Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

"Οι αμυντικές επενδύσεις σώζουν την Ελλάδα" - Το μοναδικό μέσο πίεσης για να αποφευχθεί η πτώχευση!ΕκτύπωσηE-mail
28-02-2011 11:22:11
ImageΟ Γιώργος Παπανδρέου σχεδιάζει να επισκεφθεί το Παρίσι για να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, πριν την έκτακτη σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της ευρωζώνης σε μία επίσκεψη όπου θα συζητηθούν οπωσδήποτε και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στο θέμα των FREMM αφού προϋπόθεση στήριξης των ελληνικών θέσεων είναι  σεβασμός της δέσμευσης που έχει για τις FREMM. Η υπογραφή της γενικότερης συμφωνίας πλαίσιο για τις 4, πλέον, FREMM, προσδιορίζεται για "πριν το καλοκαίρι" σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Oι Γάλλοι έκαναν την κίνησή τους και αποδέσμευσαν την ελληνική πλευρά από τον αριθμό των 6 φρεγατών, όπως αποκάλυψε το defencenet.gr την περασμένη εβδομάδα, αλλά θα επιμείνουν ... μέχρι παρεξηγήσεως στην υπογραφή της συμφωνίας - όχι αναγκαστικά της τελική σύμβασης - άμεσα. Και ίσως το timing ευνοεί την ελληνική πλευρά, αφού τουλάχιστον έχουμε ένα "χαρτί" στα χέρια μας για να διαπραγματευθούμε καλύτερα αποτελέσματα στην Σύνοδο του Μαρτίου που θα κριθούν πολλά πράγματα.
Έτσι ή αλλιώς οι αμυντικές επενδύσεις είναι η μοναδική σοβαρή ανταλλακτική αξία που μπορεί να έχει η Ελλάδα για να πετύχει κάποιους από τους στόχους της και αυτό φαίνεται πλέον να το έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα πρέπει να αποκλείεται να δού,με να κινούνται άμεσα και άλλα προγράμματα αμυντικών επενδύσεων, όπως το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος.
"Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να προσφέρει άμεσα η Ελλάδα σε χώρες από τις οποίες προσδοκά βοήθεια σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, είναι συμβόλαια αμυντικής συνεργασίας, και σε τελική ανάλυση "αγοράζει"  έτσι υποστήριξη για πράγματα που χρειάζεται  πολύ περισσότερο από ότι οι χώρες από τις οποίες προσδοκά βοήθεια, χρειάζονται την Ελλάδα" σχολίαζε ξένος διπλωμάτης δυτικής πρεσβείας σε δείπνο μεγάλου επιχειρηματία στο βόρεια προάστεια το Σάββατο βράδυ.
Την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια ημέρα θα βρεθούν στην Αθήνα και οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές.
 
Ο Γ.Παπανδρέου έδωσε ήδη εντολή στους υπουργούς να προχωρήσουν στην κατάθεση νομοσχεδίων στη Βουλή και να ετοιμάσουν εκθέσεις ελέγχου απόδοσης όλων των δράσεων που έχουν υλοποιήσει μέχρι στιγμής, ώστε να είναι όλα έτοιμα ακόμα και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που οι αποφάσεις του Μαρτίου δεν είναι οι προσδοκώμενες...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ούτε στα Πατήσια, ούτε στα Παρίσια!


Ιδιαίτερα ικανοποιημένη παρουσιάζεται η κυβέρνηση μετά από τις φραστικές επιθέσεις που δέχτηκαν από Έλληνες φοιτητές ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο Βερολίνο και στο Παρίσι αντίστοιχα.


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, οι φοιτητές στράφηκαν μεν λεκτικά κατά του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά δεν τους χτύπησαν και αυτό αποδεικνύει πως τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως, αν οι φοιτητές διαφωνούσαν πραγματικά με την κυβερνητική πολιτική θα είχαν πλακώσει στο ξύλο τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Πάγκαλο και θα τους είχαν κάνει ασήκωτους, όπως είχαν κάνει οι διαδηλωτές τον Κωστή Χατζηδάκη. Η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας είναι πασιφανής.
Η φραστική επίθεση στον κ. Πάγκαλο έγινε κατά την είσοδό του στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, όπου θα προβαλλόταν η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ζ», παρουσία του σκηνοθέτη.
Ο κ. Πάγκαλος δεν έφυγε αμέσως από την αίθουσα, γιατί είχε ήδη προμηθευτεί δέκα κιλά ποπ κορν, ένα αρνί και τριάντα δίλιτρα μπουκάλια Coca-Cola, για να απολαύσει την ταινία.
Οι φοιτητές –που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να ενημερώσουν τους Έλληνες και τους Γάλλους για την κατάσταση των 300 απεργών πείνας- φρίκαραν μόλις είδαν τον κ. Πάγκαλο να μασουλάει ανέμελος τα ποπ κορν, αλλά ο κ. Πάγκαλος τους είπε χαριτολογώντας «τρώω για τριακόσιους».
Στις διαμαρτυρίες των φοιτητών για την ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης στο θέμα των απεργών πείνας, ο κ. Πάγκαλος απάντησε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα των μεταναστών και πως σύντομα θα σταματήσει η απεργία πείνας, αφού όλοι οι απεργοί θα πεθάνουν από την πείνα.
Στη συνέχεια, ο Θεόδωρος Πάγκαλος πρότεινε στους φοιτητές να τους συναντήσει την επόμενη μέρα κάπου πιο ήσυχα για να φάνε κάνα γουρουνόπουλο για μεζέ, αλλά οι φοιτητές αρνήθηκαν γιατί φοβήθηκαν πως θα τους φάει κι αυτούς.
Ο Κώστας Γαβράς πήρε ανάποδες επειδή –αν και η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε αυτόν- κανείς δεν του έδινε σημασία, οπότε πήρε το λόγο με τον τσαμπουκά και ζήτησε να γίνει ένας δημοκρατικός διάλογος.
Οπωσδήποτε, ο κ. Γαβράς πρέπει να είναι στην καρακοσμάρα του, γιατί –διαφορετικά- θα ήξερε πως ο μόνος τρόπος να κάνεις δημοκρατικό διάλογο με τον Πάγκαλο είναι τον φιμώσεις ή να τον μπουκώσεις με κανένα βόδι.
Μπροστά στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί, ο κ. Πάγκαλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να συνεχίσει να τρώει κάπου αλλού.
Αργότερα, ο κ. Πάγκαλος εξέδωσε ανακοίνωση, όπου υποστηρίζει πως πίσω από την φραστική επίθεση εναντίον του κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται ακόμα πίσω από τις εξεγέρσεις στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη.
Επίσης, ο κ. Πάγκαλος δεν κρύβει το παράπονό του επειδή αναγκάστηκε να φτάσει στο Παρίσι για να καταφέρει να απολαύσει μια ταινία με παρέα και πάλι δεν μπόρεσε να την δει – στην Αθήνα φοβάται να πάει στον κινηματογράφο και έχει τρελαθεί να βλέπει ταινίες στο σπίτι.
«Ούτε στα Πατήσια, ούτε στα Παρίσια μπορώ να κυκλοφορήσω πια» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πάγκαλος.
Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τον αποκλείσει στο σπίτι του, ώστε να μην καίει θερμίδες, να γίνει τετραπλάσιος, να μην χωράει από την πόρτα και να χρειαστεί να έρθει μπουλντόζα για να ρίξει τους τοίχους και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Πρόσφατα, ο κ. Πάγκαλος είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την πολιτική και να ασχοληθεί με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Ίσως, οι αποδοκιμασίες των φοιτητών στο Παρίσι να τον πεισμώσουν και να τον κάνουν να αλλάξει απόφαση και να συνεχίσει να προσφέρει τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στον τόπο.
Μιας και είναι γνωστό πως στο εσωτερικό της χώρας τα κυβερνητικά στελέχη κινδυνεύουν να φάνε το ξύλο της αρκούδας, οι φραστικές επιθέσεις σε βάρος του κ. Παπανδρέου και του κ. Πάγκαλου στο εξωτερικό έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση, η οποία αναζητεί εναγωνίως χώρες στις οποίες να μην υπάρχουν Έλληνες, ώστε να μπορέσει από εκεί να στείλει μήνυμα νίκης, ελπίδας και αισιοδοξίας.
Με δεδομένο πως οι Έλληνες έχουν φτάσει πια σε όλες τις χώρες του κόσμου και αναζητούν δουλειά, η κυβέρνηση αποφάσισε πως τα επόμενα σημαντικά ταξίδια του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι στο Βόρειο Πόλο και στη Γη του Πυρός.
πιτσιρίκος

Σε αδιέξοδο ο Καρατζαφέρης τρέμει την λαϊκή οργήShare
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο κ. Καρατζαφέρης  και το κόμμα του, ψήφιζαν το μνημόνιο!
Και όχι μόνο το ψήφιζαν, αλλά μας  έλεγαν ότι το κάνουν από …πατριωτικό καθήκον.
Για να πληρωθούν «μισθοί και συντάξεις», όπως επιχειρηματολογούσε, οργισμένος, από τηλεοράσεως ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης!
Τότε, όσοι τάχθησαν εναντίον του Μνημονίου  ήταν «ανεύθυνοι και λαϊκιστές».
Ενώ, ο κ.Καρατζαφέρης ήταν …υπεύθυνος!
Με πανθομολογούμενη πλέον την αποτυχία του μνημονίου, οι υποστηρικτές του, βρίσκονται εκτεθειμένοι.
Η βασική τους πολιτική απέτυχε. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν!
Είναι σε αδιέξοδο.
Τρέμουν την λαϊκή οργή που θα εκδηλωθεί εναντίον όσων έφεραν την οικονομία μας στη κατάσταση αυτή, με όχημα το μνημόνιο.
Διόλου περίεργο, λοιπόν, που τώρα τελευταία επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια συνεργασίας του ΛΑΟΣ, με τη Ν.Δ.!
Το ειδύλλιο με το ΠΑΣΟΚ κατέληξε άδοξα!
Αναζητούνε τώρα νέο  σύμμαχο, για να …μοιραστούν την εξουσία.
Νομίζω ότι η απάντηση της Ν.Δ.  πρέπει να είναι ένα ξεκάθαρο και  κατηγορηματικό «όχι»!
Δεν έχει λόγους η Ν.Δ. να διασώσει τον κ. Καρατζαφέρη
Δεν έχει λόγους ο κ. Σαμαράς να εμφανιστεί στον ελληνικό λαό, ότι επιδιώκει ευκαιριακές συμμαχίες για να κερδίσει την εξουσία
Δεν έχει λόγους η Ν.Δ. να συνεργαστεί με έναν πολιτικό αρχηγό και ένα κόμμα, που μέχρι πρόσφατα ακόμα έλεγαν τα μύρια όσα, τα περισσότερα εξ αυτών εκτός πλαισίου πολιτικού διαλόγου
Δεν έχει λόγους η Ν.Δ. να δείξει ότι δεν μπορεί μόνη της, αλλά αναζητά πολιτικά δεκανίκια
Δεν έχει λόγους η Ν.Δ. να απολογείται για τις …«κυβιστήσεις» του κ. Καρατζαφέρη ή το παρελθόν ορισμένων στελεχών του
Δεν έχει λόγους η Ν.Δ. να θαμπώσει και πάλι την ιδεολογική της φυσιογνωμία και αντί για αρχές και θέσεις, να μιλάμε για μηχανισμούς διεκδίκησης της εξουσίας και προσωπικές συναλλαγές
Κατά τη γνώμη μου δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο!
Σε όσους διακινούν το επιχείρημα ότι το άθροισμα των ποσοστών της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ θα αναδείκνυαν τη Ν.Δ. πρώτο  κόμμα, θα επαναλάβω αυτό που έχω πει και παλαιότερα: Η πολιτική δεν είναι άθροισμα πρακτικής αριθμητικής. Τα σύνολον που θα προκύψει από τα  αθροιζόμενα μέρη ενδεχομένως να είναι μικρότερο απ’ όσο αριθμούν μόνα τους τα μέρη!
Η νέα κοινωνική πλειοψηφία που αγωνίζεται να κτίσει  ο Πρόεδρος της Ν.Δ. πρέπει να διαμορφωθεί  σε επίπεδο αρχών και θέσεων. Σε επίπεδο κοινωνίας.
Όχι σε επίπεδο συνδιαλλαγής μεταξύ προσώπων και κυρίως όχι μέσα από ευκαιριακές συμμαχίες.
Αν ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι απέτυχε, ας διαλύσει το κόμμα του και ας ακολουθήσει ο καθένας το δρόμο του!

Κ. Ρ.
antinews

Επέστρεψαν ο βασιλιάς με την οικογένειά του στο Κολωνάκι! Τι είπε στον Παπαγιάννηhttp://fimotro.blogspot.com/2011/02/blog-post_5831.html#more


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΛΟΓΩ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ
Τυχερός ο φωτογράφος του fimotro. Που να φανταστεί ότι σε μια τέτοια νεκρή ειδησεογραφικά ημέρα θα έβγαινε το παραπολιτικό της ημέρας ίσως και της εβδομάδας. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ σε σύντομη συνομιλία μαζί με τον πρώην υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη. Συναντήθηκαν ...
τυχαία πριν από 5 λεπτά έξω από την Βιβλιοθήκη, στην οποία γευματίζει τώρα μαζί με την σύζυγό του Άννα Μαρία και τους δύο γιους του Παύλοκαι Νικόλαο. Μαζί τους και η αδελφή του Ειρήνη που όσο περνάνε τα χρόνια μοιάζει περισσότερο στη μητέρα τους Φρειδερίκη...

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού", ο τέως και οι γιοί του πλησιάσαν τον Γιάννη Παπαγιάννη που βρισκόταν ήδη στη "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ" και τον συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία των διαδηλώσεων έξω από τα σπίτια των πολιτικών.

-Την Πέμπτη θα είμαστε και εμείς μαζί σας!...

του είπε ο τέως.

Χαμός...
κουρδιστό πορτοκάλι

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Άγριο κράξιμο στον Πάγκαλο από Έλληνες στο Παρίσι


Τα άκουσε ο Πάγκαλος από Έλληνες στο Παρίσι!

web only
27/02/2011  11:45
1
http://img.protothema.gr/77CD6036F02A9C5F1DA37C16B0277ED1.jpg
Άγριο κράξιμο με χαρακτηρισμούς πολλοί από τους οποίους δεν ...μεταφέρονται "έφαγε" o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος  στη διάρκεια εκδήλωσης για τον Κώστα Γαβρά, στο “Ελληνικό Σπίτι” (Fondation Hellénique στη cité universitaire) στο Παρίσι.Οι νεαροί ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατά του ιδίου και της κυβέρνησης ("απατεώνες", "αλήτες", "τι δουλειά έχει αυτός εδώ πέρα", "αμαυρώνεις τη δουλειά του Γαβρά", "πες μας για τα διαμερίσματα" κ.α. ήταν μερικά από τα ηπιότερα "κοσμητικά επίθετα") και ματαίως οι διοργανωτές της εκδήλωσης προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους παρευρισκόμενους!

Τελικά ο αντιπρόεδρος αποχώρησε κάτω από το σύνθημα "Έξω, έξω!" και ασφαλώς θα έχει να θυμάται αυτή τη δημόσια εμφάνιση..

Πρόσω ολοταχώς για... αξιοποίησηthumb
Απρόσκοπτα και συντονισμένα προχωρά η εκποίηση της ελ­ληνικής κρατικής περιουσίας, παρά τον επικοινωνιακό σάλο που έχει ξεσπάσει. Τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα μεγάλα. Μπορεί το νού­μερο των 50 δισ. ευρώ να φαντάζει τεράστιο, όμως τις ενδιαφερόμενες πλευρές απασχολούν συγκεκριμένα φιλέτα, επιχειρήσεις και ακίνητη περι­ουσία, για την οποία έχουν ήδη γίνει κρούσεις.
Ενδεικτικό δεν είναι μόνο το ταξίδι του Παμπούκηστο Κατάρ, αλλά και μια δήλωση του εκπροσώπου της τρόικας Σερβάς Ντερούζπου πέρασε στα ψιλά. Στην περιβόητη συνέντευξη Τύπου, ερω­τώμενος πώς αποφασίστηκε το νούμε­ρο των 50 δισ., ο Ντερούζ απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνειτις απαραί­τητες κρούσεις σε ενδιαφερομένους, έχει μαζέψει προσφορές και κατέληξε ότι ο στόχος είναι επιτεύξιμος.
Στο προηγούμενο φύλλο το «Π» κα­τέγραψε ποια είναι αυτή η δημόσια περιουσία. Μια πτυχή όμως που αξίζει να αναδειχθεί είναι ποιοι θα επωφε­ληθούν από τις αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες, για να προχωρήσουν, χρειά­ζονται τους απαραίτητους μεσάζοντες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήδη οιγέφυρες επικοινωνίας μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και συγκε­κριμένων χρηματοοικονομικών ομίλων έχουν σχηματιστεί. Ποιους εννοούμε;
Τη Μorgan Stanley, τη Citi, την Goldman Sachs (τζάμπα το πρόσφατο ταξίδι στην Αθήνα;), τηνCredit Suisse, τις εταιρείες που προσέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ως συμβούλους για την εξέλιξη της οικονομίας KPMG, Lazard, Deloitte, PriceWaterHouseCoopers, Thornton, Rothchild αλλά και τις μεγά­λες ελληνικές τράπεζες, όπως Εθνική, Alpha, Eurobank και ΠειραιώςΌλοι αυτοί, μαζί με μεγάλα δικηγορικά γρα­φεία, αναλυτές και διαφημιστές, θα μοι­ραστούν προμήθειες από τις αποκρατι­κοποιήσεις. Οι μεγάλοι χρηματοπιστωτι­κοί οίκοι μάλιστα χρεώνουν έως και 4% επί της αξίας της εκποίησης, ενοικίασης ή άλλης αξιοποίησης της περιουσίας.
Το «Π» μαθαίνει επίσης ότι όλα τα προσυμφωνημένα φιλέτα που θα αξι­οποιηθούν θα ενταχθούν στον νόμο περί fast trackώστε να εκχωρηθούν με συνοπτικές διαδικασίες και βεβαί­ως υπό τη νομοθετική ρύθμιση που πέ­ρασε τον Ιούλιο ο Παπακωνσταντίνουβάσει της οποίας του δίνεται το δικαί­ωμα να αποφασίζει και να υπογράφει για τις αποκρατικοποιήσεις άνευ ενη­μέρωσης της Βουλής ή έγκρισης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στόχος η καλή μοιρασιά
Οι γνωρίζοντες τόσο στην κυβέρνη­ση όσο και στην τρόικα θεωρούν ότι τα 50 δισευρώ που ανακοινώθηκαν είναι ανέφικτος στόχος. Όπως λένε, μπο­ρούν να «περπατήσουν» περίπου τα μι­σάΗ λογική πίσω από το σχέδιο που κατάρτισε ο Παπακωνσταντίνου μα­ζί με την τρόικα και τους συμβου­λευτικούς οίκους που αναφέραμε πιο πάνω, είναι να επωφεληθούν όσο περισσότερα συμφέροντα γίνεται, «κάτι που θαεδραιώσει τη θέση όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου του υπουργού Οικονομικών».
Μάλιστα, όπως αναφέρουν παρά­γοντες της αγοράς, το επιχείρημα της εδραίωσης και της στήριξης που θα παρείχαν στην κυβέρνηση όλα τα πιο πάνω συμφέροντα ήταν ο λόγος που ο Γ. Παπανδρέου έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο Παπακωνσταντίνου.
Το μοντέλο παραχωρήσεων
Παρά τα μέτρα και τις αισιόδοξες δηλώσεις, τα οικονομικά μεγέθη δεί­χνουν ότι η χώρα βουλιάζει από το χρέ­ος: έφτασε τα 340,27 δισευρώ στο τέ­λος του 2010! Ο αριθμός δεν συμπερι­λαμβάνει τις οφειλές του κράτους προς ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ.
Συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου επιμένουν, ακόμη και μετά τη θύελ­λα αντιδράσεων, ότι οι αποκρατικο­ποιήσεις είναι μονόδρομος λόγω της αύξησης του χρέους. Διαρρέουν μά­λιστα ότι οι ξένες επενδυτικέςτράπε­ζες «πιέζουν για απευθείας αποκρατι­κοποιήσεις και όχι για μακροχρόνιες μισθώσεις, ώστε να μπουνάμεσα λε­φτά στα κρατικά ταμεία». Βέβαια, σε δεύτερη ανάγνωση, οι απευθείας απο­κρατικοποιήσεις σημαίνουν και άμεσα κέρδη για τους μεσάζοντες.
Μάλιστα, φαίνεται πως ο υπουργός Οικονομικών εμμένει στη γραμμή του άμεσου ξεπουλήματος, καθώς οι συ­νεργάτες του, την περασμένη Παρα­σκευή, διέρρευσαν σε φίλα προσκεί­μενους δημοσιογράφους τα εξής:
«Μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν επι­χειρήσεις του Δημόσιου είτε παραχω­ρώντας το 51% είτε παραχωρώντας το 49% και το μάνατζμεντ. Να δημιουρ­γηθεί εταιρεία στην οποία τοποθετεί­ται ένας αριθμός ακινήτων. Τη βάζεις στο χρηματιστήριο και πουλάς τις μετο­χές. Έχεις έσοδα και από την πώληση των μετοχών και από τα μερίσματα που θα εισπράττεις από τις μετοχές που θα έχεις στην κατοχή σου.
Για παράδειγμα, θα μπορούσε να γίνει αυτό με το ΕλληνικόΕκχωρείς για τριάντα ή και περισσότερα χρόνια εκτάσεις προς εκμετάλλευση σε ιδιώ­τες. Πουλάς γη. Δεν είναι έγκλημα καθοσιώσεωςΟ ιδιώτης που δίνει τη γη του σε ξένους – ολόκληρα χωριά ανή­κουν σε αλλοδαπούς – δεν στιγματίζε­ται για έλλειμμα πατριωτισμού. Γιατί το κράτος απαγορεύεται να κάνει το ίδιο για να αποφύγει τη χρεοκοπία;».
Πώς είπατε;
το ποντίκι