Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Προμηθέα:Αυτό το κορίτσι πήγαν να σκοτώσουν και έσωσε η μάνα της με τη ζωή της.Γνωρίστε αυτή τη κούκλα και αισθανθείτε για λίγο......ΕΛΛΗΝΕΣ

Η “αρκούδα” στην τελική ευθεία για εμπλοκή στο “Ελληνικό πρόβλημα”.Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 31, 2011
http://s.enet.gr/resources/2009-06/putin-3-thumb-large.jpgΧωρίς μεσσιανισμούς και υπερφυσικές κραυγές, αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο της προετοιμασίας εμπλοκής των Ρώσων στα Ελληνικά πράγματα.
Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, ο Πούτιν έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την παρούσα κυβέρνηση και προσωπικά με τον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίον και απεχθάνεται (δεν το κρύβει άλλωστε).
Το σοβαρότερο είναι ότι πέρασε μία περίοδος προβληματισμού και για τον χαρακτήρα του Ελληνικού λαού λόγω της αντιμετώπισης προς μία κυβέρνηση που σε κάποια άλλη χώρα θα είχε καταρρεύσει σε λίγους μήνες. Αυτό είναι επίσης αιτιολογημένο αφού εάν κάποιος ξένος αναλυτής μελετήσει τις δημοσκοπήσεις θα λάβει μία τελείως διαφορετική εικόνα για την κριτική ικανότητα του Ελληνικού λαού.
Για να μην τρέφουμε βέβαια αυταπάτες, οι Ρώσοι δεν δρουν ορμώμενοι από κρίση φιλελληνισμού αλλά με γνώμωνα τα δικά τους συμφέροντα. Αυτά λοιπόν επιβάλλουν την συμμετοχή στις όποιες αλλαγές της κατάστασης στο Αιγαίο. Αυτές οι αλλαγές λοιπόν έδωσαν το κόκκινο φως για την ενεργή εμπλοκή τους στα πολιτικά πράγματα, αμέσως μετά το Ερζερούμ. Γιατί;
Οι πηγές μας αποκαλύπτουν ένα απίστευτο παρασκήνιο γύρω από την συνάντηση αυτή. Φαίνεται ότι οι Ρώσοι γνώριζαν ότι πίσω από τα χαμόγελα και τους λεονταρισμούς, θα κρινόταν η τελική μορφή συνδιαχείρισης στην οποία ώθησαν συγκεκριμένα λόμπυ. Εδώ για να αποδίδουμε τα του καίσαρος, δεν είναι κάποια “προδοτική”διάθεση του Παπανδρέου που κινεί τα νήματα, αλλά μάλλον η φοβία και ατολμία του. Όλο το παιχνίδι προσεταιρισμού από τα συμφέροντα έχει στραφεί εδώ και καιρό στην Τουρκία, αφού η τελευταία θεωρείται ιδανικός μπαμπούλας για να επιβάλλει τις αλλαγές, ακόμα και με την απειλή πολέμου. Αυτό εξηγεί τις πληροφορίες που έχουμε για την στάση των Ρώσων.
Ο Μεντβέντεφ λοιπόν, διεμήνυσε ξεκάθαρα στον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ρωσία να δεχτεί αλλαγές, χωρίς την καίρια συμμετοχή Ρώσικων εταιρειών στη νέα κατάσταση. Ήταν μάλιστα τόσο ξεκάθαρος που ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε ευθέως το θέμα στον Ερντογάν κατά τη συνάντηση τους.
Η απάντηση του Ερντογάν ήταν απόλυτη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τόσο απόλυτη που λέγεται ότι έθεσε ένα νέο Casus Belli, εάν η Ελλάδα επέμενε.
-Εδώ οφείλουμε να ανοίξουμε μία παρένθεση θυμίζοντας την αυτόνομη αντίδραση του Ρωσικού εκπροσώπου του στρατού μετά τις Τουρκικές απειλές για τους S300 και την εγκατάσταση τους στην Κύπρο, ότι εάν η Τουρκία προέβαινε σε οποιαδήποτε επίθεση είτε στο πλοίο ή στην Κύπρο, θα αποτελούσε αιτία πολέμου. Την ίδια στιγμή ακόμα και ο Γέλτσιν διαβεβαίωνε τον Κληρίδη ότι η τοποθέτηση τελούσε υπό Ρωσική εγγύηση-
Όταν ο Πούτιν ενημερώθηκε για την αντίδραση Ερντογάν, έδωσε εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων και προετοιμασία ενός Ρωσοτουρκικού μετώπου (!) ώστε να γίνει αντιληπτή η αποφασιστικότητα του, όποιες δεσμεύσεις και αν έχει ο Ερντογάν.
Οι “εκπρόσωποι”
Όπως προείπαμε ο Ρωσικός παράγοντας δίνει μεγάλη βαρύτητα στις διαθέσεις του Ελληνικού εκλογικού σώματος, αφού η δημιουργία μιας Ελληνικής αντίδρασης θα διευκολύνει την δυναμική εμπλοκή της Ρωσίας. Εάν η συμφωνία για συνδιαχείριση γίνει με ομόφωνους όρους της Ελληνικής και της Τουρκικής πλευράς, τότε η όποια επέμβαση θα επισύρει τη μήνι της διεθνούς κοινότητας, ανοίγοντας διαφορετικά μέτωπα. Η ιδανική λοιπόν κατάσταση είναι η προσέγγιση της Ελληνικής πολιτικής σκηνής ώστε να δημιουργηθούν τετελεσμένες συμφωνίες που θα δώσουν την δικαιολογία και τη νομιμοποίηση των όποιων ενεργειών.
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες λοιπόν, διενεργήθηκε δημοσκόπηση για “νέο έντυπο” την οποία δεν ανέλαβε κάποια από τις γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων αλλά πιστοποιημένος ιδιώτης σε συνεργασία με οργανωμένο call center σε πανελλαδική κλίμακα. Εκτός από την σφυγμομέτρηση της κυβερνητικής αποδοχής, το κυριότερο δείγμα ήταν αυτό της δημοφιλίας πολιτικών προσώπων. Κομματικά, διακομματικά, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο.
Παράλληλα, έχουν δραστηριοποιηθεί τρεις πυρήνες προσέγγισης πολιτικών προσώπων ώστε να βολιδοσκοπηθούν οι διαθέσεις τους. Σε αυτούς βεβαίως δεν περιλαμβάνονται “λομπίστες” τους οποίους οι Ρώσοι έχουν χαρτογραφήσει και ξέρουν ήδη ότι είναι αδύνατον να αλλάξουν στρατόπεδο.
Ο πρώτος πυρήνας είναι πασίγνωστος επιχειρηματίας που με το πρόσχημα του “ίδιου συμφέροντος” λόγω του επιχειρηματικών κλάδων που δραστηριοποιείται, κάνει επαφές σε ανώτατο επίπεδο, προβάλλοντας σχεδόν πάντα το έννομο συμφέρον που έχει για τις εξελίξεις. Στην κάλυψη του βοηθά και η απύθμενη έχθρα δεκαετιών με ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια που ταυτίζεται με συμφέροντα εταιρειών της δύσης. Φαίνεται ότι οι Ρώσοι ενδιαφέρονται πολύ και για το παρασκήνιο της Siemens αφού διατηρούνται σχέσεις και με δύο (τουλάχιστον) πολιτικά πρόσωπα που λόγω θέσης κατέχουν πλήθος πληροφοριών.
Ο Δεύτερος πυρήνας είναι Έλληνας του εξωτερικού, προσωπικός φίλος του Πούτιν και κρατά επαφές με πολιτικά πρόσωπα, ανθρώπους των media και στελέχη με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Όλοι τους είχαν έρθει σε ρήξη με το εκσυγχρονιστικό μπλοκ, τις εποχές της παντοδυναμίας του. Φαίνεται ότι υπάρχει όψιμο ενδιαφέρον και για τους απογοητευμένους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και προσεγγίζονται βουλευτές που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους με τις κυβερνητικές επιλογές.
Ο  τρίτος πυρήνας είναι μία ομάδα ανθρώπων που προσεγγίζουν βουλευτές και πολιτευτές μικρότερης εμβέλειας, εκδότες που δεν ανήκουν στον κύκλο των ευνοημένων, ανθρώπους των new media, αλλά και επιχειρηματίες που έχουν εκφράσει κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες. Οι συναντήσεις είναι σε καθημερινή βάση και λειτουργούν σε ομόκεντρους κύκλους.
Στο δια ταύτα. Η προφανής σκοπιμότητα είναι η δημιουργία πολιτικού μοχλού πίεσης που μπορεί να φτάσει ακόμα και στην ενίσχυση – ενδυνάμωση κάποιου πολιτικού σχηματισμού με πρόσωπα γνωστά από το πολιτικό σύστημα που θα συνδυάζεται με επιχειρηματικό υπόβαθρο και διείσδυση στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Αίσθηση μας είναι ότι υπάρχει διάθεση για ενίσχυση παντός είδους, ισχυρή μάλιστα, ασχέτως εάν αυτό δεν ανακοινώνεται στις συζητήσεις αφού το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον Έλληνα είναι να του τάξεις χρήμα. Προέχει η αφιέρωση σε κοινό σκοπό, αν και η ευρύτητα των επαφών καθιστά δύσκολη μία κοινή ιδεολογική πλατφόρμα. Περιττεύει βεβαια να πούμε ότι η “αφορμή” των συζητήσεων είναι η οικονομική και εθνική κατάπτωση της Ελλάδας και οι τρόποι αντιμετώπισης και αναστροφής της πορείας.
Είναι σίγουρο ότι αυτές οι ενέργειες θα ενταθούν όσο περνούν οι μέρες και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσον θα μπορέσει να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα αντίπαλο δέος στις παγιωμένες πολιτικές αντιλήψεις που βλέπουν μονόδρομο την Δύση. Αν αναλογιστούμε και την φοβία που διακατέχει τους Έλληνες, προϊόν της προπαγάνδας για την ανίσχυρη Ελλάδα που δεν μπορεί να τραβήξει τον δικό της δρόμο. Αυτή η φοβία ίσως να είναι η μεγαλύτερη ζημιά που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση Καραμανλή αφού όλοι έχουν την αίσθηση ότι όποιος πάει κόντρα στα “μεγάλα αφεντικά” συνθλίβεται βυθίζοντας την χώρα σε τραγωδίες όπως ο Δεκέμβρης ή οι φωτιές.
Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι στην πιάτσα έχουν ξεφυτρώσει και κάθε λογής σαλτιμπάγκοι, αυτόκλητοι εκπρόσωποι της “πρεσβείας”, της συνυφάδας του Πούτιν και ότι άλλο βάλει ο νους. Να θυμάστε, ότι αν κάποιος άγνωστος σας ζητήσει πεντοχίλιαρο, δεν τον άγγιξε ο πατριωτισμός σας. Απλώς σας θεωρεί ρωσόφιλο κουνέλι. Ο Πούτιν δεν θα σας έλεγε ούτε καλημέρα, ως γνωστόν τα κουνέλια τα προτιμά στιφάδο.
ΥΓ. Λυπόμαστε εάν απογοητεύσαμε με αυτό το άρθρο που δεν έχει κάτι το υπερφυσικό ή το ρομαντικό. Είναι δεδομένο όμως ότι κανείς δεν θα πεθάνει για την πατρίδα σου, εάν εσύ ο ίδιος την ξεπουλάς συστηματικά.
olympia

Απόπειρα δολοφονίας της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στην Αμερική… Έξι σφαίρες στην καρδιά της Προμηθέας, έξι σφαίρες στην καρδιά της Ελλάδας!
Προμηθέα
Με έξι σφαίρες προσπάθησε να σκοτώσει την Προμηθέα (το παιδί-θαύμα της Βόρειας Αμερικής),  ο Θωμάς Κύρος 81 ετών από την Φλώριδα, αλλά μπήκε στη μέση η μητέρα της Γεωργία 56 ετών που τώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ουσιαστικά είναι κατά το ήμισυ νεκρή από σφαίρες στην κοιλιά και στο λαιμό και οι ελπίδες της να ζήσει δυστυχώς είναι λίγες.
Η Προμηθέα ειδοποίησε την αστυνομία. Ο Κύρος απείλησε και τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν και να τον σκοτώσουν επί τόπου. Ο δολοφόνος είχε προσπαθήσει να συναντήσει την Προμηθέα πριν 4 χρόνια όταν αυτή ήταν 15 ετών. Η Προμηθέα πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Montana State University σε ηλικία 14 ετών!!!
Η Προμηθέα είχε γίνει γνωστή στο κοινό όταν πριν από μερικά χρόνια, σαν σήμερα, στην Γιορτή των Τριών Ιεραρχών, πρόβαλε το ελληνικό πνεύμα και κατηγόρησε την ορθοδοξία για την με κάθε τρόπο καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού. Μπορεί να μη συμφωνείτε με όλες τις ιδέες της, αλλά ότι έχει ελληνικό πνεύμα πολύ περισσότερο από τους πιο πολλούς από μας είναι σίγουρο.
Παράλληλα είναι το παιδί θαύμα της Αμερικής: αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο όταν οι συμμαθητές της μόλις τελείωναν το δημοτικό.
Δεν ήταν εύκολη η ζωή της. Η μητέρα της Γεωργία, που τώρα βρίσκεται σε κώμα, χρειάστηκε να καθαρίσει χιλιάδες σκάλες, τουαλέτες και άλλους χώρους για να σπουδάσει η κόρη της. Κατά καιρούς είχαν σα σπίτι ένα μικρό φορτηγό.
Η «πτώση» ήρθε όταν η Προμηθέα αποφάσισε να πει το λόγο της στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Από τότε έγιναν 3 απόπειρες κατά της ζωής της οικογένειάς της – η τελευταία δυστυχώς με «επιτυχία».
Για μια από τις προηγούμενες απόπειρες η Προμηθέα γράφει:«Πολυαγαπημένοι μου Έλληνες,
Πολλοί, πολλοί από εσάς, φτωχοί Έλληνες, σηκώσατε στους ώμους σας τα πάθη μας, όταν εγώ και η μητέρα μου είχαμε το τροχαίο ατύχημα. Μας βοηθήσατε να ξεπεράσουμε την πιο σκοτεινή περίοδο στην ζωή μας. Η μητέρα μου, δυναμώνει χάρη σε εσάς Έλληνες της Πατρίδας, εσάς όλους, δηλαδή, που συνδράματε με τόση αγάπη τότε, όταν την γύρευε ο θάνατος του Σκότους, και εσείς πανέμορφοι Έλληνες, την περιτυλίξατε στο φως της ψυχής σας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε έναν από εσάς.
Και επειδή και εγώ είμαι παιδί του λαού γνωρίζω την φτώχια όσο καλά, όσο πολλοί από εσάς.
Με όλη μου την αγάπη, σε όλους σας στην Γη του Φωτός.
Προμηθέα
Δεν ξέρω αν η μητέρα της Προμηθέας μέσα στο κώμα της νοιώθει κάτι. Αν νοιώθει θα είναι περηφάνια για την κόρη της. Οι Έλληνες του Καναδά και των ΗΠΑ οργανώνουν εκστρατεία για να βοηθήσουν αυτό το λαμπρό αστέρι του πνεύματος της ομογένειας της Βόρειας Αμερικής να τελειώσει τις σπουδές του τώρα που έχει μείνει ουσιαστικά μόνο του. Ελπίζουμε ότι και η ελληνική κυβέρνηση, όχι από υποχρέωση, αλλά από τιμή, θα μπορέσει να διαθέσει κάποιο ποσό κόβοντας από μια άχρηστη εκδήλωσή της για ένα παιδί που τιμά παγκόσμια τον Ελληνισμό.
Χρήστος Μαγγούτας
Chris@Mangoutas.com
ΥΓ Επικοινωνήσαμε με την Προμηθέα. Η ψυχολογική της κατάσταση –και φυσιολογικά- δεν ήταν τέτοια ώστε να θέλουμε να γράψουμε οτιδήποτε άλλο για την ώρα….
Πληροφορίες για την Προμηθέα βλέπε στο «ΒΗΜΑ»:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=75&artid=166208&dt=22/05/2005

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Γ. Κωνσταντέλλος: Ο πιλότος που νίκησε Βγενόπουλο & Βασιλάκη και απέτρεψε τη συγχώνευση Ολυμπιακής-Aegeanstifora


Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Ελλάδας, η Aegean Airlines και η Οlympic Air δήλωσαν την πρόθεσή τους για συγχώνευση με σκοπό τη δημιουργία "Εθνικού πρωταθλητή" στις αερομεταφορές. Θα επρόκειτο για τη μεγαλύτερη, σε οικονομικά μεγέθη, συγχώνευση όλων των εποχών στην Ελλάδα. Δύο επιχειρηματικοί κολοσσοί εκπροσωπούμενοι από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Θεόδωρο Βασιλάκη προσπάθησαν να πείσουν την ελληνική αγορά και κατ' επέκταση την ελληνική κοινή γνώμη ότι η συγχώνευση αυτή θα λειτουργούσε προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή. Τι απέμενε για να πραγματοποιηθεί το μεγάλο deal; Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού την οποία έγκριση και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη θεωρούσαν δεδομένη!
Έλα όμως που "σφήνα" στη συγχώνευση μπήκε η Ε.Χ.Π.Α (Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας) με επικεφαλής και εκπρόσωπο τον Πρόεδρό της, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Η ομάδα αυτή των πιλότων, έχοντας εξειδικευμένη γνώση πάνω στο θέμα, αλλά λειτουργώνταςως καταναλωτές και όχι ως εργαζόμενοι αποφάσισαν να θέσουν τις εύλογες αντιρρήσεις τους ενώπιον της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, ως είχαν δικαίωμα (εντός 10 ημερών από την 1η Ιουλίου 2010 οπότε και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η πρόθεση των δύο μερών για συγχώνευση).
Η Olympic air και η Aegean μπορεί να μην περίμεναν ότι θα έμπαινε τελικά εμπόδιο οποιοσδήποτε στο μεγάλο τους deal, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο και εν προκειμένω, χωρίς το Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και την ομάδα του που κατέθεσε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού υπόμνημα ογδόντα σελίδων αναπτύσσοντας σε 199 σημεία της θέσης τους!
Τα εμπλεκόμενα μέρη πλέον έγιναν τρία και το θέμα τέθηκε προς έρευνα, μέχρις ότου εκδόθηκε απόφαση της επιτροπής (26 Ιανουαρίου 2011) που απαγόρευσε την προτεινόμενη συγχώνευση υποστηρίζοντας στην πλειοψηφία τους τις θέσεις της Ε.Χ.Π.Α. που έκαναν λόγο για ημι-μονοπωλιακή κατάσταση στην ελληνική αγορά αερομεταφορών που θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές εισιτηρίων, αλλά και σε χαμηλότερου επιπέδου παροχές εις βάρος πάντα του Έλληνα, αλλά ακόμα και του Ευρωπαίου καταναλωτή (οι δύο εταιρίες ελέγχουν πλέον του 90% της ελληνικής εσωτερικής αεροπορικής αγοράς).
Ο Πρόεδρος της Ε.Χ.Π.Α. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2011 αναφέρθηκε διεξοδικά στο χρονικό της υπόθεσης και ανέπτυξε συνοπτικά την επιχειρηματολογία του αποδεικνύοντας ότι η πραγματοποίηση της συγχώνευσης Aegean Airlines και Οlympic Air θα επιβάρυνε οικονομικά τον καταναλωτή, θα οδηγούσε σε απολύσεις εργαζομένων και δεν θα επέτρεπε σε καμία περίπτωση τη διείσδυση στην εγχώρια αγορά αερομεταφορών κανενός επίδοξου επενδυτή, Έλληνα ή ξένου.
Απαντώντας σε καταιγισμό ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατέρριψε όλα τα επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε δημόσια τηλεοπτική του εμφάνιση λίγους μήνες πριν για να πείσει την κοινή γνώμη ότι μόνο όφελος θα είχε o πολίτης από τη συγχώνευση των δύο εταιριών.
Εντύπωση έκανε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα stifora.gr η παντελής απουσία του ελληνικού κράτους από την υπόθεση αυτή! Σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, η κυβέρνηση παρέμεινε αμέτοχη, όπως έπραξε άλλωστε και η ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού νίπτοντας τας χείρας της. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το εμπορικό σήμα της Ολυμπιακής το οποίο θα χρησιμοποιούσε η νέα εταιρία-κολοσσός ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και όχι στον κύριο Βγενόπουλο, στον οποίο απλώς παραχωρήθηκε για χρήση (και όχι για κατάχρηση)!
Πού ήσασταν κρυμμένοι, κύριοι της κυβέρνησης και γιατί; Την απάντηση τη γνωρίζουμε όλοι μας... Όσο για τους αρχηγούς των κομμάτων, μόνο η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιώργος Καρατζαφέρης δέχτηκαν να συναντήσουν το Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για να ενημερωθούν, ενώ από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ενδιαφέρον ουσιαστικό -αν και ενημερώθηκαν γραπτώς όλοι- και προς τιμή του επέδειξε μόνο ο Απόστολος Κακλαμάνης... Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Κωνσταντέλλου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον αποθάρρυναν απ' το να εμπλακεί στην υπόθεση και να τα βάλει με τα "θηρία".
Το μήνυμα από τις επιτυχημένες ενέργειες της Ε.Χ.Π.Α. και του Προέδρου της, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου που απέτρεψαν τη ζημιογόνα για τον καταναλωτή συνένωση της Aegean Airlines με την Οlympic Air είναι πως υπάρχει φως στο τούνελ της διαπλοκής και της αδικίας, μιας και μπορεί οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης αισθάνεται ότι θίγεται και έχει επιχειρήματα που το αποδεικνύουν να αγωνιστεί ακόμα και ως Δαυίδ εναντίον Γολιάθ και να κερδίσει. Το παράδειγμα πλέον το έχουμε απτό...
Ποιος είναι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος;
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος γεννήθηκε στη Βούλα το 1967. Εκπαιδεύτηκε στην Αεροπορική Ακαδημία 'FLIGHT SAFETY' των Η.Π.Α., από όπου έλαβε πτυχίο επαγγελματία χειριστή αεροσκαφών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜASTER) στη Διοίκηση Αερομεταφορών από το Πανεπιστήμιο "CITY' του Λονδίνου. Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας (Ph.D) στη Διοικητική Επιστήμη της Σχολής Διοίκησης (INTERNATIONAL SCHOOL OF MANAGEMENT) (I.S.M) του Παρισιού.
Εργάζεται στην Ολυμπιακή Αεροπορία-Ολυμπιακές Αερογραμμές από το 1987 και είναι Κυβερνήτης-Εκπαιδευτής στα Βoeing 737-400.
Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση και έχει διατελέσει Μέλος, Ταμίας, Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (Ε.Χ.Π.Α.), θέση που κατέχει έως και σήμερα, συμμετέχοντας επίσης στη διαχείριση του Επικουρικού συνταξιοδοτικού Ταμείου των πιλότων της Ο.Α., καθώς και στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (Ε.Κ.Α).
Αποτέλεσε  ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ Βούλας (1982) και διετέλεσε Πρόεδρος του 15μελούς του 1ου Λυκείου Βούλας επί διετία (83-84 και 84-85).
Ασχολήθηκε ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Βούλας 1990-94 και 2002-06, καθώς και Αντιπρόεδρος του ΔΣ. 1990-1994.
Εξελέγη για τρίτη φορά στις εκλογές του 2006 με το Συνδυασμό της «Δημοτικής Μεταρρύθμισης» του Γιώργου Μάντεση και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών και Αναπληρωτής Δημάρχου από τον Ιανουάριο του 2007 ως τον Φεβρουάριο του 2010.
Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου διεκδίκησε το δημαρχιακό θώκο του νέου καλλικρατικού δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία έφτασε μέχρι το δεύτερο γύρω λαμβάνοντας σχεδόν το 45% της προτίμησης των πολιτών και έχοντας απέναντί του το "Αυτοδιοικητικό θηρίο", Γρηγόρη Κασιδόκωστα.
Παρακολουθήστε αποσπάσματα από την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στις 27 Ιανουαρίου 2011 ο Πρόεδρος της Ε.Χ.Π.Α. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα stifora.gr ήταν εκεί!

Το 1821 και οι προδότες του σήμεραΤελευταία, έχει στηθεί ένα «πανηγυράκι» και αναπτύσσεται μια φιλολογία γύρω από το 1821 και τη σειρά του ΣΚΑΪ.
Όσες εξυπνάδες μπορείς να σκεφτείς έχουν είτε αναφερθεί στο πρώτο
επεισόδιο της σειράς η οποία έδωσε δείγματα γραφής από το 1ο επεισόδιο
ή έχουν γραφεί σε αναρτήσεις εδώ. Φυσικά, δεν έχασαν ευκαιρία οι
«προοδευτικοί» πολίτες της χώρας να «τοποθετηθούν», λέγοντας τη γνώμη
τους. Κανείς σοβαρός άνθρωπος δε θα ασχολείτο μαζί τους βέβαια, ούτε με
όσους έγραψαν τη σειρά, αν ήταν για κάτι άλλο. Εδώ όμως προσβάλλονται
μνήμες νεκρών, λοιδορούνται θυσίες ολόκληρων γενεών και το χειρότερο
μπορούν να δηλητηριαστούν συνειδήσεις
νέων ανθρώπων που μπορεί να απαξιώσουν αγώνες και θυσίες που στοίχησαν
ποταμούς αίματος , για να είμαστε ελεύθεροι σήμερα (όσο ελεύθεροι
μπορούμε να είμαστε δηλαδή σήμερα), Κάποιος από τους αναγνώστες είπε
ότι δεν είμαστε Έλληνες. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι είμαστε μιγάδες
αλβανών, τούρκων, βουλγάρων και Ελλήνων (πάλι καλά), φέρνοντας μάλιστα
ως πηγή ένα δηλωμένο άθεο και κομμουνιστή δημοσιογράφο, ο οποίος επειδή
κρατούσε μια πίπα στο χέρι νόμιζε ότι ήταν λόγιος. Η λύση του θέματος
είναι απλή. Παίρνουμε DNA από αρχαίους τάφους
και το συγκρίνουμε με το DNA των συγχρόνων Ελλήνων. Αν είναι ίδιο
είμαστε Έλληνες, αν πάλι όχι, είμαστε κάτι άλλο. Επειδή όμως αυτό έχει
γίνει σας λέω ότι ΕΙΜΑΣΤΕ Έλληνες . Αυτό δε σημαίνει βέβαια τίποτα
απολύτως. Το θέμα είναι να είμαστε ΚΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Πόσο Έλληνας μπορεί
να είναι κάποιος που είναι τόσο εμετικά κομπλεξικός ώστε να θέλει να
είναι απόγονος ενός
λαού(Αλβανοί) που ο βασικός (και ο μόνος) εθνικός του ήρωας είναι
κάποιος που ήταν μισός Έλληνας και μισός Σέρβος (Γεώργιος Καστριώτης ή
Σκεντέρμπεης), αντί να προτιμά να λέγεται γιος του Λεωνίδα; Ο ΛΟΡΕΤΖΟΣ
ΜΑΒΙΛΗΣ (λόγιος και ποιητής από την Επτάνησο) είχε προγόνους Ισπανούς,
ιταλούς και Έλληνες. Αν και δεν ήταν καθαρός Έλληνας πολέμησε και
σκοτώθηκε το 1912 (σε ηλικία 52ετών) για την απελευθέρωση της Ηπείρου.
Ήταν τότε βουλευτής και λόγω θέσεως και ηλικίας δεν υποχρεούτο σε
στράτευση. Πόσους βουλευτές «Έλληνες» ξέρετε που έκαναν ή θα έκαναν το
ίδιο; Ποιος ήταν καλλίτερος Έλληνας: ο Μαβίλης ή εκείνος που ευχόταν τη
νύχτα των Ιμίων « να πάρει ο αέρας τη σημαία;» Η οθωμανική
«αυτοκρατορία» ήταν ένα καθεστώς άγριο και τυραννικό. Βαριά φορολογία,
ανομία, ασυδοσία ισχυρών και διαφθορά ήταν τα χαρακτηριστικά της. (ΣΑΣ
ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;) ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ήταν κυριολεκτικά
δούλοι. Αν σήκωναν κεφάλι ήταν τυχεροί αν τους το έκοβαν.
Συνήθως τους βασάνιζαν φρικτά, τους παλούκωναν (Διάκος,
Δαιμονογιάννης), τους έκαιγαν, τους έγδερναν ζωντανούς
(Δασκαλογιάννης), τους κάρφωναν σε τσιγκέλια μέχρι να πεθάνουν (στα
Γιάννενα υπάρχει μια συνοικία με το όνομα αυτό – το πήρε γιατί εκεί
ζούσαν οι δήμιοι του αλή πασά που ειδικεύονταν στο τσιγκέλωμα όπως
φαίνεται). Υπήρχαν και περιοχές όπου είχαν ειδικά
προνόμια γιατί παρήγαγαν κάτι χρήσιμο για την εξουσία (Μαντεμοχώρια στη
Χαλκιδική, Αργυρούπολη στον Πόντο)ή γιατί είχαν για κάποιο λόγο πολλά
λεφτά και εξαγόραζαν μια ανάσα ελευθερίας. Η κατάσταση ήταν τόσο «καλή»
που πολλοί έγιναν μουσουλμάνοι. «Μεγάλοι και τρανοί» ήταν αμιγείς
Έλληνες εξωμότες. Ο μεγαλύτερος αρχιτέκτονας των τούρκων ο Σινάν Μιμάρ
ήταν ο Αβραάμ Δογάνογλου έλληνας εξωμότης. Άλλα παραδείγματα είναι ο
Δράμαλης (ο γνωστός), ο Ιμπραήμ πασάς (ο βεζύρης του Σουλεϊμάν του
μεγαλοπρεπούς), ο Εσάτ πασάς τελευταίος διοικητής των Ιωαννίνων και 0
αδελφός του Βεχήπ μπέης. Ολόκληρα χωριά εξισλαμίστηκαν και οι κάτοικοί
τους έγιναν οι πιο πιστοί της «εξουσίας». Παράδειγμα οι κάτοικοι του
Λάλα που ήταν οι γνωστοί Λαλαίοι «Τούρκοι» γνωστοί για την αγριότητά
τους και την μαχητικότητά τους κατά την επανάσταση του ’21 (ήταν με
τους Τούρκους εννοείται). Το πόσο καλά περνούσαν οι υπόδουλοι φαίνεται
από τις 76 επαναστάσεις και κινήματα που έγιναν ως το 1821. Όλα
πνίγηκαν στο αίμα. Σφαγές άγριες ακολουθούσαν την καταστολή τους, οι δε
πρωτεργάτες θανατώνονταν με τρόπο που κάνει να ανατριχιάσει και ο πιο
σκληρός. Για παράδειγμα το 1611 ο επίσκοπος Τρίκκης Διονύσιος έκανε
κίνημα που κατεστάλη. Τον ίδιο και τους άμεσους συνεργάτες του τους
έγδαραν ζωντανούς. Κατά ευτυχή συγκυρία η επανάσταση του 21 επεκράτησε.
Δυστυχώς η βλακεία «Ελλήνων» ιδιοτελών (τα λαμόγια της εποχής), αλλά
και ο θάνατος κάποιων που αν ζούσαν θα τους έκοβαν τον δρόμο (Θανάσης
Διάκος, Ηλίας Μαυρομιχάλης), οδήγησε στο πρώτο κρατίδιο που στοίχησε
περί τις 900.000 νεκρούς. Αμέτρητους ακόμα στοίχησαν οι πόλεμοι μας από
τότε ως και το 1996 (Ίμια) με το συνονθύλευμα αυτό που έχει το θράσος
να αποκαλείται τούρκικό έθνος. Είναι ντροπή να υπάρχουν σήμερα
«έλληνες» που βρίσκουν έστω και μια καλή λέξη για την περίοδο της
σκλαβιάς και να θέλουν να πείσουν τους υπόλοιπους από εμάς για τα
«καλά» της οθωμανικής «αυτοκρατορίας». Η χώρα αυτή έχει πιο πολλά
κόκαλα μαρτύρων και ηρώων από πέτρες στο χώμα της. Ότι και να κάνουν
δεν μπορεί να μείνει για πάντα σκλάβα. Ακόμα και αν ένας Έλληνας μείνει
όρθιος ο πόλεμος για την ελευθερία θα είναι ζωντανός. Έλληνες μην
ακούτε τους προδότες . Είστε γιοι Ελλήνων. Μοίρα σας είναι η λευτεριά
και ο αγώνας γι’ αυτή. Ακολουθείσθε την
Αναγνώστης
tromaktiko

Από τα Ιμια, στο Μνημόνιο,οι προδότες συνεχίζουν απτόητοι,ως πότε τα τους ανέχεστε;Share
του Κώστα Ροδινού
Συμπληρώνονται 15 χρόνια από την αποφράδα ημέρα των Ιμίων.
Οι αρνητικοί πρωταγωνιστές, τέκνα εκλεκτά  του συστήματος, προόδευσαν και ανταμείφθηκαν! Ενώ οι πραγματικοί ήρωες, μάλλον ξεχάστηκαν. Τους «προσπέρασε η ιστορία».  Εμειναν , κάποιοι λίγοι, «γραφικοί», να τους θυμούνται.
Ο πρωθυπουργός, που από το βήμα της Βουλής ευχαρίστησε την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, κέρδισε στις συνέχεια δυο εκλογικές αναμετρήσεις, προχώρησε στην πιο βίαιη και ανάλγητη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους λίγους, γιγάντωσε ένα σύστημα διαπλοκής, που κυριολεκτικά απομύζησε την οικονομία μας.
Οι  αγιογράφοι του, (πολλαπλώς ευεργετηθέντες)  συνεχίζουν ακόμα να μας προκαλούν και να  τον εμφανίζουν, ως τον εκσυγχρονιστή της χώρας που επέτυχε τον …άθλο του ευρώ και έκτισε την ισχυρή Ελλάδα!
Το ότι άνοιξε την κερκόπορτα στο Αιγαίο, αποτελεί  μια  «ασήμαντη λεπτομέρεια» ανάξια ιστορικής αναφοράς.
Αν στη θέση του ήταν ο Μίλτος  Εβερτ, θα είχε περάσει στην ιστορία ως ο «ενδοτικός και προδότης πρωθυπουργός» που, εν καιρώ ειρήνης, παραιτήθηκε από εθνικά κυριαρχικά  μας δικαιώματα. Και προφανώς όχι μόνον δεν θα είχε επανεκλεγεί, αλλά θα ανατρεπόταν πρόωρα. Από τους δικούς του μάλιστα, που  δεν θα δίσταζαν να τον ρίξουν στο «πύρ το εξώτερον».
Ο  κ. Σημίτης,  όμως,  μας «έσωσε από πολεμική σύρραξη», την οποία προφανώς δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε. Και αυτό ονομάστηκε «πατριωτικό καθήκον».
Ο τότε Υπουργός  Εξωτερικών  Θεόδωρος Πάγκαλος, αντί να βρίσκεται στη θέση του, συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA  με τον Ν. Χατζηνικολάου!  Και μετά την κρίση παρέμεινε υπουργός! Απομακρύνθηκε βέβαια για ένα άλλο φιάσκο που ντρόπιασε τη χώρα διεθνώς, αλλά επανεκλέγεται συνέχεια έκτοτε, και σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και προκαλεί θρασύτατα τον ελληνικό λαό με τις δηλώσεις του.
Αν στη θέση του ήταν ένας υπουργός της Ν.Δ. πιθανότατα θα είχε εξαφανιστεί, ντροπιασμένος, από προσώπου γής και θα αγνοούσαμε την τύχη του. Χώρια που θα είχε περάσει στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας, μαζί με τον Εφιάλτη και τον Πήλιο Γούση! Δε θα σήκωνε ποτέ κεφάλι!
Ο τότε αναπληρωτής  υπουργός Εξωτερικών, στην συνέχεια έγινε Υπουργός, το 2004 αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και από το 2009  πρωθυπουργός της χώρας! Για εκείνο το βράδυ ήταν «αμέτοχος και ανεύθυνος»! Το σύστημα πάντα φροντίζει να διατηρεί στο απυρόβλητο τις εφεδρείες του. Ν α τις έχει έτοιμες για μια ώρα ανάγκης!
Ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο, αλλά κατά τους αγιογράφους του και τις «βουβουζέλες  του συστήματος» και αυτός από «πατριωτικό καθήκον» το έκανε. Γιατί διαφορετικά «δεν θα είχαμε λεφτά να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις»! Και ας έλεγε προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν»!
Τώρα μας λένε ότι πρέπει να αλλάξουμε και το Σύνταγμα της χώρας μας για να επιβεβαιωθεί η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν αποκλείεται τα γνωστά παπαγαλάκια του συστήματος να ανακαλύψουν και θετικά στην πρόταση αυτή γιατί έτσι θα υποχρεωθούμε να είμαστε συνεπείς. Αφού είμαστε ανίκανοι να τα κάνουμε μόνοι μας, έρχονται οι δανειστές μας και μας ανοίγουν τα μάτια!
Αν τα έκανε αυτά ο Καραμανλής, τα «δεκεμβριανά του 2008» θα έμοιαζαν με ασκήσεις ετοιμότητας της αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος. Θα είχε καεί η Ελλάδα! Νύχτα θα εγκατέλειπε  τη χώρα, καταδικασμένος για το υπόλοιπο του βίου του σε εξορία!
Ενώ ο κ. Παπανδρέου περιφέρεται στο Νταβός και αυτοεπαίρεται που οδήγησε την Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας και τους πολίτες της στην απόγνωση.  «Κτίζει και αυτός μια ισχυρή Ελλάδα», εξαθλιώνοντας τους Ελληνες! Και το χειρότερο είναι ότι το πιστεύει κιόλας!
«Για το καλό μας» γίνονται όλα αυτά, απλώς εμείς είμαστε αχάριστοι και δεν το αντιλαμβανόμαστε!
Εξέλιπε η ελπίδα;
Όχι!
Γιατί η τραγωδία των Ιμίων έδειξε ότι η χώρα αυτή έχει και θετικούς πρωταγωνιστές.
Μπορεί ακόμα να  βγάζει ήρωες, που είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους για την πατρίδα.
Παναγιώτης Βλαχάκος
Εκτορας Γιαλοψός
Χριστόδουλος Καραθανάσης
Παρόντες!
«Ποτέ από το χρέος μη κινούντες…»
Και νύν και αεί!
antinews