Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Οργανο του Ισραήλ ο Χριστόφιας!

Γράφει ο Γιώργος ΔελαστίκΟλέθριες συνέπειες για την πορεία του Κυπριακού θα έχει αναπότρεπτα η απόφαση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να δράσει αντικειμενικά ως όργανο του αιμοσταγούς κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης!Ο Δ. Χριστόφιας υιοθέτησε κατάπτυστη στάση, αποφασίζοντας να απαγορεύσει την επιβίβαση σε πλοίο ακτιβιστών που κατευθύνεται προς τη Λωρίδα της Γάζας μιας ομάδας Ελλήνων και ξένων βουλευτών που βρίσκονταν στην Κύπρο ακριβώς για να επιβιβαστούν στο πλοίο, το οποίο συμμετέχει σε στολίσκο που μεταφέρει ανθρωπιστικό υλικό στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους.

Πρόκειται για τους Ελληνες βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη του ΠΑΣΟΚ και Τάσο Κουράκη του ΣΥΡΙΖΑ, τον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ (δηλαδή του κόμματος του Κύπριου προέδρου!) Κυριάκο Τριανταφυλλίδη, έναν Σουηδό, τρεις Ιρλανδούς και έναν Βούλγαρο βουλευτή.

Σημεία και τέρατα έκανε η κυπριακή κυβέρνηση, στέλνοντας ελικόπτερα να υπερίπτανται απειλητικά των πλοίων της αποστολής αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους και παρατάσσοντας, κατά τις πληροφορίες των ακτιβιστών, ένοπλους (!) λιμενοφύλακες για να τους τρομοκρατήσουν και να μην επιτρέψουν την επιβίβαση στο σκάφος των βουλευτών.

Η πρώτη, πολιτικά καταστροφική συνέπεια της στάσης του Δ. Χριστόφια ήταν ότι ορισμένοι ξένοι βουλευτές πήγαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και επιβιβάστηκαν από εκεί στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας»! Επιπροσθέτως, αξιοποιώντας το αντικυπριακό κλίμα που δικαίως προκλήθηκε από τη στάση της κυβέρνησης Χριστόφια, ένα ακόμη πλοίο της αποστολής αλληλεγγύης που μετέφερε και Γερμανούς ακτιβιστές και πολιτικούς κατέπλευσε στην Αμμόχωστο, όταν παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα.

Οι πολιτικές επιπτώσεις της στάσης του Δ. Χριστόφια δεν περιορίζονται όμως στις προαναφερθείσες ζημίες που δεν είναι καθόλου αμελητέες. Υπάρχουν όμως και πολύ σοβαρότερες αρνητικές συνέπειες.

Η πρώτη είναι η αποξένωση της Κύπρου από τους Αραβες και τον ισλαμικό κόσμο σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως είναι αυτό της Παλαιστίνης όπου η πίεση της αραβικής και μουσουλμανικής κοινής γνώμης είναι τεράστια - τέτοια που αναγκάζει και τα πιο φιλοδυτικά αραβικά καθεστώτα να τηρούν ανυποχώρητη στάση.

Είναι τραγική η σύγκριση ανάμεσα στον Ερντογάν που καταγγέλλει στο Νταβός, μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης για να τον δει όλος ο κόσμος, τους Ισραηλινούς σφαγείς των Παλαιστινίων στη Γάζα παρουσία του προέδρου του Ισραήλ, και στον Χριστόφια, ο οποίος απαγορεύει σε βουλευτές από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη απλώς να επιβιβαστούν σε ένα πλοίο αλληλεγγύης για να πλησιάσουν ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους την πολιορκημένη Γάζα!

Μια πράξη ακόμη πιο επαίσχυντη καθώς η κυβέρνηση Χριστόφια στερεί όσο περνάει από το χέρι της τους εκατοντάδες ακτιβιστές που συμμετέχουν στην αποστολή από την παρουσία των βουλευτών, η οποία οπωσδήποτε δρα προστατευτικά, κάνοντας τους Ισραηλινούς σφαγείς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακραία μέτρα εναντίον των ανθρώπων που συμμετέχουν στην αποστολή αλληλεγγύης.

Κάνοντας τη σύγκριση της στάσης Ερντογάν και της στάσης Χριστόφια, υπάρχει Αραβας ή μουσουλμάνος που να μην ταχθεί χίλιες φορές υπέρ του Ερντογάν; Νομίζει ο Κύπριος πρόεδρος ότι αυτό θα αργήσει πολύ να επηρεάσει τη στάση των Αράβων στο θέμα της αναγνώρισης του παράνομου κατοχικού καθεστώτος στο τουρκοκρατούμενο τμήμα της Κύπρου; Γιατί οι Αραβες να δείξουν αλληλεγγύη σε μια κυπριακή κυβέρνηση που δρα αντικειμενικά ως όργανο του Ισραήλ;

Η δεύτερη συνέπεια της στάσης του Δ. Χριστόφια είναι ότι μετατρέπει σε εχθρούς της κυπριακής κυβέρνησης όλους τους προοδευτικούς και αριστερούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι επί δεκαετίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της διεθνούς υποστήριξης προς τα δίκαια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ολοι αυτοί όμως αισθάνονται έσχατη απέχθεια προς κάθε κυβέρνηση που συνεργάζεται με το αιμοσταγές Ισραήλ - πόσω μάλλον όταν αυτή η συνεργασία στρέφεται εναντίον των Παλαιστινίων! Η Λευκωσία κατατάσσεται πλέον σε αυτή την κατηγορία κυβερνήσεων. Οπως θα διαπιστώσει, το πολιτικό αντίτιμο που θα καταβάλει θα είναι πολύ βαρύ. Κρίμα...

ΚΥΠΡΟΣ
Οργιάζει η Μοσάντ

«ΑΠΟΙΚΙΑ» των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών έχει καταστεί εδώ και πολλά χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία. Δεκαετίες ολόκληρες, η απαίσιας φήμης Μοσάντ οργιάζει κυριολεκτικά στο νησί και ελέγχει τα πάντα. Αλλεπάλληλοι Κύπριοι πρόεδροι έχουν εκχωρήσει στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες τόσες και τέτοιες αρμοδιότητες πάνω στην Κύπρο που ο κόσμος θα κοκκίνιζε από ντροπή, αν δημοσιοποιούνταν ευρέως. Δεν είναι ο Δ. Χριστόφιας ο πρώτος Κύπριος πρόεδρος που μετέτρεψε την Κύπρο σε ιδιόμορφο προτεκτοράτο του Τελ Αβίβ. Μέχρι τώρα όμως τηρούνταν τα προσχήματα ότι οι εξουσίες της Μοσάντ στην Κύπρο περιορίζονταν στην ασφάλεια του Ισραήλ. Τώρα και η... πολιτική της Λευκωσίας χαράζεται στο Ισραήλ;
http://www.ethnos.gr

Γοργόνα... η Megan Fox


Μπορεί να έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το ''Transformers 3'', η καυτή όμως Megan Fox φαίνεται να φλερτάρει με την ιδέα να βρεθεί στο πλευρό του... πειρατή Johnny Depp. Στόχος της να του κλέψει την καρδιά ως άλλη... σειρήνα!

Ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά μία σειρά από δημοσιεύματα θέλουν τη Megan Fox να συζητάει τη συμμετοχή της στην τέταρτη ταινία των ''Πειρατών της Καραϊβικής", που ξεκινάει προσεχώς γυρίσματα.

Οι πρώτες πληροφορίες τη θέλουν να φλερτάρει με τον ρόλο μιας... γοργόνας (της πάει γάντι ομολογουμένως), με σκοτεινό παρελθόν, που προσπαθεί να αποπλανήσει τον Jack Sparrow, κατά κόσμον Johnny Depp.

Η ίδια η Fox έχει δηλώσει ότι θαυμάζει απεριόριστα τον Depp και θα ήθελε κάποια στιγμή να βρεθεί στο πλευρό του στη μεγάλη οθόνη. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα;

Πάντως αν επιβεβαιωθεί η συμμετοχή της Megan Fox στους τέταρτους ''Πειρατές'', τότε η ταινία αρχίζει να γίνεται all star cast, αφού ήδη έχουν υπογράψει Depp, Geofrey Rush και Penelope Cruz.

nooz.gr

Πρωινό… καφέ θα κερνά από του χρόνου η Τζούλια!


Μετά το ροζ dvd και την… περιοδεία στις πίστες της Αθήνας και της περιφέρειας, η Τζούλια Αλεξανδράτου φαίνεται να κάνει στροφή στην καριέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η… «απόλυτη Ελληνίδα» σύμφωνα με τον Φουρ Φουρ, έχει υπογράψει για να κάνει πρωινή εκπομπή στο EXTRA– 3.

Τρέμε Ελένηηηη!!!!! Ο ανταγωνισμός από του χρόνου θα φτάσει στο κόκκινο!!!! Έρχεται η Τζούλια και θα φέρει αναστάτωση στα πρωινάδικα!!!!

Άλλωστε η κοπέλα έχει fan club. Και τι fanclub; Καλύπτει όλο το φάσμα των ηλικιών από 15 – 75. Βέβαια είναι ανδρικό το κοινό της Τζούλιας και δεν βλέπει και πολύ πρωινάδικα, μπορεί όμως να χτυπήσει τα νεανικά κοινά 15 – 44 που μέχρι τώρα την πρωτιά κρατά η Ελενίτσα…

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το κανάλι επενδύει πολλά στη νέα του πρωινή ζώνη και ότι η Τζούλια είναι έτοιμη να μπει στην… αρένα του ανταγωνισμού. Η αρένα όμως είναι επικίνδυνο πράγμα, μπορεί και να την καταπιεί.

Αλλά θα μου πεις τι την νοιάζει τη Τζούλια; Έτσι λίγος ντόρος να γίνεται γύρω από το όνομά της κι αν δεν της κάτσει θα πάει γι’ άλλα. Λέτε να μη βρει κάτι για να ασχοληθούμε μαζί της;


star.gr

Το «καυγαδάκι» του Λάτσιου με την Μακρυπούλια


Όλα τα είχε την Κυριακή το «Dancing with the Stars»… Χορό- όπως πάντα-, αρκετά δεκάρια, φλερτ, αποχώρηση, απουσίες, αλλά και απογοήτευση από κάποιους για τη βαθμολογία…

Από την κριτική επιτροπή έλειπε ο Φωκάς Ευαγγελινός, καθώς βρισκόταν στο ΟΑΚΑ, αφού έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια της τελετής έναρξης και λήξης των 23ων αγώνων Special Olympics 2010.

Έτσι την επιτροπή αποτελούσε ο κ. Λάτσιος, η Γκαλένα και ο κ. Κωστάλας που τα «έδωσαν » όλα!!! Ο Γιάννης Λάτσιος δε σταμάτησε να φλερτάρει και να «κοντράρει» τη Ζέτα Μακρυπουλιά, η οποία κι αυτή με τη σειρά της, δεν άφηνε κουβέντα να πέσει κάτω… Ποιο στιγμιότυπο να πρωτοθυμηθούμε;;; Εκεί που της λέει «είναι η δικιά σου η πίεση που με κάνει να βάζω δεκάρια σήμερα» ή εκεί που η Ζέτα αναρωτιέται γιατί ξαφνικά της μιλάει στον πληθυντικό;;;

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη καθ όλη τη διάρκεια της εκπομπής, δίνοντας στον καθένα που παρακολουθούσε την εντύπωση πως «Δε γίνεται κάτι παίζει με αυτούς τους δύο…!» Μέχρι και η Γκαλένα απευθυνόμενη στη Ζέτα της έκανε παρατήρηση λέγοντάς της να κοιτάει εκείνη όταν μιλάει κι όχι τον κύριο Λάτσιο… Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι;;;

Πολύ πετυχημένο ήταν και το σχόλιο του κ. Κωστάλα για τον σέξι πρώτο χορό της Έρρικα Πρεζεράκου… «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα… Κι όταν αυτή ξέρει να τα κουνάει όπως πρέπει…» Ναι, καλά διαβάσατε!!!

Η Ευγενία Μανωλίδου τώρα, που έχει λιώσει στις πρόβες μπας και πάρει πολλά δεκάρια, χόρεψε την πρώτη φορά με τα μάτια κλειστά… ένα πράγμα σαν την τυφλόμυγα φανταστείτε για να «πέσετε μέσα», με τη διαφορά όμως ότι αυτήν την φορά ΔΕΝ έφαγε τούμπα… Τη βοήθησαν τα άστρα όπως είπε… (ασχολίαστο)

H Ματθίλδη πάλι χωρίς άγχος, χόρεψε μπροστά στον άντρα της, αποσπώντας θετικά σχόλια. «Δεν την έχω δει με πιο ρομαντικά ρούχα» είπε.

Δυστυχώς, όμως κάποιος έπρεπε να αποχωρήσει και αυτός ήταν o Mιχάλης Ζαμπίδης.

Δείτε στο βίντεο την κοντρίτσα Μαρκυπούλια- Λάτσιου...

Πρώτη ανάρτηση: 30-5-2010 00:18

star.gr

Πρόταση - βόμβα: Στο... μισό οι συντάξεις


Αυστηρή θα είναι η τήρηση του μνημονίου, ξεκαθάρισε ο κ. Λοβέρδος κατά την συνάντηση του με τους κοινωνικούς εταίρους για τα θέματα των εργασιακών αλλαγών. Παρόλα αυτά υπάρχουν ερμηνείες που μπορούν να τεθούν σε διαβούλευση, πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος εξαιτίας της άρνησης της ΓΣΕΕ να συμμετέχει στον διάλογο, πρότεινε να συζητήσουν εργοδότες και εργαζόμενοι μεταξύ τους και να κάνουν τις προτάσεις τους.

Σε άλλη περίπτωση, η κάθε πλευρά θα ετοιμάσει τις δικές της προτάσεις και θα τις καταθέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην συζήτηση και μπορούν να τεθούν σε διαβούλευση είναι το ύψος των αποζημιώσεων, το όριο των απολύσεων, ο μισθός των νεοεισερχόμενων ηλικίας έως 25 ετών στην αγορά εργασίας και το πάγωμα των μισθών.

Εν τω μεταξύ, όλο και αυξάνονται οι απαιτήσεις της τρόικας που ζητούν να κοπούν οι συντάξεις στο μισό ακόμα και για αυτούς που είναι σήμερα ασφαλισμένοι.

Οι εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ζήτησαν να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων από το 2015 μετατρέποντας τες σε… φιλοδώρημα, που θα αγγίζει τα 480 ευρώ μετά από 40 χρόνια δουλειάς και σε ηλικία 65 ετών!

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας, Α. Λοβέρδο, που απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στις Βρυξέλλες, στην οποία αναφέρεται, πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να εφαρμοστεί, εφόσον δεν περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο. Την ίδια ώρα χαμηλούς τόνους κρατάει το υπουργείο Οικονομικών, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιβληθούν σκληρότερα μέτρα.

Πρώτη ανάρτηση: 31- 05- 2010 07:58


star.gr

Video απο ελικόπτερο με το τι έγινε στο τουρκικο πλοίο


ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Το video αυτό το δίνει το υπουργείο εξωτερικών του Ισραήλ και δείχνει τι έγινε στο τουρκικό πλοίο. Οι περιγραφές φυσικά ειναι αυτές που θέλει το ΥΠΕΞ να δώσει

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Ιδού τα ΛΑΜΟΓΙΑ που υπέγραψαν τον νόμο περί (ΜΗ) ευθύνης των υπουργών.


Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ 1, του νόμου περί ευθύνης υπουργών που ψηφίστηκε το 2003 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ ,

“ Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους”

Δείτε ποιοί υπέγραψαν τον αισχρό νόμο...ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ.
______________________________

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ

Αρ. Φύλλου 66 19 Μαρτίου 2003 ΝΟΜΟΣ ΥΠΆΡΙΘ.3126 Ποινική ευθύνη των Υπουργών.
0 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής του νόμου 1. Πλημμελήματα ή κακουργήματα, που τελούνται από Υπουργό, …

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2003

* 0 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
* 0 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΣΗΜΙΤΗΣ ,

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

* ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ,
* ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ,
* ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,
* ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ,
* ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΒAΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,
* ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ. ΡΕΠΠΑΣ ,
* ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΔΡΥΣ ,
* ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ,
* ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ,
* ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ X. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ,
* ΑΙΓΑΙΟΥ Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ,
* Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝ. ΠΑΝΝΙΤΣΗΣ ,
* ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠ. – ΑΘ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ,
* ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ,
* ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Κ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ ,
* ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ,
* ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ X. ΒΕΡΕΛΗΣ ,
* ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ,
* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ,
* ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤ. ΜΑΝΙΚΑΣ .

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους Αθήνα, 19 Μαρτίου 2003
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ = ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ = ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ = ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ = ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ

ΦΤΟΥ ΣΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ!!!


To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : elliniki-grothia.com

TEΙΡΕΣΙΑΣ

Εξετάζουν αύξηση ΕΦΚ στα καύσιμα με κατάργηση τελών κυκλοφορίαςΑύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα με παράλληλη κατάργηση των τελών κυκλοφορίας εισηγείται Επιτροπή των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Ενδεχόμενο, που δεν αποκλείεται να εκτινάξει την τιμή της αμόλυβδης ακόμα και στα 2 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η επιτροπή κρίνει ότι η επιβάρυνση πρέπει να περάσει στη χρήση των περισσότερων από 5,5 εκατ. οχήματα, δηλαδή στην κατανάλωση του καυσίμου, χαρακτηρίζοντας το σύστημα αυτό πιο δίκαιο έναντι των τελών κυκλοφορίας που το θεωρεί άδικο και αντικοινωνικό μέτρο.

Τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής επισημαίνουν ότι η τιμή πώλησης της βενζίνης είναι η ακριβότερη στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ωστόσο χαρακτηρίζουν άδικα τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία έχουν αυξηθεί τρεις φορές την τελευταία πενταετία.

Την περασμένη εβδομάδα στοιχεία της Κομισιόν έδειξαν ότι η Ελλάδα κατέκτησε την πρωτιά της ακριβότερης βενζίνης στην Eυρώπη, με την Ολλανδία να ακολουθεί. Aπό την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι την αποκλειστική ευθύνη για την αναρρίχηση της Eλλάδας στην κορυφή της ακρίβειας της EE φέρει η αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα (EΦK και ΦΠA).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιτροπή των δύο συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, που ανέλαβε τη διαμόρφωση του νέου συστήματος τελών κυκλοφορίας, έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και ετοιμάζει την τελική πρόταση-εισήγηση, την οποία θα παραδώσει το προσεχές χρονικό διάστημα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στην Τίνα Μπιρμπίλη.

nooz.gr

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ-ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός -3 1

MEGAN FOX TOPLESS FOTOS!!!!

Από το laptop των 100 δολ. στο tablet PC των 100 δολ.O μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσπάθησε να παράγει έναν πάμφθηνο φορητό υπολογιστή αξίας μόνο 100 δολαρίων για τα φτωχά παιδιά του πλανήτη, εγκαταλείπει το αρχικό σχέδιό του ως ανέφικτο και στρέφεται πια στην ιδέα ενός φθηνού υπολογιστή-ταμπλέτας ανάλογης αξίας. Ο επόμενος υπολογιστής που θα προωθήσει ο οργανισμός One Laptop Per Child θα βασίζεται στο σχέδιο του tablet PC "Moby" της εταιρίας Marvell Technology Group.

Η Marvell παρουσίασε ένα πρωτότυπο της συσκευής φέτος και ανακοίνωσε ότι θα κοστίζει γύρω στα 99 δολάρια. Ο ελληνο-αμερικανός Νίκολας Νεγκροπόντε, ο εμπνευστής της όλης πρωτοβουλίας για το laptop των 100 δολαρίων, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, δήλωσε αισιόδοξος ότι ο οργανισμός One Laptop Per Child θα καταφέρει να κρατήσει την τιμή κάτω από τα 100 δολάρια.

O ασπροπράσινος φθηνός υπολογιστής ΧΟ που προώθησε μέχρι σήμερα ο οργανισμός του Νεγκροπόντε σε διάφορες χώρες, όπως το Αφγανιστάν και η Ουρουγουάη, συνάντησε εμπόδια όσον αφορά τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής του, ενώ στην πραγματικότητα η τιμή του ήταν γύρω στα 200 δολάρια, δηλαδή διπλάσια από την υπεσχημένη.

Το 2005, ο Νεγκροπόντε συνέλαβε την φιλόδοξη ιδέα να κατασκευαστούν και να μοιραστούν 100 εκατ. laptop, μέσα σε δύο μόνο χρόνια, στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, μόνο 2 εκατ. τέτοια μηχανήματα (και πολύ πιο ακριβά) βρίσκονται σε χρήση διεθνώς.

Ο φορητός ΧΟ συνάντησε ποικίλες δυσκολίες που αύξησαν το κόστος του, όπως π.χ. την ανάγκη να υπάρχει διαφορετικό πληκτρολόγιο σε χώρες που δεν χρησιμοποιούν το λατινικό αλφάβητο, ενώ έπρεπε να διαθέτει την κατάλληλη σχεδίαση και τα εξαρτήματα για να αντέχει τη σκόνη και τον καυτό ήλιο σε πολλά άνυδρα μέρη της υφηλίου.

Τα νέα tablets της Marvell θα διαθέτουν μια ή και δύο βιντεοκάμερες, σύνδεση Wi-Fi στο διαδίκτυο, οθόνες αφής multi-touch 8,5 επί 11 ιντσών (όσο ένα φύλλο χαρτί) και αρκετή ισχύ για να παίζουν υψηλής ανάλυσης και τρισδιάστατο βίντεο, ενώ θα μπορούν να συνδεθούν με περιφερειακά όπως "ποντίκι" (αντίθετα με το iPad!).

O Nεγκροπόντε είπε ότι το μηχάνημα τελικά θα "τρέχει" κάποια έκδοση του ανοικτού λειτουργικού συστήματος Linux, αλλά αρχικά το πρώτο μοντέλο του "ΧΟ 3.0" tablet θα "τρέχει" μάλλον το Android της Google, ενώ το Windows 7 απορρίφθηκε επειδή απαιτεί μεγάλη μνήμη και επεξεργαστική ισχύ. Ο Νεγκροπόντε δήλωσε ότι το νέο tablet θα παρουσιαστεί επισήμως τον επόμενο Ιανουάριο.

Link: www.laptop.org

nooz.gr

ΒΙΑΣΜΟΣ 10ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 36ΧΡΟΝΟΣ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ 10ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ
Της Πόπης Παπαδάκη
http://paramythia.pblogs.grΆγριο βιασμό υπέστη ένα 10χρονο κοριτσάκι το πρωί του Σαββάτου στο Ρέθυμνο από 36χρονο Ρεθυμνιώτη που ευτυχώς συνελήφθη λίγες ώρες μετά την αποτρόπαια πράξη του.
Το κοριτσάκι ήταν μόνο του στο σπίτι και κοιμόταν.Η μητέρα του είχε φύγει για την εργασία της σε ταβέρνα της περιοχής.Ο βιαστής,που προφανώς γνώριζε πως είχε την δυνατότητα να εκτονώσει ανενόχλητος τα ζωώδη ένστικτα του παραβίασε την πόρτα του φτωχικού σπιτιού της οικογένειας των μεταναστών ,μπήκε στο εσωτερικό ,βρήκε το παιδί στο κρεβάτι να κοιμάται και άρχισε με πρωτοφανή αγριότητα να το βιάζει.Το 10χρονο κοριτσάκι ξύπνησε νομίζοντας πως ονειρεύεται.Όμως ο εφιάλτης ήταν πραγματικός και όταν προσπάθησε να του ξεφύγει δεν στάθηκε δυνατόν.Ο 36χρονος χτύπησε και φαίνεται ότι φίμωσε το στόμα του κοριτσιού ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει.Το παιδικό κορμάκι ήταν πολύ αδύναμο μπροστά στην δύναμη του βιαστή και παραδόθηκε στις ορέξεις του.Εκείνος,αφού βίασε το κορμί και σκότωσε την παιδική ψυχή έφυγε αφήνοντας πίσω του την 10χρονη σε λιπόθυμη κατάσταση.

Μια γειτόνισσα που λίγο αργότερα είδε το κοριτσάκι πλημμυρισμένο στα αίματα,ειδοποίησε την Αστυνομία.Σοκαρίστηκαν οι αστυνομικοί όταν αντίκρυσαν το παιδί !Χτυπημένο,ματωμένο και με αιμορραγία το μετέφεραν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.Άφωνος έμεινε και ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 10χρονη από την αγριότητα που διαπίστωσε ότι είχε ζήσει τα χέρια του βιαστή της....

Όλη η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης επιδόθηκε στο κυνήγι για την σύλληψη του βιαστή.Δεκάδες προσαγωγές υπόπτων άνδρών,ντόπιων και αλλοδαπών, έγιναν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ο 36χρονος Ρεθυμνιώτης .Πριν λίγο ομολόγησε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας την εγκληματική του πράξη.Το επιβεβαίωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου ταξίαρχος Μανώλης Παραβολιδάκης .
http://papatzides.blogspot.com/

H Μενεγάκη λειτουργεί με μία... χρονοκαθυστέρηση!


Είναι προφανές ότι τον τελευταίο καιρό η Ελένη Μενεγάκη λειτουργεί με μία... χρονοκαθυστέρηση! Δύο εβδομάδες μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών με τον Ματέο Πανταζοπουλο στο περιοδικό ''ΟΚ'', θυμήθηκε να στείλει εξώδικο στον δημοσιογράφο, Βασίλη Γραμμένο...

"Επί μήνες ανέχομαι σιωπηλά μια αδικαιολόγητη, βάναυση και καταχρηστική παραβίαση του ιδιωτικού βίου μου, η οποία έχει προκαλέσει τεράστια ηθική βλάβη όχι μόνο σε μένα, αλλά και στα ανήλικα παιδιά μου. Προφανώς, αφού και εσείς συμμετείχατε σε αυτήν την επίθεση, θεωρείτε ότι όλα σας επιτρέπονται και ότι για όλα θα παραμείνετε, στο διηνεκές, ατιμώρητος. Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι χρησιμοποιώ τα ίδια μου τα παιδιά (λέγοντας ότι θα τα κουβαλάω μαζί μου), προκειμένου να αποτρέψω εσάς και τους ομοίους σας από την, κατά τη γνώμη σας, επιτρεπόμενη ατιμώρητα συνέχιση των προσβολών της ιδιωτικής μου ζωής" αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο εξώδικο που απέστειλε στον δημοσιογράφο η Ελένη Μενεγάκη.

Το ποσό μάλιστα που ζητάει να λάβει από το δημοσιογράφο ως ηθική αποζημίωση θα το διαθέσει η Ελένη για φιλανθρωπικό σκοπό.

Και το ερώτημα που προκύπτει δεν είναι φυσικά αν η Ελένη έπραξε ορθά στέλνοντας το συγκεκριμένο εξώδικο. Αυτό, όπως και να έχει, δικαιούται να το κάνει. Το θέμα είναι ο χρόνος που επέλεξε να το στείλει...

"Η κα Μενεγάκη μας είδε που την βγάλαμε φωτογραφίες. Αν ήθελε να μην δημοσιοποιηθούν, όπως γνώριζε πώς να με βρει στην ΙΜΑΚΟ και να μου στείλει το εξώδικο, θα μπορούσε να είχε στείλει ένα εξώδικο για να μην δημοσιευτούν αυτές οι φωτογραφίες" απαντά με νόημα ο Βασίλης Γραμμένος.

Αλήθεια, γιατί δεν προσπάθησε η Ελένη να μπλοκάρει τη δημοσίευση των φωτογραφιών της από ένα περιοδικό, που ανήκει στον κουμπάρο της;

Και σ' αυτόν τον όμορφο κόσμο ισχύει ακόμα ότι... ένα κι ένα κάνουν δύο ή μήπως άλλαξε κάτι;
nooz.gr

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Μετά από 20 χρόνια και είναι πιο όμορφηΣτην δεκαετία του '90 τα έσπαγε όλα η Shannon-Doherty που έπαιζε σε όλα τα πετυχημένα ξένα. σήριαλ.

Αν δεν την έχετε δει τότε είναι ευκαιρία να δείτε πως έχει ομορφύνει μετά από 20 χρόνια!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ

Δεν συγκρίνεται με την κοπέλα που βλέπουμε πριν 20 χρόνια. troktiko

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ;


Εάν υποθέσουμε ότι ο Τάσος Μαντέλης είναι εδώ στην Ελλάδα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης βάση της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε το μεσημέρι. Εάν υποθέσουμε ότι βρίσκεται στο...
εξωτερικό, στο Αζερμπαϊτζάν δηλαδή, το ένταλμα σύλληψης θα μπορούσε να διεθνοποιηθεί. Να πάει δηλαδή στην Ιντερπόλ για να τον ψάξει στα... λαγούμια του Αζερμπαϊτζάν. Θα αρχίσει, δηλαδή, σε μια τέτοια περίπτωση ένα νέο σήριαλ ανεύρεσης αλά Χριστοφοράκου, εάν και εφόσον πετύχουν την έκδοσή του!...

fimotro

"Μην πεσετε στην παγιδα των τραπεζων για διακανoνισμο των δανειων"!!!"Ολες οι τραπεζες προσπατηουν να διασφαλισουν τα δανεια τα οποια μοιραζαν σοριδων με αποτελεσμα να μην εχουν ΥΠΟΘΗΚΕΣ.. πολλα απο αυτα ακομα και καταναλωτικα.. δανεια...ΜΕ αποτελεσμα να θελουν τωρα να υπογραψετε καινουργια συμβαση.. που στην αρχη της εχει καλυτερο επιτοκιο..αλλα(ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ) ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ αναλογα με τα επιτοκια της παρουσας χρονιας ΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΣΧΕΔΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΝΕΝΟΙ......."

troktiko

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

Στην Ελλάδα είναι ακόμα o Μαντέλης!ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Ο Μαντέλης είναι εδώ, στην Ελλάδα! Μάλιστα έχει εντοπιστεί αλλά δεν συλλαμβάνεται αφού δεν έχει ένταλμα. Προφανώς ο αναγνώστης που μας έστειλε ότι τον είδε στο Μπακού......μπέρδεψε το Μαντέλη με άλλο πρόσωπο, αφού ο άνθρωπος (αναγνώστης) μας το έστειλε επώνυμα ότι τον είδε στο αεροδρόμιο του Μπακού.
troktiko

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον ΜαντέληΕπιτέλους η Δικαιοσύνη ...ξύπνησε και μετά την κατακραυγή έκλεισε τα σύνορα για τον Μαντέλη ενώ την ίδια ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει αδιάφορος ακόμα κι αν πάει το ...μισό ΠΑΣΟΚ φυλακή προκειμένου να "καθαρίσει ο τόπος".

Συγκεκριμένα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη, στον οποίο απαγορεύθηκε η έξοδος απο τη χώρα. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελάκος, απήγγειλε την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού, με βάση τη χθεσινή κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, αλλά και στοιχεία απο το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα. Η κατηγορία είχε ασκηθεί στην ΙΝREM για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens απο τον Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, που είχε διενεργήσει προκαρκτική εξέταση για την υπόθεση. Ετσι, σε όσες περιπτώσεις έχουν κριθεί απο την ανάκριση έχουν απαγγελθεί σχετικές κατηγορίες.

Δηλώσεις Γ. Πεταλωτή

Τη «σαφή» και «αυτονόητη» καταδίκη και απαξίωση και του Τ. Μαντέλη «και οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου που συμπεριφέρθηκε με ανάλογο τρόπο», εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. «Θέλουμε να έλθουν τα πάντα στο φως, επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων που πλήγωσαν τη δημόσια ζωή της χώρας, αδιαφορώντας αν και εμείς θα ματώσουμε, αρκεί οι πολίτες να αντιληφθούν ότι η ατιμωρησία και η ανευθυνότητα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής. Επεσήμανε δε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και κίνησε τις διαδικασίες για τις εξεταστικές επιτροπές, «ακόμα και για κάποιες που μας έλεγαν ότι δεν θα τολμούσαμε να ανοίξουμε, επειδή ίσως εμπλέκονταν και παλαιότερα στελέχη και μέλη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ». «Αν δεν το κάναμε, δεν θα υπήρχε σήμερα θέμα Μαντέλη», επισήμανε ο κ. Πεταλωτής.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/05/blog-post_8847.html#ixzz0p9EPhvWQ

"Οργή και θλίψη" από Σημίτη για τις "μίζες"Το άλλο με τον Τοτό πότε ποτέ θα το πεις;Την θλίψη και την οργή του εξέφρασε με ανακοίνωση του ο πρώην πρωθυπουργός ...μη αναγνωρίζοντας το...δεξί χέρι του το οποίο ήθελε και...πλύσιμο: «Η Βουλή ανταποκρίθηκε με την σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών στην αυτονόητη απαίτηση της ελληνική κοινωνίας για διαλεύκανση σειράς υποθέσεων που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν την λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα.

Η πρόοδος των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών φέρνει στο φως παρανομίες και αθλιότητες για το επιβαλλόμενο ήθος σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Θλίβομαι και εξοργίζομαι, επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2001. Πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, αμαυρώνουν τα έργα της τότε κυβέρνησης και τις προσπάθειες όλων όσων εργάσθηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα. Πράξεις ασυμβίβαστες με τους αγώνες μας και την ηθική μας. Συγκαλύπτουν ότι τα χρόνια αυτά έγινε ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανόρθωση της οικονομίας, όπως το δείχνει η ένταξη στην ΟΝΕ, τα μεγάλα δημόσια έργα, οι επιδόσεις σε πολλούς άλλους τομείς και για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Όλη η Ελλάδα δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Με θάρρος και επιμονή πρέπει να αποκαταστήσουμε την ποιότητα μιας κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός και κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του.

Θέλω να πιστεύω ότι η διαδικασία των Εξεταστικών Επιτροπών θα ενισχύσει το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και το κράτος δικαίου και δεν θα αφήσει περιθώρια για αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και συμψηφισμούς σκοπιμοτήτων».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/05/blog-post_590.html#ixzz0p9E61qt7

ΕΑΝ ΕΦΥΓΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΤΕ...


Εάν τελικά ο Μαντέλης έχει διαφύγει στο εξωτερικό, όπως γράψαμε από χθες το βράδυ (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέταξε μέχρι τη Γενεύη και απο εκεί για Αζερμπαιτζάν με πτήση της Swissair) δεν...
πρόκειται να συλληφθεί γιατί το Αζερμπαϊτζάν δεν είναι μέλος της Ε.Ε. και δεν ισχύουν οι κανόνες της συνθήκες Σένγκεν. Πέταξε το πουλάκι. Πάντως, πριν από λίγο εκτός από την έξοδο από την χώρα, ασκήθηκε και δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη. Παράλληλα, την άποψη ότι στην υπόθεση της Siemens προκύπτουν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, μη παραγεγραμμένες, εξέφρασε ο πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης. Στο μεταξύ, έρευνα στα γραφεία της SIEMENS στο Μαρούσι διενεργεί το ΣΔΟΕ ύστερα από εντολή της εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Μαντέλη.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ...


Γράφει ο πραγματικός
διαχειριστής του Fimotro

H διάταξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περί απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αποτελεί...
τρανή απόδειξη ότι το κακουργηματικό αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και αποτελεί σπάνιο δεδομένο να διατάσσεται απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης. Με αυτόν τον τρόπο ανoίγει ο δρόμος για τη μη παραγραφή των αδικημάτων πρώην υπουργών. Αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις αλλά και στην περίπτωση του μη πολιτικού προσώπου Μιχ. Χριστοφοράκου ο οποίος κατ' ουσίαν φυγαδεύτηκε. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες...
fimotro

Τι παθαίνει 1 στους 6 χρήστες κινητών τηλεφώνων;
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;

Λίγο πολύ όλοι το έχουμε πάθει και έρευνα έδειξε οτι το παθαίνει στατιστικά 1 στους 6 χρήστες κινητών τηλεφώνων. Λέγεται...


"σοκ του λογαριασμού" και ειναι το σοκ που παθαίνεις οταν ο λογαριασμός του κινητού σου έρχεται πολύ μεγαλύτερος απο αυτό που περιμένεις. Σε τέτοιες δύσκολες εποχές έχουμε ανάγκη να μιλάμε και να μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας αλλά δυστυχώς αυτό μας έρχεται μπούμερανγκ μετά στους λογαριασμούς

troktiko

Άδειασε η Διαμαντοπoύλου το Σημίτη!"ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΌΛΟΙ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟΙ"

Και όμως, μπορεί η Διαμαντοπούλου να ενοχλείται από τα μπλογκ που ζητάνε να πάνε οι ένοχοι φυλακή, όμως σε ερωτήσεις σχετικά με την υπόθεση Μαντέλη και συγκεκριμένα αν πρέπει να κληθεί ο Κ. Σημίτης στην εξεταστική είπε πως υπάρχει άμεση ανάγκη, όχι απλώς να έρθουν όλα στο φως, όχι απλώς......να ματώσουμε όλοι, αλλά να τιμωρηθούν όλοι, και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι".

Έλα κα Διαμαντοπούλου, παραδεχτείτε το. Σας έκραξαν για τη στάση σας απέναντι στα μπλογκ και το πάτε αλλιώς τώρα.

Τελικά είδατε και μόνη σας ότι η μόνη λύση είναι να "πληρώσουν" όσοι ζημίωσαν τον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται σκληρά τώρα...

troktiko

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ-ΝΒΑ

ΛΑ Λέικερς-Φοίνιξ Σανς +7.5 1

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

«Μάνα» στραγγάλισε τον 7χρονο γιο της
Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα σε διαμέρισμα οικοδομής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Κουφίτσα. Μια 44χρονη αλβανίδα στραγγάλισε το 7 χρονών αγοράκι της και μετά αυτομαχαιρώθηκε, προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεκρό παιδί ανακάλυψε ο πατέρας του όταν επέστρεψε από τη βόλτα με το δεύτερο 20χρονο παιδί του. Υποχρεώθηκε, μάλιστα, να σπάσει την πόρτα, η οποία ήταν κλειδωμένη.

Η 44χρονη μετά την αποτρόπαια πράξη της προσπάθησε να αυτοκτονήσει με μαχαίρι και έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.


stifora.gr

Σοκ στο Ηράκλειο: Γονείς- τέρατα εξέδιδαν την ανήλικη κόρη τους για 30ευρώ!

Σε μια κόλαση σμιλεμένη από τους ίδιους της τους γονείς ζούσε εδώ και καιρό μία 15χρονη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ανήλικη μαθήτρια γνώρισε στην πιο όμορφη ηλικία της ζωής της την πορνεία με πρωτομάστορες τους γονείς της οι οποίοι στο μόνο που αρκούνταν ήταν να ζουν από τα χρήματα που έβγαζαν με το κορμί της η κόρης τους.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο 26χρονος εξάδελφος της 15χρονης, που έπεισε το ζευγάρι να έρθει στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία αλλά και που είχε την αποτρόπαια αυτή ιδέα για να κερδίσουν χρήματα.

Την ημέρα οι γονείς της, κανόνιζαν τα ραντεβού και τα βράδια ήταν αναγκασμένη να πηγαίνει στα ξενοδοχεία που περίμεναν οι πελάτες.

Φυσικά, όταν σε μια μικρή κοινωνία υπάρχουν τέτοια περιστατικά είναι ζήτημα χρόνου να μαθευτεί και κάποια στιγμή οι υποψίες όλων να φτάσουν και στις Αρχές που άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση.

Έτσι, η 15χρονη εντοπίστηκε και στο αστυνομικό τμήμα αποκάλυψε τα πάντα. Προέκυψε ότι ο 46χρονος πατέρας και η 45χρονη μητέρα έψαχναν για δουλειά δίχως αποτέλεσμα όταν ήρθαν στην Ελλάδα με αποτέλεσμα ο ξάδερφος να δώσει τη... «λύση»: να εκπορνεύσουν την κόρη τους!

Το κορίτσι είπε ότι συνευρέθηκε ερωτικά με κάτοικο της περιοχής για 10 φορές. Το αντίτιμο ήταν άλλες φορές 30 και άλλες 50 ευρώ. Μάλιστα, ο εν λόγω πελάτης, της είχε δωρίσει ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι.

Τα χρήματα φυσικά κατέληγαν στους γονείς της ανήλικης αφού ουσιαστικά ζούσαν από αυτα...

Το μοιραίο ανήλικο θύμα της υπόθεσης οδηγήθηκε για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο του Ηρακλείου ενώ έχει ήδη συλληφθεί η μητέρα της αλλά και ένας 59χρονος ‘πελάτης» της από το Ηράκλειο.

Προς το παρόν ο πατέρας και ο ξάδελφος αναζητούνται.
stifora.gr

Χέρμαν Φαν Ρομπέϊ: Γιατί λέει ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση!

image

Μια θετική εκτίμηση – σταγόνα στον ωκεανό - για το μέλλον της οικονομίας της Ελλάδας μετά τα σχεδόν ανεφάρμοστα μέτρα της λεγόμενης τρόικας ( ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΚΤ), εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Χέρμαν Φαν Ρομπέϊ, καλά νάναι ο άνθρωπος.

Την ίδια ώρα ΔΝΤ και άλλοι διεθνείς οργανισμοί και οίκοι, αυξάνουν τα στοιχήματα για την πτώχευση της Ελλάδας, αφού βλέπουν τα παρακάτω αυτονόητα. Για παράδειγμα η ακρίβεια στην Ελλάδα έχει χτυπήσει ταβάνι και άρα το ευρώ για τους Έλληνες έχει υποτιμηθεί από 25% έως και 50%. Συνεπώς από τη μία το κράτος με την προτροπή ΕΕ&ΔΝΤ μειώνει μισθούς και συντάξεις και από την άλλη η ακρίβεια μειώνει την αγοραστική δύναμη, καταρρίπτοντας το μύθο ότι με το ευρώ δεν θα είχαμε υποτιμήσεις!

Τα καλά λόγια λοιπόν που είπε ο κ. Χέρμαν Φαν Ρομπέϊ για την Ελλάδα, υπηρετούν ψυχρά την εξής σκοπιμότητα. Η ΕΕ βλέπει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες ενός ντόμινο στην οικονομίας του Ευρωπαϊκού Νότου, λόγω της εμφανούς αποτυχίας – εξαιτίας των σκληρών μέτρων – του Ελληνικού σταθεροποιητικού προγράμματος. Γι’ αυτό βγήκε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, να καθησυχάσει τις αγορές αλλά και κυρίως της Ευρωπαίους πολίτες, Ισπανούς, Πορτογάλους και Ιταλούς, οι οποίοι πρέπει να πιστέψουν ότι τα μέτρα θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα, για να δεχτούν και αυτοί τα αντίστοιχα, χωρίς … κάποια εξέγερση.

Έτσι λοιπόν, την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση με την υπευθυνότητα που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και την αλληλεγγύη την οποία εκφράζουν οι ευρωπαίοι εταίροι, εξέφρασε χθες στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέϊ.

Ειδικότερα, σε ομιλία του στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών, ο Χ. Ρομπέϊ είπε ότι με τις αποφάσεις που έλαβε η ΕΕ για την ελληνική οικονομία δημιουργήθηκε ένα «δίχτυ προστασίας» που δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα «να βάλει τάξη στα του οίκου της».
«Με τις αποφάσεις μας επιδείξαμε σύνεση και θάρρος», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο οποίος αναγνώρισε ακόμη ότι η εξεύρεση λύσης για αποτελεσματική δράση για την ελληνική κρίσης υπήρξε χρονοβόρα και ο συντονισμός ένα δύσκολο εγχείρημα.
Συνοψίζοντας τις αποφάσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης ο Χ. Ρομπέϊ υποστήριξε ότι η ΕΕ έπραξε το καθήκον της καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσής της είναι σοβαρός και συνιστά μια σημαντική απειλή για το ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, «η ΕΕ αγόρασε χρόνο με αυτές τις αποφάσεις για περισυλλογή και δράση και τώρα είναι η στιγμή να αξιοποιήσουμε αυτό το χρόνο με τον κατάλληλο τρόπο».


greek money

H κυβέρνηση θα βγεί να δανειστεί ξανά ... από τις αγορές;

image

Ποιός ξέρει τι μέτρα ζητάει το ΔΝΤ για τα δάνεια που η κυβέρνηση άρχισε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να βγεί ξανά να δανειστεί απο τις αγορές. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ολα αυτα έγιναν για να κόψουν τους μισθούς και τις συντάξεις με νόμο του κρατους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ - 3, ΛΑΟΣ και Ντόρα Μπακογιάννη που θέλει να κάνει και κόμμα. Μπορεί οι ειδικοί να λένε ότι είναι πολύ νωρίς για την Ελλάδα να βγει στις αγορές και πάλι και να δανείζεται απευθείας χρήματα. Μπορεί η κατάσταση να μην έχει εξομαλυνθεί ακόμα. Μπορεί τα spreads των δεκαετών ομολόγων να βρίσκονται στις 500+ μονάδες παρόλα αυτά το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει αποφασισμένο να δανειστεί από τις αγορές. Μάλλον τα οικονομικά και λοιπά μέτρα που προτάθηκαν από την Κυβέρνηση (για να τα λέμε σωστά) και υιοθετήθηκαν από την περίφημη τρόϊκα (ΔΝΤ, Ε.Ε, ΕΚΤ), φαίνεται ότι έγινε αντιληπτό πως θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη, οπότε κρίνεται σκόπιμο αυτό το τέστ, ώστε να σταματήσουμε να έχουμε «υποχρεώσεις» σε Ευρώπη και ΔΝΤ. Σε πρώτη φάση, όπως διαρρέεται από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα δανειστούμε 4,5 δισ. ευρώ…

greek money

Στήριξη από Λάκη στα blogsΟ Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε στην φίμωση των blogs και είπε ξεκάθαρα ότι καλύτερα να σε κριτικάρουν κάποιοι με στόχο και εμπάθεια και να ακους και μαζί και άλλες ελεύθερες φωνές παρά να κόψεις και αυτό το βήμα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

troktiko

Πήρε την πολεμική φρεγάτα και πήγε στην Μύκονο για την Μοιραράκη!!!
ΜΑ ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Η Μοιραράκη περιέγραφε χθες στο Gala μια σκηνή που αποδεικνύει την ξεφτίλα του Ελληνικού στρατού.

Πήγε ο άλλος με την πολεμική φρεγάτα στην Μύκονο και της είπε να βγει στο παράθυρο να τον δει... Πολύ ρομαντικό δεν λέμε αλλά όχι με τα δικά μας τα λεφτά ρε να πάρει. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
troktiko

Υπουργός παραδέχεται ότι πήρε μίζα 200.000 μάρκων!ΌΜΩΣ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΈΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ

Πάρτε το πολιτικό σύστημα της σαπίλας σας και πηγαίνετε στα τσακίδια! Όλοι! Εμείς πληρώνουμε, αγχωνόμαστε, ματώνουμε, πάμε φυλακή, διωκόμαστε ποινικά, ντρεπόμαστε για τη χώρα μας και οι πολιτικοί του τόπου αυτού, μας κοροϊδεύουν στα μούτρα! Κλείνουν τη Βουλή για......να παραγραφούν αδικήματα, πολιτικοί εξετάζουν τις ευθύνες πολιτικών στο βωμό της... κάθαρσης, όμως όταν βγαίνει ένας πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ και παραδέχεται ότι πήρε μίζα 200.000 μάρκων, η είδηση δεν είναι πότε θα πάει φυλακή, αλλά ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Ο Μαντέλης παραδέχθηκε ότι όταν ήταν υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση Σημίτη, είχε πάρει μίζα 200.000 μάρκων και καθόμαστε και συζητάμε για τις... πολιτικές ευθύνες. Ρε ουστ που βγαίνετε και στα κανάλια (τους φίλους σας) και δεν έχετε πει ένα συγγνώμη ακόμα!

Ρε ουστ που πάτε να βγάλετε πέντε διαφορετικά πορίσματα!

Ρε ουστ που μας ζητάτε να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι, όταν σας έχουμε πληρώσει τις βίλες, πέτρα προς πέτρα!

Πάντως να ξέρετε κάτι. Η ζωή πάντα δίνει στον καθένα αυτό που του αξίζει. Και αν το σάπιο σύστημα που υπηρετείτε σας κρατά έξω από τη φυλακή, το σάπιο αυτό σύστημα θα σας καταδικάσει όλους στη λίθη και την αφάνεια.

Θα ζήσετε στα χρυσά κλουβιά σας, μόνοι, περίγελος, ανέκδοτο, παράδειγμα προς αποφυγή!

Γιατί κατά βάθος είστε για λύπηση όλοι!

Περάσατε και δεν ακουμπήσατε, μείνατε μόνο στις μίζες, τη ρεμούλα, τη μιζέρια σας, τη μοναξιά σας.

troktiko

«Είμαι τεντιμπόης»

Βασίλη Δαλιάνη

Σημειώσεις

Μετά την ισοπέδωση της χώρας, ισοπεδώσαμε και τη «Φαντασία». Αλλά δεν πειράζει. Έτσι και αλλιώς ερείπιο ήταν…Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις λένε. Το νου σου όμως μην και οι χίλιες λέξεις καταλήξουν να πέσουν πάνω σου σαν χίλιοι διάολοι ξέχασε να πει, όποιος τέλος πάντων σκέφτηκε το ρητό. Μετά λοιπόν την κατεδάφιση του μουσικού κέντρου της παραλίας, επήλθε η διαπόμπευση- συγγνώμη η δημοσίευση – των γιατρών του Κολωνακίου που δηλώνουν λιγότερα και από συνταξιούχο του ΟΓΑ και έπειτα ο Τόλης…Μάλιστα. «Το φεγγάρι πάνω Θέε μου, ασημένιο τάλιρο» Οι κυβερνητικές επιτυχίες με αφήνουν άναυδο. Αλήθεια. Δεν έχω λόγια μπροστά στο μεγαλειώδες έργο της.
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Τα αισθήματα που μου δημιουργεί ένας άνθρωπος ο οποίος κλέβει το κράτος, δηλαδή το σύνολο των πολιτών, νομίζοντας πως κάνει και κάτι ξεχωριστό, μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτά που μου προκαλεί κάποιος που νομίζει πως με το να καίει μια τράπεζα γιατί κόψανε 400 ευρώ από τους δημοσίους υπαλλήλους, ανατρέπει το «σύστημα» Δηλαδή αισθήματα που ξεκινούν από την απέχθεια και καταλήγουν στην αηδία.

Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να διαπομπεύουμε δημοσίως τους φοροφυγάδες με ονόματα και διευθύνσεις μου φαίνεται πως μεσολαβεί ένα κενό απύθμενο. Ένα κενό που δυστυχώς βλέπω να γίνεται συνήθεια. Συνήθεια η διαπόμπευση.
Ένα πράγμα που έχει να υπερηφανεύεται αυτή η δύσμοιρη η ήπειρος, είναι πως σεβόμαστε ακόμα και τον πιο τρισάθλιο εγκληματία, μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφανθεί. Μια δικαιοσύνη που κωλυσιεργεί, που έχει αμέτρητα ράμματα στη γούνα της. Που κάνει και ράνει…Αλλά τι να κάνουμε δηλαδή; Να την καταργήσουμε; Παίρνουν και πολλά λεφτά οι δικαστές θα μου πείτε. Με τέτοια κρίση δεν είναι και κακό ίσως….

Ας δίνει σε εμάς τους δημοσιογράφους η κυβέρνηση τα ονόματα των εγκληματιών και μαζί με λογής- λογής οικονομικούς αναλυτές τους δικάζουμε και τους καταδικάζουμε στο άψε σβήσε. Αφού μεταξύ μας, όλοι ξέρουμε πως είναι εγκληματίες. Τέλος η Δικαιοσύνη. Περιττή. Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία, μαζί με την άτυπη «τέταρτη» θα αναλάβουν τα ηνία. Κούρεμα με την ψιλή και τον μαυροπίνακα στο στήθος «Είμαι φοροφυγάς» στην αρχή «Δεν πλήρωσα εισιτήριο στο ΜΕΤΡΟ» στη συνέχεια, «Αγάπησα τη Σούλα και με πλήγωσε» εν τέλει.

Όταν μια κυβέρνηση καταφεύγει σε δημόσια διαπόμπευση ακόμα και του πιο στυγερού εγκληματία, αποδεικνύει περίτρανα πως δεν ενδιαφέρεται ποσώς για την «αρχή της νομιμότητας» αλλά μόνο για την «αρχή της σκοπιμότητας». Ευχαριστώ για το κέρασμα, αλλά δεν θα πάρω.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ανοίγουν ξανά κουκουλωμένες «βρώμικες» υποθέσεις


http://img.protothema.gr/8E3ECE9F0B501E3C9138DA081DD24DA7.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν τον Αλ Καπόνε τον πιάσανε για φοροδιαφυγή, η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτό δεν θα γινόταν ασφαλώς ποτέ στην Ελλάδα!

Ωστόσο τώρα κάτι φαίνεται να αλλάζει. Οι "ράμπο" του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και του ΣΔΟΕ ψάχνουν "τους δρόμους του χρήματος" για να βρουν πού πήγαν τα λεφτά που έχασε το δημόσιο, από περίπου 400 υποθέσεις διαφθοράς που "έκλειναν" με μια απλή Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε νέες 50 έρευνες (ΕΔΕ) κατά υπαλλήλων σε 31 Δ.Ο.Υ., 10 Τελωνεία, Σ.Δ.Ο.Ε., Π.Ε.Κ., Κτηματικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.

Τι ψάχνουν

Το υπουργείο Οικονομικών "ξεσκονίζει" παλαιούς φακέλους με υποθέσεις που έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες και οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι πέσανε "στα μαλακά", προκειμένου να εντοπίσει φοροφυγάδες και “μεγαλοκαρχαρίες” που κρύβονταν από πίσω.

Από αυτές τις υποθέσεις που “κρύφτηκαν κάτω από το χαλί", εκτιμάται πως το δημόσιο έχασε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Για παράδειγμα:

  • Τελωνειακός στα σύνορα άφηνε φορτηγά κοντέινερ που περνούσαν "τράνζιτ", να "μπαινοβγαίνουν" στη χώρα να γλιτώνουν δασμούς. Ο τελωνειακός επέστρεψε στη θέση του γιατί η ΕΔΕ δεν ολοκληρώθηκε μέσα στις 40 μέρες που προβλέπει ο νόμος, επειδή κωλυσιεργούσαν οι συνδικαλιστές που μετείχαν στην Επιτροπή! Για την υπόθεση αυτή πάντως, ζητάει έρευνα και γερμανός εισαγγελέας, επειδή θεωρείται μέρος διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίας. ..

  • Γυναίκα τελωνειακός, στο ίδιο Τελωνείο αλλά για άλλη υπόθεση, απαλλάχτηκε με ΕΔΕ για "ανθρωπιστικούς λόγους", επειδή ήταν … έγκυος.

  • Προϊστάμενος σε Εφορία, από την οποία έλειπαν 394.938 ευρώ, επειδή για 2 χρόνια δεν ήλεγξε ποτέ το "ταμειακό υπόλοιπο" της υπηρεσίας, τιμωρήθηκε με στέρηση αποδοχών (παύση) 5 ημερών. Ερευνάται αν το πραγματικό ποσό των απωλειών για το Δημόσιο, ξεπερνά εκείνο που έδειξε η ΕΔΕ.

  • Εφοριακός που χορήγησε 371 σήματα τελών κυκλοφορίας σε πολίτες, αλλά έβαζε τα λεφτά (116.000 ευρώ) στην τσέπη του, τιμωρήθηκε με ...επίπληξη!

  • Εφοριακός που καταγγέλθηκε για χρηματισμό, κρίθηκε ένοχος μετά από ΕΔΕ με πρόστιμο 5.000 ευρώ, αλλά μετά τη συνταξιοδότησή του! Μέχρι τότε παρέμενε στη θέση του και τώρα θα επανεξεταστούν μεγάλες υποθέσεις που χειρίστηκε.

Οι καταγγελίες που θα διερευνηθούν αφορούν σε χρηματισμό, παράνομη οικονομική δραστηριότητα, παράνομο πλουτισμό, παραλείψεις ελέγχου παραστατικών επιχειρήσεων, ευνοϊκότερο υπολογισμό φόρων φυσικών ή νομικών προσώπων, παράνομη έκδοση φορολογικής ενημερότητας, πλαστά στοιχεία, πλημμελή παραστατικά τελωνειακών ελέγχων, παράνομους εκτελωνισμούς, ενδεχομένως λαθρεμπόριο, διαφυγόντα έσοδα από δασμούς, χρηματισμό από διερχόμενα τα σύνορα φορτηγά, χρηματισμό κατά τον εφοδιασμό πλοίων κλπ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Έθνος ανάδελφον και στην ύφεση...

Ζοφερές είναι οι προβλέψεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στην έκθεσή του "Economic Outlook" για την πορεία της διεθνούς οικονομίας ο Οργανισμός «βλέπει» μια γενικότερη θετική εξέλιξη, καθώς αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη των ανεπτυγμένων χωρών.

Συγκεκριμένα αναμένει αύξηση του ΑΕΠ στο 2,7% το 2010 και στο 2,8% το 2011, ενώ στην προηγούμενη έκθεσή του, το Νοέμβριο, προέβλεπε αύξηση της τάξης του 1,9% και του 2,5% αντίστοιχα.

Τα καλά νέα όμως σταματούν όταν ανοίγει το κεφάλαιο «Ελλάδα», καθώς για τη χώρα μας οι ειδικοί του ΟΟΣΑ «βλέπουν» συνέχιση, ακόμα και περαιτέρω επιδείνωση της ύφεσης, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2011!

Αναλυτικότερα, ο ΟΟΣΑ «βλέπει» περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,7% φέτος και 2,5% το 2011, έλλειμμα της τάξης του 8,1% επί του ΑΕΠ για την τρέχουσα χρονιά και υποχώρησή του στο 7,1% το 2011, ενώ δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις του για την ανεργία, (αύξηση στο 12,1% φέτος και στο 14,3% το 2011).

Ο ΟΟΣΑ θεωρεί ότι τα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας «θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη», τονίζοντας όμως παράλληλα ότι η εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων είναι «επιτακτική ανάγκη».

Κρούει δε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως εάν η Ελλάδα αποτύχει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της που περιλαμβάνονται στο μνηνόνιο που υπέγραψε με την Τρόια της ΕΚΤ -ΕΕ-ΔΝΤ θα «θέσει σε κίνδυνο τη μελλοντική οικονομική της ανάκαμψη».

Τέλος, για την οικονομία της Ευρωζώνης οι ειδικοί του ΟΟΣΑ εκτιμούν πως θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 1,2% φέτος και 1,8% το 2011.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκνευρισμός στου Μαξίμου για τον Λοβέρδο


Εκνευρισμό προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Α. Λοβέρδου, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρόλο που ο κ. Γ. Πεταλωτής έσπευσε να καλύψει τον υπουργό Εργασίας οι αντιδράσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες ήταν έντονες.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι τα όσα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο θα εφαρμοστούν. Όλα τα υπόλοιπα απλά δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες και πρόβλημα της εικόνας μας στο εξωτερικό.

Η αντίδραση τόσο του πρωθυπουργού, όσο και των συνεργατών του ήταν έντονη για το ενδεχόμενο κλονισμού της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση.

star.gr

Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία στην Ελλάδα - Aυτό είναι το μέγα κράτος δικαίου.


Υπό την τρομοκρατία της Δικαιοσύνης βάζουν τους μάρτυρες να καταθέσουν στις "παπατζο" εξεταστικές του "όλα στο φως".

Το "φως" όμως συσκοτίζει με αρκετές αγωγές όσους απο τους προσκεκλημένους ώς μάρτυρες τολμήσουν να ανοίξουν το στόμα τους και να μιλήσουν.

Οι κατηγορούμενοι κατέχοντες την βουλευτική ασυλία εκτός του οτι κρύβονται σαν τα ποντίκια πίσω απο αυτήν, έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να έχουν κυρώσεις αλλά μόνο πολιτικές ευθύνες (δηλαδή αέρα κουβέντα)αφού δεν υπάρχουν ποινικές διώξεις για αυτούς και τα σκάνδαλα επίσης έχουν όλα παραγραφεί...


Έτσι οι εθνοσωτήρες λαμόγια για να αποφύγουν ακόμα και τις πολιτικές ευθύνες (που έτσι κι αλλιώς δεν σημαίνουν τίποτα) , απειλούν κιόλας τους μάρτυρες (που δεν έχουν βουλευτική ασυλία) να τους "πλακώσουν" στις αγωγές αν ανοίξουν το στόμα τους και "σπιλώσουν" το λαοπρόβλητο και ηθικά πλασμένο όνομα τους

Δηλαδή τα λαμόγια βγαίνουν πάλι λάδι και οι μάρτυρες κατηγορούμενοι !

Φανταστείτε λοιπόν τους εαυτούς σας ως μάρτυρες στις εν λόγο επιτροπές "διαφωτισμού".

Θα τολμούσατε ποτέ να καταθέσετε την αλήθεια υπο το καθεστώς τρομοκρατίας απο τη θέση του αδύναμου (χωρίς βουλευτική ασυλία) ;

Θα τολμούσατε ποτέ να τα βάλετε με τους "καρχαρίες" εθνοσωτήρες και στυλοβάτες της δημοκρατίας τους ;

Θα τολμούσατε ποτέ ανοίξετε το στόμα σας μαρτυρώντας την αλήθεια σε αυτούς που ελέγχουν την ίδια την δικαιοσύνη ενώ σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται να ελεγχθούν απο αυτήν ;

Για όσους έχουν έστω και μια ιδέα απο το πόσο δίκαια είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη και το κατα πόσο μπαίνει στο κόπο να ερευνήσει την πραγματική αλήθεια, τονίζουμε οτι έστω και ένα ψεγάδι μη τεκμηριωμένης μαρτυρίας μπορεί να επιφέρει σωρεία αγωγών σε βάρος του μάρτυρα που θα καταθέσει πραγματικά γεγονότα αλλά δύσκολά θα καταφέρει να αποδείξει λέξη προς λέξη τη μαρτυρία του.

Ο μάρτυρας δηλαδή απο τη θέση του αδύναμου κρίκου (αφού δεν έχει και αυτός βουλευτική ασυλία) θα δέχεται μονόπλευρα τα "πυρά" της δικαιοσύνης στο "κεφάλι" του αφού δεν θα έχει το δικαίωμα να προσφύγει και αυτός στη δικαιοσύνη εναντίον των θωρακισμένων εκπροσώπων της δημοκρατίας και εθνοσωτήρων μας.

Έτσι λοιπόν καταλήγουν οι εξεταστικές της διαφάνειας με πέντε διαφορετικά πορίσματα κάθε κόμμα και "θεός" κάθε "θεός" και κόμμα και στο τέλος... όλα μέλι γάλα!

Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία στην Ελλάδα - Aυτό είναι το μέγα κράτος δικαίου.

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Φίλιππος Βενετσιάνικος ο προστάτης των βολεμένων της Βουλής


Προκλητικός κυνισμός Πετσάλνικου , και της συμψηφιστικής λογικής με την οποία αντιμετωπίζει τους προκλητικούς μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς λειτουργούν οι ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες του Ελληνικού Κράτους Ε.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στηρίζει τα συμφέροντα των βολεμένων της Βουλή και θεωρεί οτι από την θέση του μπορεί να απολαμβάνει όχι μόνο της βουλευτικής αλλά και οποιασδήποτε οικονομικής ασυλίας τόσο για εκείνον όσο και για τους υπαλλήλους της Βουλής που με τόσο σθένος υπερασπίζεται.


Κοροϊδεύει πλέον ξετσίπωτα την κοινωνία κάνοντας την μια δήλωση πίσω από την άλλη για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των προκλητικά έως σήμερα αμειβομένων με 16 μισθούς υπαλλήλους της Βουλής.

Παρά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων εδώ και εβδομάδες για τις προκλητικές αμοιβές των υπαλλήλων της Βουλής, ο κ. Πετσάλνικος με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ σύμφωνα με το οποίο ο πρώτος μισθός ενός υπαλλήλου της Βουλής είναι 1.900 ευρώ, δήλωσε τα εξής:

"Μπορεί να είναι και έτσι. Όμως οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημοσίου. Οι περικοπές των υπαλλήλων της Βουλής ξεπερνούν το 21% ενώ για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα φτάνουν το 12% περίπου."

Και συνέχισε: "Πλέον οι υπάλληλοι της Βουλής δεν είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι στο δημόσιο δείτε άλλους υπαλλήλους (Υπ. Οικονομικών, Γενικό Λογιστήριο, Υπ. Μεταφορών, Εφοριακοί …) παίρνουν πιο πολλά."

Σύμφωνα με το δημοσίευμα απο την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:

Οι πιο καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου είναι αυτοί που δουλεύουν στην Βουλή και που φωνάζουν για να μην χάσουν όχι τον 13ο και τον 14ο μισθό τους αλλά τον 15ο και τον 16ο μισθό.

Οι περισσότεροι από αυτούς πέρασαν την πόρτα του Κοινοβουλίου με ευκολότερο τρόπο.

Αρκούσε να είχε μια καλή “σύσταση” κάποιου από τα κόμματα που μετέχουν στην εθνική αντιπροσωπεία ή προσωπικά προέδρων, αντιπροέδρων, γραμματέων, βουλευτών και γενικά κομματικών στελεχών. Ακόμα και μετά τις περικοπές, οι εργαζόμενοι στην Βουλή κάθονται στην κορυφή του ελληνικού δημοσιοϋπαλληλικού κλάδου.

Προσέξτε τώρα...

Ο νεοπροσλαμβανόμενος στο Κοινοβούλιο κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, δηλαδή μέχρι την τρίτη τάξη Γυμνασίου (π.χ. Προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει καθαρά 1.900 ευρώ !!!

Συνολικά οι 1.340 υπάλληλοι της Βουλής στοιχίζουν ετησίως μετά τις περικοπές...
54 εκατομμύρια ευρώ !!!


Μάλιστα την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας και όχι μόνο έχει μπει στη τροχιά του ΔΝΤ με τις απαιτήσεις στο ασφαλιστικό, οι υπάλληλοι της Βουλής θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 28,5 χρόνια εργασίας, χωρίς όριο ηλικίας!

Η Βουλή και μετά τις περικοπές, παραμένει μία από τις “οάσεις” στον δημόσιο τομέα.

Για παράδειγμα ο πτυχιούχος Ανώτατης Σχολής που βρίσκει τρόπο να μπει στα γραφεία του κοινοβουλίου, παίρνει με το “καλημέρα” 2.329 ευρώ καθαρά τον μήνα. Μάλιστα πριν τις περικοπές το ετήσιο καθαρό εισόδημα έφτανε τις 35.404 ευρώ ενώ τώρα φτάνει τις 28.000 ευρώ!

Οι ίδιοι ωστόσο οι υπάλληλοι της Βουλής με επιστολή που έστειλαν την προηγούμενη εβδομάδα εξακολουθούσαν να απαιτούν τα λεφτά τους και τους 16 μισθούς λέγοντας πως οι συνθήκες στις οποίες δουλεύουν είναι σκληρές και δύσκολες.

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Οι καρπαζοεισπράχτορες της Ευρώπης θέλουν να φιμώσουν τα blogΟι καρπαζοεισπράχτορες της Ευρώπης μετά τα "αξιοθαύμαστα" επιτεύγματά τους στην οικονομία και την παιδεία, έβαλαν πλώρη για τη φίμωση των blog.
Ακολουθώντας τις εντολές των αφεντικών τους στα ΜΜΕ που βλέπουν να μοιράζεται η πίτα της ενημέρωσης χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα επί του παρόντος, τα πράσινα αρπακτικά σχεδιάζουν μεθοδικά τη φίμωση των blog και ιδιαιτέρως αυτών που δεν ελέγχουν είτε έμμεσα είτε άμεσα.

Η χούντα του ΠΑΣΟΚ μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες.
Αρκεί να θυμηθούμε το ξύλο και τη βία του Αρκουδέα όταν προσπαθούσε η ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση να σπάσει το κατεστημένο της πράσινης ΕΡΤ που μονοπωλούσε την "ενημέρωση"...
Δεν ξεχνάει κανένας το ξύλο στο Σέιχ Σου και στην Αθήνα όταν οι δήμαρχοι Κούβελας, ....

.... Ανδριανόπουλος και Έβερτ αποφάσισαν να σπάσουν μέσω δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης το καθεστωτικό ενημερωτικό γκέτο της πράσινης ΕΡΤ.

Τότε επιστράτευσαν τα ΜΑΤ και χρησιμοποίησαν βία.
Σήμερα χρησιμοποιούν αγωγές, μηνύσεις και νομοθετικές "ρυθμίσεις".
Το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει την κριτική και είναι αποφασισμένο να τα βάλει με τα blog.
Αυτό βέβαια που δεν έχει καταλάβει η απίστευτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους υπαλλήλους υπουργούς του ΔΝΤ και οι διαπλεκόμενοι βρωμεροί βαρόνοι των ΜΜΕ είναι ότι αυτή τη φορά τα πράγματα δε θα είναι τόσο εύκολα.

Τόσο τεχνικά όσο και νομικά τα πράγματα αυτή τη φορά δε θα είναι για τα αρπακτικά τόσο εύκολα. Εξάλλου και τότε το αποτέλεσμα ήταν η εδραίωση τελικά της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης παρά τις ενέργειες του ΠΑΣΟΚ έστω κι αν τελικά εκφυλίστηκαν τα ΜΜΕ σε ότι πιο βρωμερό υπάρχει σήμερα στη χώρα.
Οι βαρόνοι των ΜΜΕ νιώθουν πανικό γιατί γνωρίζουν ότι έρχεται και η δική τους ώρα για να πληρώσουν. Τόσο αυτοί όσο και οι πολιτικοί υπάλληλοί τους θα λογοδοτήσουν για όλα όσα έκαναν ή δεν έκαναν με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση. Η τιμωρία τους θα είναι σκληρή όπως ακριβώς αρμόζει σε όσους μεθοδικά και εν γνώση τους διέλυσαν τη χώρα και συνεχίζουν να ασελγούν στο πτώμα της.

Η πορεία αυτή ΔΕΝ είναι αναστρέψιμη.
Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τα blog που κάνουν πλάτες και οι πολιτικοί υποστηρικτές τους μετράνε μέρες.
Ο πανικός τους είναι η δύναμή μας.
Οι απειλές τους είναι η ικανοποίησή μας.
Η τιμωρία τους θα είναι η δικαίωσή μας.

Ας το καταλάβουν μια και καλή.
Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.
Η εκδίκηση του ραγιά θα είναι σκληρή αλλά θα είναι δίκαιη.
politikiprotasi.blogspot.com
http://ksipnistere.blogspot.com