ούτε από την επικαιροποίηση, ούτε από την αναθεώρηση του Μνημονίου. Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό, ούτε στην επικαιροποίηση διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Το πρόβλημα χρέους προϋπήρχε αλλά το Μνημόνιο το έκανε μη διαχειρίσιμο»….
Και έριξε τη «βόμβα»: «Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον νέο μηχανισμό που θα στηρίξει το νόμισμα  τώρα ή το 2012. Αν είναι να ενταχθεί το 2013 είναι δώρον άδωρον».
Και συνέχισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι λιγότερο αποτελεσματικός από το ευρωομόλογο – και πιο ακριβός από τα πακέτα που υπήρχαν μέχρι τώρα. «Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική» κατέληξε ο κ. Οικονόμου, φέροντας στο μυαλό όλων τη λύση που είχε υποδείξει ο Αντώνης Σαμαράς…
Και φτάνουμε στους πραγματικούς (που λέει ο λόγος) αντάρτες (!!!) του ΠΑΣΟΚ.
Τα ψέμματα τελείωσαν και τα κεράκια έλιωσαν
Δεν έχουμε πλέον δικαιολογίες. Ωραία, πήραμε τη βοήθεια από την Ευρώπη αλλά τι σημαίνει αυτό όταν χρειαζόμαστε τόσα επιπλέον μέτρα;” ρωτούσαν σήμερα άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Και συμπλήρωναν: «ως τώρα λέγαμε στον κόσμο να κάνει υπομονή και ότι οι θυσίες του πιάνουν τόπο επειδή μειώσαμε το έλλειμμα. Τώρα τι θα λέμε; Πώς θα δικαιολογήσουμε αυτά τα νέα μέτρα;».
Παρόμοια ερωτήματα διατυπώθηκαν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ από πολλούς παριστάμενους βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Κ. Σπηλιόπουλος, Δ. Κρεμαστινός, Δ. Παπουτσής, Ολγα Ρεντάρη, Ν. Ζωίδης,
Ο Ντ. Βρεττός, είπε ότι έπρεπε το ΠαΣοΚ να είχε προηγηθεί στην πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην υπόθεση των υποβρυχίων. Αλλά ο κ. Εξαρχος του απάντησε ότι δεν ήταν σωστό να προτρέξουν επειδή μπορεί να χρειαστεί να παραπεμφθεί η υπόθεση απευθείας σε προανακριτική επιτροπή. Επιπλέον, οι βουλευτές έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια μπορεί να μην περάσει από τη Βουλή. «Δεν θα μετατρέψουμε όλη την Ελλάδα σε καζίνο», είπαν.
Ο βουλευτής της Β Αθήνας Ι. Βούρος μιλώντας με μεγάλη ένταση κατηγόρησε τον υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο ότι «είναι ανύπαρκτος, δεν σηκώνει το τηλέφωνο και κοροϊδεύει τους ανθρώπους του Πολιτισμού». «Έχει κοροϊδέψει εμένα προσωπικά! Τα ψέμματα τελείωσαν και τα κεράκια έλιωσαν. Υπάρχει και νοημοσύνη και αξιοπρέπεια περισσότερη από όσο νομίζουν ορισμένοι», πρόσθεσε.
Καλύτερη συνεργασία με τα υπουργεία, ζήτησαν κυβερνητικοί βουλευτές, κατά τη συνεδρίαση των εισηγητών ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ και προέδρων κοινοβουλευτικών Επιτροπών
Την ανάγκη για πιο ολοκληρωμένη συνεργασία των υπουργείων με τους βουλευτές και τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, έθιξαν ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων κατά τη σημερινή συνεδρίαση των εισηγητών των ΚΤΕ και των κοινοβουλευτικών Επιτροπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται τακτικά, είτε ανά εβδομάδα είτε ανά δύο εβδομάδες, ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων, όπως είναι ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών Ανδ. Μακρυπίδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κ. Καρτάλης, ζήτησαν να υπάρχει περισσότερος διάλογος με τα υπουργεία και ιδιαίτερα με το υπουργείο Οικονομικών. 

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής εισηγητής του ΚΤΕ Πολιτισμού Γ. Βούρος άσκησε κριτική προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με τις στοχεύσεις του υπουργείου ως προς τις πολιτιστικές δραστηριότητες.
Αντικοινοβουλευτικός
antinews

Να ποια αλήθεια δεν λέει ο κ. Λοβέρδος….Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Μαρτίου 30, 2011
Όπως είναι γνωστό πλέον στο Πανελλήνιο, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί δεν έχουν πει όλη την αλήθεια στο λαό και ότι αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει. Όμως αναρωτιέται καλόπιστα ο καθένας: Ποια είναι ακόμα αυτή η αλήθεια που δεν του λέει η πολιτική ηγεσία; Όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι το ελληνικό κράτος έχει ανεπίσημα χρεοκοπήσει και ότι βρίσκεται κάτω από Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, όπως αποκάλυψε και ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος πρόσφατα. Τι άλλο λοιπόν χειρότεροακόμα δεν μας έχουν πει και πρέπει να μας το πούνε;
Μια είναι, κατά τη γνώμη μας, η αλήθεια που δεν τολμούν να πουν οι πολιτικοί, αν και μερικοί από αυτούς, οι πλέον ευαίσθητοι, δεν αντέχουν τις «ερινύες».
Και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι:….
Το πρόβλημα  στη χώρα μας δεν είναι οικονομικό αλλά  πολιτικό.
Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια που δεν τολμούν να πουν οι πολιτικοί. Δηλαδή ότι το πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί και το κλειστό ολιγαρχικό πολιτικό τους σύστημα, το λεγόμενο σύστημα της κομματοκρατίας. Το σύστημα με τις κληρονομικές διαδοχές του, με τη διαπλοκή του, με την θεσμική ασυλία του και την «προστασία» του από τον κοινωνικό έλεγχο και την τιμωρία. Το σύστημα με τις κομματικές επαγγελματικές συντεχνίες του μεταξύ των εργαζομένων για καθυπόταξη των τελευταίων. Το σύστημα που βασίζεται πάνω στο τεράστιο κράτος της κομματικής πελατείας και η οποία πελατεία τώρα θα πρέπει αναγκαστικά να δυσαρεστηθεί. Εν τέλει το σύστημα, στην κορυφή του οποίου έχουν στρογγυλοκαθίσει κρατικοδίαιτα παράσιτα που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα και ουδόλως νοιάζονται για ανάπτυξη της λαϊκής οικονομίας που θα θέσει σε αμφισβήτηση τα κεκτημένα τους.
Αυτά δεν τα λέμε μόνο εμείς, αλλά τα λένε πλέον ανοιχτά, όλα τα φωτεινά μυαλά της εποχής μας, Γιανναράς, Κοντογιώργης, κ.λ.π. και φυσικά όλοι οι ανεξάρτητοι bloggers.
Αυτή την αλήθεια  ίσως θέλει να μας πει και ο κ. Λοβέρδος αλλά διστάζει. Τι άλλο δηλαδή να μας πει για τα οικονομικά; Αφού ότι ήταν να μας πει, μας το είπε ήδη με μια φράση: «Δεν υπάρχει σάλιο».

Ο νέος μηχανισμός διάσωσης οδηγεί στην … χρεοκοπία !!!Share
Ο νέος μηχανισμός διάσωσης κρατών μελών της ευρωζώνης βραχυπρόθεσμα αυξάνει τις πιθανότητες χρεοκοπίας των πλέον αδύναμων μελών της ζώνης του ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ. 

    Η ανακοίνωση της Fitch που σημειώνεται μια ημέρα μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από τον Οίκο Standard & Poor’s κατά δύο βαθμίδες, συμπεριλαμβάνει και έμμεση πλην σαφή προειδοποίηση για μια νέα υποβάθμιση. Να σημειωθεί ότι η Fitch διατηρεί την αξιολόγηση BB+ για την Ελλάδα με αρνητικό outlook.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Οίκο οι προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που θα τεθεί σε ισχύ το 2013, εντείνουν τις ανησυχίες του επενδυτικού κοινού ότι τα ομόλογα που ήδη κατέχουν ή όσα αποκτήσουν πριν την ημερομηνία αυτή θα υποστούν μείωσης ή καθυστερήσεις κατά την εξόφλησή τους και έτσι καθίστανται λιγότερο ελκυστικά. 

    “Βραχυπρόθεσμα αυξάνει τον εν δυνάμει κίνδυνο μιας χρεοκοπίας στο πλαίσιο της παρούσας κρίσης, καθώς δυσχεραίνει αντί να διευκολύνει τις δυνατότητες άντλησης μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης, βάσει λογικής τιμής, από τις αγορές”, σημειώνει η Fitch. 

    Ωστόσο ο Οίκος επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα για την αξιολόγηση των οικονομιών της ευρωζώνης και ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις οικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις στις χώρες αυτές.
antinews